Ο δολοφόνος που έπαιζε βιντεοπαιχνίδι

Υπάρχουν κι άλλοι που βλέποντας τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, ένιωσαν ότι πρωταγωνιστούσε σε παιχνίδι δράσης;

Στη Νέα Ζηλανδία, είδαμε πως σκοτώνει και ο δικός μας Θεός. Μέχρι πρότινος, βλέπαμε μόνο πως σκορπάει το θάνατο ο Θεός των Ισλαμιστών. Θάνατος ο ένας, θάνατος κι ο άλλος. Κι όλοι στο όνομα της θρησκείας. Λες και οι Θεοί, τούτης της πλάσης, θέλουν να τρώμε ο ένας τον άλλον. Ή τρώγονται μεταξύ τους. Δεν ξέρω πολλά πλάσματα στον πλανήτη, που σκοτώνουν για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν της τροφής. Αν η επιστήμη που δίνει απαντήσεις σε αυτά τα θέματα είναι η Βιολογία, θα φταίει ότι ήμουν σκράπας στη Βιολογία.

da26072a 81aa 4eae b1db

 


Στο μυαλό μου, έχω μόνο τον άνθρωπο. Ανθρώπους σαν αυτόν που πήρε το αυτοκίνητο, έβαλε μουσική, πριν παρκάρει έξω από το τζαμί, άφησε ευγενικά 2-3 ανθρώπους να περάσουν μπροστά από το αυτοκίνητο του, πήρε τα όπλα του, έβαλε την κάμερα να γράφει και σκόρπισε θάνατο. Σκότωνε χωρίς τον παραμικρό οίκτο. Το βίντεο που δείχνει τη δράση του από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι σοκαριστικό. Για στάσου. Είναι όντως σοκαριστικό; Για όλους; Προσωπικά, έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να πιστεύω ότι βλέπω κάποιο από τα videogame που έπαιζα ή παίζουν τώρα οι κόρες μου. Έπιασα τον εαυτό μου να περιμένει πότε θα… αλλάξει πίστα ο τύπος ή πότε θα τον σκοτώσουν οι «κακοί». Είτε επειδή δεν ήθελα να πιστέψω ότι όλος αυτός ο θάνατος δεν ήταν παιχνίδι αλλά η πραγματικότητα (το καλό σενάριο), είτε απλά επειδή έχω/ουμε εξοικειωθεί πια τόσο πολύ στους… ψηφιακούς θανάτους που όταν συμβαίνουν στα αλήθεια δεν μας σοκάρουν (το κακό). Σαν να συνηθίσαμε το «τέρας» σε όλες τις μορφές του, τόσο πολύ που σε λίγο όχι απλά θα του μοιάσουμε αλλά θα γίνουμε κι εμείς τέρατα. Το ότι κάποιοι από εμάς θα σοκαριστούν επειδή δεν σοκάρονται στην εικόνα του θανάτου, είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη για το πώς έχουμε… εξελιχτεί σαν είδος.

 

Προσοχή: το βίντεο που ακολουθεί περιέχει σκηνές βίας και είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

 

 

 

Αλλά θαρρώ πως αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για όλους. Το καταλαβαίνω από το σύνολο των ΜΜΕ που κόλλησαν την ταμπέλα «ακροδεξιός» σε αυτόν τον ψυχάκια και καθάρισαν τα χέρια τους από το αίμα. Έδειξαν με το δάχτυλο προς μία κατεύθυνση και ξέπλυναν τις αμαρτίες τους. Αυτές που αντιστοιχούν στους αποκεφαλισμούς σε ζωντανή σύνδεση ή στα βίντεο που δείχνουν τους Ισλαμιστές να σκοτώνουν. Ψυχάκιας ο ένας, ψυχάκιας και ο άλλος. Απλά ψυχάκιας. Είναι άλλο να αγαπάς την πατρίδα ή τη θρησκεία σου και άλλο να σκοτώνεις. Είναι άλλο να είσαι Χριστιανός ή Ισλαμιστής και άλλο χριστιανο/ισλαμοταλιμπάν. Είναι άλλο να είσαι πατριώτης και άλλο να «καθαρίζεις» όσους νιώθεις ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα σου.

e1b49b4d 000 1en5vv

Όσο όμως το σύστημα στοχοποιεί  τους ανθρώπους που δεν θεωρούν ότι όλα είναι «φλατ» και επιμένουν να πιστεύουν κάπου, σε έναν Θεό, σε μια πατρίδα, σε μια σημαία, τόσο τα τέρατα θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Με τη διαφορά ότι οι πολιτισμένοι ψυχάκηδες θα έχουν εξοικειωθεί με το θάνατο μέσω κονσόλας και οι απολίτιστοι κόβοντας λαιμούς.

Η ουσία είναι ότι ο πλανήτης αρχίζει να βρωμάει ολοένα και περισσότερο «θανατίλα». Τόσο που σε λίγο δεν θα μας γουστάρουν ούτε οι Θεοί αλλά ούτε και οι διάβολοι μας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved