Σου λείπει και σένα η Μissandei ή είμαστε οι μόνοι;

Η απώλεια της Nathalie Emmanuel μας κόστισε περισσότερο από ότι νομίζαμε.

Όταν ακόμα παιζόταν αυτή η σειρά, πάθαμε καρδιακό στο 4ο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game Of Thrones που μας επιφύλασσε την χειρότερη έκπληξη που θα μπορούσαμε να έχουμε: Τον θάνατο της Μισάντεϊ, κατά κόσμον Nathalie Emmanuel. Του άνθους της ομορφιάς, της αγνότητας, της καλοσύνης. Του απόλυτου έρωτα.

 

 

Η πρώτη μας γνωριμία

Ήταν πρωί του Αυγούστου στο Άσταπορ. Εκεί, στην κόκκινη πόλη, η πανέμορφη σιλουέτα της, καθόταν δίπλα στον αφέντη της, την ίδια στιγμή που η Daenerys διαπραγματευόταν. Στωική, σιωπηλή, με έναν εξωτικό αέρα να την περιβάλλει, έγινε αντάλλαγμα σε ένα νταραβέρι της Δρακομάνας και του αφέντη της. Από το μακρινό Νάαθ, μέχρι να γίνει σύμβουλος της Καλίσι, πέρασε πολλά αλλά πάντα ήρεμη. 

Η ομορφιά της κατάφερε να λυγίσει ακόμη και τον ευνουχισμένο (πραγματικά πονάω κάθε φορά που το αναφέρω), Grey Worm, ο οποίος είναι σίγουρα σωσίας του Ματιέ Ντοσεβί που κάποτε «όργωνε» (γελάω) την δεξιά πτέρυγα του Ολυμπιακού. Ήταν τέτοια η ομορφιά του «άνθους του Νάαθ», που ακόμη και ο Άσπιλος λύγισε μπροστά της.

Βλέπεις, η Μισάντεϊ δεν χρειάζεται να έχει δράκους και να ικετεύει για θρόνους για να κερδίσει έναν άντρα. Δεν χρειάζεται να είναι γυμνή στη μισή σειρά για να γίνει πρωταγωνίστρια. Τα πανέμορφα χαρακτηριστικά της, σε κερδίζουν στο δευτερόλεπτο.

Γιατί εκτός από πανέμορφη, η Μισάντεϊ είναι και νοικυρά. Πολύ νοικοκυρά. Πάρα πολύ νοικοκυρά. Έτσι, μια ημέρα αποφάσισε να πλύνει στο ποτάμι τα ρουχαλάκια της. Γυμνή. Τελείως γυμνή. Ενώ έκαναν οι Άσπιλοι μπάνιο παραπέρα. Καλά, δεν κινδύνευε, καθώς τους λείπουν βασικά ανατομικά μέρη, αλλά η Μισάντεϊ και... ανύπαρκτα όργανα ανασταίνει.

 

missandei GIF

 

Ξέρει να αγαπάει

Σε αντίθεση με την πρώην, πλέον, εργοδότριά της (αφεντικά έχουν οι σκύλοι), η Μισάντεϊ ξέρει το νόημα της αγάπης. Ενώ της Daenerys η ζωή περιστρέφεται στο πως θα πάρει τον Θρόνο (σ.σ.: που πλέον δεν της ανήκει εδώ που ταλέμε) και το πως θα κάνει σεξ, η πανέμορφα αθώα Μισάντεϊ δεν λογαριάζει από αυτά. Ακόμη και το γεγονός πως εκείνος που θέλει, το Γκρι Σκουλήκι εν προκειμένω, δεν μπορεί να την ικανοποιήσει, δεν την πτοεί. Δεν ήταν ποτέ τέτοια.

Αναγνωρίζει το βαθύτερο νόημα της λέξης «αγάπη», συγχωρεί, καταλαβαίνει. Δεν ψάχνει την απόλαυση για να νιώσει γεμάτη. Νιώθει έχοντας δίπλα της εκείνον που αγαπάει...

 

Είναι σύμβολο

Ο θάνατός της, δεν είναι απλά μια πράξη εκδίκησης από την Σέρσεϊ. Η Μισάντεϊ είναι σύμβολο. Είναι σύμβολο ελευθερίας.

Είναι η πρώτη σκλάβα που απελευθερώνει η Καλίσι και ο θάνατός της, είναι από την Σέρσεϊ ένα μήνυμα: Η ελευθερία σας τελειώνει εδώ.

Η Μισάντεϊ ήταν η γυναίκα που λειτούργησε σαν αντίβαρο στις παρορμήσεις της τρελό-Νταενέρις, που την συμβούλευε πάντα σωστά και με γνώμονα το καλό των χιλιάδων και όχι του ενός ενώ δεν την είχαμε δει ποτέ από την season 3 που εμφανίστηκε στις καρδιές μας, να λαμβάνει μέρος σε καμία δολοπλοκία.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved