Είναι ο Bane του «Gotham» ο διάδοχος του Tom Hardy;

Η νέα σεζόν φαντάζει απειλητική για τον Christopher Nolan.

Είναι η σειρά που έριξε φως στα origins του Σκοτεινού Ιππότη. H σειρά της Fox, «Gotham» είναι ό,τι πιο αξιόλογο είδαμε για τον Batman μετά την τριλογία του Christopher Nolan, παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε DC Universe με τα «BvS: Dawn of Justice» και «Justice League».

Ένα σίριαλ που ξεκίνησε με ήρωα τον επιθεωρητή James Gordon αλλά σταδιακά έφερε στο προσκήνιο τον νεαρό Bruce Wayne δίνοντάς μας μια τέλεια εικόνα και εξήγηση του πώς έφτασε από κακομαθημένο παιδάκι και εκατομμυριούχος, να εξελιχθεί στον διασημότερο σούπερ ήρωα όλων εποχών. Ταυτόχρονα όμως με τον Batman, εδώ και 4 σεζόν γίναμε μάρτυρες της δημιουργίας μερικών εκ των διασημότερων εγκληματιών στην ιστορία των κόμικςΠοιους εννοούμε;

 

 

Στην παραπάνω παρέα των εγκληματιών ωστόσο, εδώ και 4 σεζόν δεν είχε κάνει ακόμα την εμφάνισή του ένας βασικός villain, ο οποίος προκάλεσε τεράστια αίσθηση το 2012 στο «Dark Knight Rises». Ήταν τότε που ο Nolan έδωσε μάσκα και οδηγίες για πολλά μυϊκά κιλά στον Tom Hardy και εκείνος μας χάρισε απλόχερα τον πιο αδίστακτο κακό που έχει δει γνωρίσει ποτέ η DC.

Τον Bane.

 

H ώρα του κτήνους έφτασε

Μετά από αρκετή αναμονή και 4 σεζόν έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Η μεγάλη ώρα που o James Gordon αλλά και οι ίδιοι οι εγκληματίες της Gotham θα τα χρειαστούν προκειμένου να επιβιώσουν. Ο ερχομός του Bane έχει φτάσει.

Εδώ και λίγες καιρό είχαμε μια πρώτη εικόνα για το πώς θα έμοιαζε ο μοναδικός εγκληματίας ο οποίος πλάκωσε τον Batman και η αλήθεια είναι ότι η περσόνα του διαδόχου του Hardy, Shane West δεν μας γέμισε ιδιαίτερα το μάτι.

Όλα αυτά μέχρι να τον δούμε στο τελευταίο τρέιλερ:

 

 

Όπως και με όλους χαρακτήρες της σειράς, ο Bane ξεκινά από την αρχή. Σε αντίθεση με το Dark Knight Franchise, θα πέσει αρκετό φως στην υπόθεση του άλλοτε εκπαιδευμένου και ψυχωτικού δολοφόνου, Eduardo Dorrance, πριν το θανατηφόρο ατύχημα οδηγήσει τον Hugo Strange να δημιουργήσει το κτήνος. Με διαφορετικό παρουσιαστικό από την ταινία του 2012 αλλά την ίδια απειλητική και psycho ματιά, ο Bane ξυπνά και ετοιμάζεται να τρομοκρατήσει την πόλη.

 

 

Το ντέρμπι με τον Hardy

Είναι σαφές πως από την ώρα και τη στιγμή που έπεσε στο προσκήνιο το όνομα του Bane, όλος ο κόσμος περίμενε να δει ομοιότητες και διαφορές με τον αντίστοιχο του Tom Hardy. Ο Βρετανός μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει τον Joker του Heath Ledger, ωστόσο με την ερμηνεία του μετέτρεψε τον διάσημο villain σε υπολογίσιμη δύναμη, διαγράφοντας μια για πάντα εκείνη την παρωδία του 1997 στο «Batman and Robin» του Joel Schumacher.

 

BANE

 

Ο Bane του West δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση εκείνον του Hardy, καθώς εκείνος δημιουργήθηκε από τη σκοπιά του κόμικ και όχι όπως αληθοφανώς τον φαντάστηκε ο Nolan. Μπορεί να τον αντιμετωπίσαμε αρχικά με δυσπιστία βλέποντάς τον να μην είναι αρκετά μυώδης ή να έχει μέχρι και φτιαγμένο μαλλί, ωστόσο η απειλητική φωνή τα γεμάτα οργή μάτια και οι κινήσεις του στο τρέιλερ μας δίνουν την ελπίδα ότι κάτι καλό έχουμε να περιμένουμε στις 21 Μαρτίου, όταν και θα ξεκινήσει η 5η σεζόν.

Καλώς ή κακώς οι κύριοι Ledger και Hardy ανέβασαν κατακόρυφα τον πήχη για τους Joker και Bane αντίστοιχα, κάτι που προσθέτει τεράστιο βάρος στο έργο των διαδόχων τους, όπως τελικά συνέβη στον Joker του Jared Leto. Έχουμε μια κρυφή ελπίδα ωστόσο ότι η psycho περσόνα του West θα προσδώσει στο κοινό έναν κακό που θα θυμάται περισσότερο από όλους στο φινάλε του «Gotham».

Έναν villain που θα μείνει χαραγμένος στις μνήμες όχι μόνο για τη δύναμη αλλά για την ευστροφία και κυρίως το ταλέντο να κάνει τον βίο-αβίωτο στον Batman.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved