Chewbacca μας λείπεις ήδη

Το Star Wars δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιο χωρίς τον Peter Mayhew.

Μπορεί να μην είχε κεντρικό ρόλο, ούτε κάποιον συγκλονιστικό μονόλογο. Παρόλα αυτά ήταν από τους χαρακτήρες που άφησαν εποχή το 1977, όταν και βγήκε στους κινηματογράφους το «Star Wars: A New Hope».

Ο Chewbacca the Wookie, ή αλλιώς «Τσούι» όπως τον μάθαμε από τα χείλη του Han Solo, το γιγαντιαίο... Yorkshire Terrier που φαντάστηκε ο George Lucas, πέρασε πρόσφατα στην ιστορία καθώς ο τύπος πίσω από το συμπαθέστατο πλάσμα, ο Peter Mayhew απεβίωσε πριν από λίγες μέρες (30 Απριλίου).

 

 

Γεννημένος στις 19 Μαΐου του 1944, ο Βρετανός γίγαντας των 221 εκατοστών που δήλωνε διαρκώς πως «δεν πάσχω από γιγαντισμό, δεν έχω τεράστιο κεφάλι», συνδέθηκε με τον ρόλο του Chewbacca, αποτελώντας το καλύτερο κολλητάρι του Han Solo στις πρώτες τρεις ταινίες της διαγαλαξιακής υπερπαραγωγής, ενώ συνέχισε να τον υποδύεται και 30 χρόνια αργότερα, όταν το δίδυμο επέστρεψε στο «The Force Awakens».

Μετά την αποχώρησε του Ford, o «Τσούι» άρχισε την παρέα και με την Rey της Daisey Rilley, ωστόσο τα χρόνια ανάγκασαν τον Mayhew να έχει συμβουλευτικό ρόλο στο «The Last Jedi» και στο «The Rise of Skywalker» που έρχεται τον ερχόμενο χειμώνα.

Το δίδυμο που σχημάτισε παρέα με τον Harrison Ford, εξελίχθηκε σε μια δυνατή φιλία και εκτός πλατό, με τον διάσημο ηθοποιό να στενοχωριέται ιδιαίτερα για την απώλεια του φίλου του.

 

Untitled

 

«Έδωσε και την ψυχή του για τον χαρακτήρα του, δημιουργώντας σπουδαία σχέση με το κοινό του Star Wars» δήλωσε ο Ford, καταλήγοντας ταυτόχρονα πως:

«Ήμασταν συνάδελφοι στις ταινίες και φίλοι στη ζωή για παραπάνω από 30 χρόνια. Πάντα τον λάτρευα».

 

Ο Darth Vader φταίει για όλα

Ο George Lucas έψαχνε το 1975 έναν ψηλό τύπο για να υποδυθεί τον μαλλιαρό φίλο του κυβερνήτη του Millennium Falcon και κάπως έτσι έφτασε στην επιλογή του David Prowse (1,98 μέτρα). Παρόλα αυτά ο εκείνος ενδιαφερόταν μόνο για τον ρόλο του Darth Vader, με αποτέλεσμα  να στραφεί στον Mayhew που περνούσε σχεδόν δύο κεφάλια τον προκάτοχό του. Και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία. 

Ο Prowse φόρεσε τη μαύρη στολή με την τρομακτική μάσκα και ο Mayhew τη στολή του κάτι σαν πιθήκου με Yorkshire Terrier.

 

de

Ο αυθεντικός Darth Vader, David Prowse (αριστερά) με τον Peter Mayhew (δεξιά)

 

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Ό,τι έβγαζε ο Chewbacca στο κοινό ευθύνεται αποκλειστικά σε αυτόν. Ήταν ένας υπέροχος φίλος και στενοχωριέμαι που δεν θα είναι μαζί μας πλέον» υπογράμμισε ο Lucas.

Μπορεί να μην είχε ποτέ κάποιον σπουδαίο μονόλογο αλλά η παρουσία του χαρακτήρα του εξελίχθηκε σε σταθερά για το Star Wars franchise. Ο Mayhew ήξερε πως δεν θα έχει ποτέ την προβολή των Mark Hamil (Luke Skywalker), Han Solo ή Darth Vader, ωστόσο ήξερε διαρκώς πώς να βρίσκει τον τρόπο να γίνεται αγαπητός στους φαν του Star Wars.

Το γεγονός ότι στο πρόσφατο «The Force Awakens» έδινε και την ψυχή του για να σταθεί όρθιος -δεν είναι εύκολο να συντηρείς 221 εκατοστά σε ηλικία 70 ετών- δείχνει το πόσα πολλά σήμαινε για αυτόν ο Chewbacca. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved