Είναι ο Brad Pitt ο πιο προβλεπόμενος στρατιωτικός;

6 πολεμικές ταινίες που αποδεικνύουν ότι θα ήθελε να κάνει θητεία στην σχολή Ευελπίδων.

Πριν από μερικές μέρες έκανε την εμφάνιση του το trailer της νέας ταινίας του Brad Pitt. Το «War Machine». Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά τελευταία ο Brad δείχνει να γουστάρει πολύ τις πολεμικές ταινίες. «Fury», «Άδωξοι Μπάσταρδη», «Σύμμαχοι» και πιστεύουμε πως ακόμα υπάρχει μέλλον.

Η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: αφού ο Pitt αρέσκεται στο να φοράει την παραλλαγή, ποιος από τους στρατιωτικούς, war heroes που έχει παίξει είναι ο πιο «προβλεπέ»; Ο ιδανικός στρατιώτης που λέμε. Το παλικάρι. Τα βάλαμε κάτω και τον βαθμολογήσαμε. Αμέ. 

 

Ο Aldo Raine από το «Άδωξοι Μπάσταρδη»

Πες ό,τι θες για την ταινία του Tarantino, αλλά ο Aldo Raine, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, υπήρξε ο φόβος και τρόμος των Ναζί. Εκτός από το να στέλνει τους εχθρούς στον άλλο κόσμο, φρόντιζε να αφήνει ένα ωραίο αναμνηστικό στο κούτελό τους με το μαχαίρι του. Και τα κατάφερε μια χαρά έτσι; Και επιχείρηση έστησε και τον Χίτλερ σκότωσε και τον Christian Waltz χαράκωσε. Είχε πρόγραμμα:

Βαθμός «προβλεπέ»: 3/5
Επειδή: Πιστός στο καθήκον ο υπολοχαγός, αλλά αν περνούσε από αξιολόγηση είχε βγει Ι-5 ψυχολογικό.

 

Ο Don Collier από το «Fury»

Τανκ, μπουμπουνητά, πτώματα και ένας Brad Pitt που δεν φοβάται τίποτα. Αν είναι μια φορά ζόρικο να πολεμάς στον Β’ Παγκόσμιο, το να είσαι μέσα σε ένα τανκ και να είσαι περικυκλωμένος από Ναζί κάνει τα πράγματα λίγο ποιο δύσκολα. Ο Don Collier ωστόσο δεν κιότεψε στα ζόρικα. Αντί να το βάλει στα πόδια, έμεινε στο πόστο με χαλασμένο το άρμα και φρόντισε να πετσοκόψει όσους περισσότερους μπορούσε.

Βαθμός «προβλεπέ»: 5/5
Επειδή: Όταν πέφτεις στη μάχη επειδή τιμάς τα παντελόνια σου πως ακριβώς λέγεσαι είπαμε;

 

Ο Gerry Lane από το «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»

Ο Pitt με μακρύ μαλλί, στρατιωτικός ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών με πλούσιο βιογραφικό στις εμπόλεμες ζώνες, τα βάζει με ζόμπι τα οποία τρέχουν πιο γρήγορα από τον Μέσι. Ζόρικη δουλειά για άνθρωπο με πλούσιο βιογραφικό, ο οποίος κινδυνεύει να μην ξαναδεί ποτέ την οικογένειά του. Παρ’ όλα αυτά στρατολογείται ξανά από την διεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών μπας και βγάλει άκρη. Και τα κατάφερε μια χαρά.

Βαθμός «προβλεπέ»: 4/5
Επειδή: Αν εξαιρέσεις το μακρύ μαλλί, την αξυρισιά και την έλλειψη παραλλαγής, τα κατάφερε μια χαρά και με το παραπάνω. Ναι;

Ο Max Vatan από το «Σύμμαχοι»

Η ταινία που προκάλεσε αντιδράσεις για τις σκηνές του Pitt με την Marion Cotillard μας χάρισε συνάμα άλλον ένα στρατιωτικό ρόλο. Ο Pitt υποδύεται τον στρατιωτικό Max Vatan ο οποίος βρίσκεται στην Καναδική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ενώνει τις δυνάμεις του με την Γαλλιδούλα Marion Cotillard για να ξεπαστρέψει τους Ναζί και να ζήσει στη συνέχεια μαζί της έναν ονειρικό έρωτα. Αλλά αν μάθαμε κάτι μέσα από τις κατασκοπικές ταινίες, είναι πως καμία αγάπη δεν κρατάει για πάντα:

Βαθμός «προβλεπέ»: 3/5
Επειδή: Επειδή ο Vatan, παρότι ήταν σωστός και τίμιος και παλικάρι, αρνήθηκε να εκτελέσει εν ψυχρώ την γυναίκα του στην περίπτωση που ήταν πράγματι κατάσκοπος το Ναζί. Το διπλό ταμπλό δεν πρέπει να συγχωρείται σε καμία περίπτωση. Ξήλωμα ρε.

 

Ο Dan McMahon από το «War Machine»

Εύκολα θα σκέφτηκες το παρακάτω: καλά ρε μάγκες, πως θα σχολιάσετε μία ταινία που ακόμα δεν έχει βγει; Σωστά το λες, δεν μπορούμε. Μπορούμε να πούμε όμως αυτό: ο χαρακτήρας του Pitt είναι βασισμένος στον αληθινό απόστρατο στρατηγό Stanley McCrystal, ο οποίος υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Ο McCrystal θεωρείται ήρωας στην Αμερική, τόσο επειδή κατάφερε να γονατίσει την Αλ Κάιντα, όσο και για το ότι είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε την εξολόθρευση του άλλοτε αρχηγού της, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι. Τι άλλο θες δηλαδή;

Βαθμός «προβλεπέ»: 5/5
Επειδή: Πεντάστερος στρατηγός, με προβλεπέ παραλλαγή, προβλεπέ διαταγές, προβλεπέ στρατιωτικά σχέδια. Δεν παίζεις.

 

Ο Αχιλλέας από το «Τροία»

Τι κοιτάς και απορείς; Αφού πιάσαμε τους στρατιώτες, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και τον μυθικό ήρωα της Ιλιάδος. Ναι, οκ, μπορεί η ταινία να «σκότωσε» το αυθεντικό ομηρικό σενάριο, αλλά ο Αχιλλέας ήταν ο πολεμιστής της καρδιάς μας. Ο τύπος που «καθάρισε» σχεδόν μόνος του την παραλία, που πετσόκοψε τον Έκτορα και που άφησε το όνομα του στην ιστορία. Και είναι κάπου εκεί που σε πιάνει το παράπονο, που ένας ήρωας σαν και δαύτον «την βρήκε» από τον Orlando Bloom.

Βαθμός «προβλεπέ»: 2/5
Επειδή: Γιατί απλούστατα ο Αχιλλέας ήταν μία κατηγορία μόνος του. Δεν ήταν ο τύπος που ακολούθησε τους Έλληνες στον πόλεμο επειδή νοιάστηκε για το objective, αλλά επειδή ήθελε να αφήσει το όνομα του στην αιωνιότητα. Πολεμούσε όποτε γούσταρε και δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Και έτσι τον προτιμούμε και εμείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved