Μπορεί η Captain Marvel να αλλάξει τα γεγονότα του Infinity War;

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το πανίσχυρο κορίτσι του σύμπαντος.

Πλέον γνωρίζουμε όλοι πως μετά τον χαμό του  Avengers: Infinity War, ο Nick Fury αποφάσισε να βάλει τα «μεγάλα μέσα» προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή. Το Captain Marvel έκανε την εμφάνιση του και πλέον ετοιμαζόμαστε για το επικό φινάλε.

 

 

Όμως για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ποια είναι αυτή η Captain Marvel και πόσο μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα του στόρι της πρώτης ταινίας;

 

Η Carol Danvers δεν είναι αυτή που νομίζεις

CM SOP 840x420

H ξανθούλα, καριερίστας όσο δεν πάει, Carol, είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δουλεύοντας σε στρατιωτική μυστική βάση. Ο χαρακτήρας της έκανε το ντεμπούτο του στη συλλογή Marvel Super Heroes το 1960, όπου η Carol ξεκινάει μία ρομαντική σχέση με τον επιστήμονα Walter Lawson.  Από αυτό το σημείο και μετά, μη γνωρίζοντας με ποιον έχει μπλέξει, η ζωή της αλλάζει για πάντα - με βάση τα κόμιξ έτσι; Το θέμα είναι πως η Carol δεν είναι η μόνη που φόρεσε την στολή. 

 

Είναι ήρωας της φυλής των Kree 

jude law mar vell by bosslogic 1060483 1280x0

Σύμφωνα με τις πρώτες εκδόσεις, ο Walter Lawson είναι στην πραγματικότητα ένας εξωγήινος της φυλής των Kree. Έχει έρθει undercover στον πλανήτη μας για να δει αν η Γη αποτελεί απειλή για την αυτοκρατορία των Kree και εποπτεύει μέσα από την στρατιωτική του θέση. Ούτε εκείνος περίμενε να γνωρίσει την Carol, όπου μετά από ένα αναπάντεχο συμβάν -δεν θα σου πούμε τι- ο Lawson, που το πραγματικό του όνομα είναι Mar Vell, περνάει μερικές από τις δυνάμεις του στην Carol. O Lawson είναι ο πρώτος ήρωας με βάση τα κόμιξ που μετατρέπεται σε Captain Marvel. Για να μην χάσεις την μπάλα, σκέψου το σαν τον Green Lantern. Φόρεσαν πολλοί το δαχτυλίδι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον χαρακτήρα. Αυτή τη φορά ωστόσο, είναι η σειρά της Carol. 

 

Έχει τελείως υπερατού δυνάμεις

captainmarvel conceptart punchingaliens 700x328

Για την ακρίβεια θα είναι η πρώτη πανίσχυρη ηρωίδα που θα εμφανιστεί σε ταινία Marvel και αναμένεται να παρουσιάσει μία σειρά από υπερδυνάμεις. Αρχικά, μπορεί να πετάξει μέχρι το διάστημα χωρίς να χρειάζεται οξυγόνο. Ελέγχει ένα μεγάλο κομμάτι της βαρύτητας επηρεάζοντας τον χρόνο, ενώ εκτοξεύει πανίσχυρες δέσμες φωτονίων από τα χέρια της. Κερασάκι στην τούρτα είναι η έβδομη αίσθησή της. Όπως ο Spider Man μπορεί να ανιχνεύει τον κίνδυνο, η Captain Marvel έχει την ικανότητα να τον διαισθάνεται προτού εξελιχθεί. Την λες δηλαδή και μέντιουμ. Βέβαια η ερώτηση είναι γιατί δεν μπήκε στο παιχνίδι νωρίτερα μια και γνώριζε το σχεδιάκι του Thanos. Τέλος, βάλε και τα κλασσικά. Υπερδύναμη, υπερταχύτητα, υπερανθεκτικότητα. Δεν της κάνεις μπινιά.


Το αφιέρωμα που κάναμε στα κορίτσια της Marvel το διάβασες;

 

Έχει υπάρξει και Αvenger και Guardian of The Galaxy

Marvel Guardians of the Galaxy

Στα κόμιξ τουλάχιστον. Ήταν γνωστή ως Ms Marvel, αλλά μετά την παραίτηση του Tony Stark, αποφάσισε η ίδια να τους καθοδηγήσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που από Ms πήρε τον τίτλο Captain Marvel.  Παράλληλα, για μία συλλεκτική κυκλοφορία κόμιξ, τριγυρνούσε το σύμπαν με τους Guardians of The Galaxy βοηθώντας τους να εντοπίσουν σπάνια αντικείμενα που είχαν ημερομηνία γέννησης από το Big Bang. Κάπως έτσι, η Marvel κατάφερε να παρουσιάσει στο κοινό την Carol Danvers με τον πιο έξυπνο τρόπο.

 

Μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατή

Carol Danvers Binary

Νόμιζες πως οι δυνάμεις της Carol έχουν πιάσει ταβάνι; Κάποια στιγμή στα κόμιξ, η ενέργεια της συγχωνεύτηκε με εκείνη μίας λευκής τρύπας στο διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γιγαντωθούν οι δυνάμεις της και να αποκτήσει επιπλέον δυνατότητες. Η Carol έφτασε στο σημείο να είναι ένας καθαρός φορέας συμπαντικής ενέργειας και κάπου εκεί αποφάσισε να εγκαταλείψει τον παλιό της τίτλο και να υιοθετήσει ένα νέο όνομα. Έτσι γεννήθηκε η Binary. Όταν η λευκή τρύπα εξάντλησε την ενέργεια της, η Carol επέστρεψε στην αρχική της μορφή κρατώντας κάποιες από τις νέες δυνάμεις της. Και υιοθέτησε και πάλι καινούργιο όνομα: Warbird.

 

Και τον Thanos μπορεί να τον κάνει καλά;

653648207d1a45be 600x400

Λίγο-πολύ, η Captain Marvel θεωρείται μία από τις πιο δυνατές ηρωίδες στο μαρβελικό σύμπαν. Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να τα βάλει με τον Thanos και το γάντι του, αλλά ίσως οι δυνάμεις της για την αλλοίωση της βαρύτητας (σ.σ.: και κατά συνέπεια του χρόνου), να παίξουν τον ρόλο τους. Το σίγουρο είναι πως η ταινία Captain Marvel που ετοιμάζεται και θα προβληθεί 6 Μαρτίου του 2019, θα μας δώσει μία καλή εικόνα για τις ικανότητες της Carol και πως μπορεί να τα χρησιμοποιήσει απέναντι στον Thanos. Aξίζει να αναφερθεί πως ο πραγματικός Captain Marvel -πριν περάσει τις δυνάμεις του στην Carol- είχε νικήσει στο παρελθόν τον Thanos. Αλλά χωρίς το γάντι του. Οπότε μένει να δούμε πώς θα την παλέψει τώρα.

Θα πέσει ξύλο όπως και να 'χει...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved