Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνεπιμέλεια για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο

Ο Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνπιμέλεια, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το επερχόμενο νομοσχέδιο που θα επιφέρει αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο.

Ο κ. Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος Πρόεδρος του Συλλόγου Συνεπιμέλεια, μίλησε στο Atlas TV και στην εκπομπή Αυτοδιοικητικά για το επερχόμενο νομοσχέδιο που αφορά την συνεπιμέλεια. Όπως ανέφερε το κείμενο του νομοσχεδίου έχει αργήσει να δημοσιευτεί, ενώ ανέφερε ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά δεν υπάρχει σαφής αναφορά της έννοιας της συνεπιμέλειας σε αυτό.

Όπως εξήγησε, γίνεται μια προσπάθεια να καλυφθούν οι απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας πλην όμως δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες των παιδιών και δεν επαρκούν οι αλλαγές από τη στιγμή που δεν είναι σαφής ο όρος της συνεπιμέλειας μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, ο κ. Παπαρρηγόπουλος εξήγησε τον σκοπό του Συλλόγου Συνεπιμέλεια αλλά και τις δράσεις του για την κοινή ανατροφή των παιδιών των διαζευγμένων γονέων.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, το Ελληνικό Συμβούλιο Κοινής Ανατροφής γνωστό ως Σύλλογος Συνεπιμέλεια από το όνομα του ομώνυμου site είναι το ελληνικό τμήμα ενός διεθνούς επιστημονικού κινήματος του INTERNATIONAL COUNCIL OF SHARED PARENTING (ICSP), www.twohomes.org, το οποίο αποτελείται από εξέχοντες ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες της οικογένειας και μέλη της κοινωνίας των πολιτών ανά τον κόσμο που μάχονται για να αλλάξει το μοντέλο ανατροφής των παιδιών σε αυτό της κοινής ανατροφής είτε οι γονείς ζουν μαζί είτε όχι.

Όσον αφορά στην Ελλάδα εμπόδιο στην κοινή ανατροφή ορθώνεται από το νομολογιακό έθιμο της αποκλειστικής επιμέλειας και ένα ξεπερασμένο και κακώς εφαρμοζόμενο νόμο. Η επιστημονική οργάνωση με τις επαφές, ημερίδες και παρουσιάσεις προσπαθεί να αλλάξει αυτό το αναχρονιστικό κατεστημένο.

Δείτε το βίντεο:

ΠηγήNewsbomb.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved