Αυτός είναι ο επιστημονικός λόγος που οι γυναίκες απατούν

Φωτιά στα μπατζάκια μας, τεκμηριωμένα.

Έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα αναρίθμητα κείμενα για τους λόγους που μπορεί να σε απατάει μία γυναίκα. Κείμενα που ξεκινούν από το σεξ και φτάνουν μέχρι το πουκάμισο που φοράς. Και αυτή εδώ η έρευνα που ξεκίνησε το 2014 και έχει να κάνει με την εξέλιξη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, έρχεται να μας πει πως όλα όσα νομίζαμε σήμερα για το γυναικείο κέρατο, είναι ψέματα. Το πρόβλημα είναι στα γονίδια.

Για την ακρίβεια, φαίνεται πως  όσον αφορά την γυναικεία συμπεριφορά, παίζει ρόλο η ορμόνη της βασοπρεσίνης που συνδέεται με την απιστία. Η βασοπρεσίνη (AVP) παίζει μέγιστο ρόλο στην εμπιστοσύνη που έχουμε με τους ανθρώπους τριγύρω μας, βοηθώντας μας να αναπτύξουμε σχέσεις μέσα στις κοινωνίες. Ωραία μέχρι εδώ. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η ορμόνη δέχεται κάποιου είδους μεταλλάξεις, σε σημείο που επηρεάζει τα σεξουαλική κίνητρα και τις κοινωνικές συναναστροφές μας. Μία γυναίκα δηλαδή χωρίς την μετάλλαξη στην ορμόνη, μαθαίνει να δένεται με τον σύντροφό της και να χτίζει την εμπιστοσύνη ανάμεσα τους. Μία γυναίκα με την μετάλλαξη, δεν λαμβάνει την ορμόνη σωστά με αποτέλεσμα να αλλάζει σύντροφο κάθε Σαββατοκύριακο.

Η έρευνα ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία σε 7.378 ανθρώπους, με τους επιστήμονες  να παίρνουν δείγματα από σάλιο και στη συνέχεια να προχωρούν σε συγκρίσεις γονιδίων ανάμεσα στα δύο φύλα. Το πιο αξιοπερίεργο, είναι πως οι μεταλλάξεις που βρήκαν στη  βασοπρεσίνη, έχει πέντε διαφορετικούς τύπους  και έχει παρατηρηθεί  μόνο στις γυναίκες. Άουτς.

Τώρα βέβαια την έχουμε κάτσει γιατί όποτε θα μας τα φοράνε η απάντηση θα είναι, «δεν φταίω εγώ αλλά τα γονίδια μου». 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved