8 τύποι που πρέπει να διαγράψεις από το Facebook

Tι την έχεις ακόμα την μάνα της ρε φίλε;

H υπομονή έχει και τα όρια της. Το ξέρεις και εσύ ότι δεν έχουν δουλειά στη λίστα των φίλων σου. Αλλά βαριέσαι να ασχοληθείς. Και είμαστε εδώ για να σου υπενθυμίσουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για την εσωτερική σου γαλήνη οι παρακάτω 8 κατηγορίες. Ρίξε μαύρο τώρα και διέγραψέ τους!

 

Την μάνα της πρώην σου

your ex girlfriend s mum

Έγινε τόσο γρήγορα και ξαφνικά που ακόμα απορείς γιατί δέχτηκες το αίτημα φιλίας. Θα μας πει «οκ παιδιά θα ήταν αγένεια». Και εν μέρει το καταλαβαίνουμε. Αλλά όταν την έχεις ακόμα στο προφίλ σου δύο χρόνια αργότερα, δύο πράγματα συμβαίνουν: είτε δεν δίνεις δεκάρα για την λίστα των friends σου, είτε είσαι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Αυτόν με τις αναρτήσεις που κρύβουν νοήματα

Είναι αυτός ο τύπος που 9 στα 10 πράγματα απ’ όσα ποστάρει , είναι ρητά που κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα και εκφράζουν μία πονεμένη ψυχή. Κάτι status τύπου: «Οι φίλοι είναι σαν τα τριαντάφυλλα. Φαίνονται όμορφα αλλά κρύβουν αγκάθια – Γιάννης».

Ρε μαλάκα Γιάννη, ακόμα και εγώ αν ήμουν φίλος σου, θα σε είχα κάνει πέρα με αυτά που γράφεις. Μας φτάνει ένας Paulo Coehlo, δεν θέλουμε άλλον.

Αυτόν που κάνει PR σε club

the one who always posts about a club night they re launching

Μισό λεπτό για να εξηγηθούμε: είναι και αυτό κομμάτι της δουλειάς του και το καταλαβαίνουμε. Όταν όμως οι αναρτήσεις στο Facebook περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ τα πάρτι που κάνει αριστερά-δεξιά, τότε είναι το ίδιο εκνευριστικός με αυτά τα events που σε καλούν να κάνεις attend.

«ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ‘‘ΤΡΙΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ’’, ΕΙΣΟΔΟΣ 10ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΟΤΟ, ΣΤΑ DECK’S O DJ ΑΜΠΑΛΟΣ».

Όχι. Δεν σου αξίζει κάτι τέτοιο.

Αυτή που ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες με μωρά

Μωρά με σκυλάκια. Μωρά με γατάκια. Μωρά πασαλειμμένα με σοκολάτα. Μωρά μαζί με άλλα μωρά. Με τα μωρά δεν έχουμε κάτι. Τις ηλίθιες ωστόσο που τα διαφημίζουν σε κάθε ανάρτηση έχουμε. Συνήθως τα ποστάρουν είτε κάτι άμπαλες που έχουν αραχνιάσει και δεν τις έχει παντρευτεί κανείς, είτε άλλες που μόλις γέννησαν και βρίσκονται στα πρώτα μέλια. Είναι πιο σπαστικό και από διαφήμιση καταστήματος με είδη μπεμπε.

Αυτόν που κλέβει status

Από το Twitter. Από το Facebook. Aπό φίλους. Από αγνώστους. Από την γκόμενά του. Αγοράκι μου δεν το έχουν όλοι. Αν δεν σου έρχεται κάτι έξυπνο να γράψεις, μην γράφεις τίποτα. Σε κάθε περίπτωση λέμε «όχι» στους κλέφτες και στηρίζουμε την καινοτομία στις αναρτήσεις. Στείλτον στο διάολο και αυτόν.

Αυτόν με τα πολιτικά debates

Αυτά τα πράγματα έχουν, λίγο-πολύ, το ίδιο βαρετό σενάριο. Ο τύπος γράφει έναν βαρύ και ασήκωτο, ψευτοκουλτουριάρικο και δήθεν ψαγμένο ισχυρισμό για την Ευρωζώνη. Μπαστακώνονται άλλοι 30 φίλοι και οχτροί του που το παίζουν ψαγμένοι και αυτοί, για να πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Στο τέλος κάποιος θα βρίσει τη μάνα κάποιου άλλου και θα πλακωθούν. Όχι ρε φίλε. Αν θέλουμε να δούμε μπινελίκι με debate υπάρχει και το κανάλι της Βουλής.

Αυτόν τον vegan με τα σιχαμένα βίντεο

the vegan friend

Σφαγεία που αποκεφαλίζουν αγελάδες, που σκοτώνουν γουρούνια και ένα σωρό ακόμη αηδιαστικά πράγματα που έχουν ως στόχο την αφύπνιση του κοιμισμένου κοινού. Δεν προκαλούν όμως αυτό. Προκαλούν απέχθεια. Αρχικά όλοι ξέρουν τι γίνεται στα σφαγεία. Δεύτερον, ξέρουμε ότι εκεί έξω υπάρχει κόσμος που βιαιοπραγεί έναντι των ζώων παρά τη νομοθεσία. Το να κάνεις κάποιον να ανατριχιάζει, δεν είναι αφύπνιση. Είναι πρόβλημα. Επίσης από τη στιγμή που αυτές οι ειδήσεις παίζουν λίγο-πολύ σε όλα τα sites, γιατί πρέπει να τον πιάνει αηδία τον άλλο με την σελίδα;

Αυτόν με τις φασιστικές αντιλήψεις

Είτε αυτές είναι κόκκινες, είτε είναι μπλε, είτε είναι μαύρες, ροζ, πράσινες και πουά. Το ζητούμενο με το Facebook, είναι να γνωρίζεις κόσμο που πραγματικά έχει κάτι παραπάνω να σου προσφέρει και να σε κάνει λίγο καλύτερο άνθρωπο. Όχι  χειρότερο. Χρήστες που απειλούν και βρίζουν όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, δεν έχουν θέση όχι μόνο στη λίστα φίλων του Facebook, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved