Γιατί ήταν καλύτερο να μη γίνει τελικός Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Θα ήταν καλό για το ελληνικό μπάσκετ, βασανιστικό για όποιον έπρεπε να βιώσει την καζούρα. Ξέρετε πώς πάνε αυτά.

Τέλος της πρώτης μέρας του Final 4 του Βερολίνου και τα δύο ελληνικά στρατόπεδα έχουν εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Σαφώς και υπάρχει έκδηλος ενθουσιασμός για την επιστροφή του Παναθηναϊκού AKTOR σε τελικό Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2011, καθώς η Φενερμπαχτσέ αποδείχθηκε πολύ λίγη μπροστά στην όρεξη και το μπάσκετ των παικτών του Εργκίν Αταμάν. Το 73-57 τα λέει όλα.

 

Καλύτερη στιγμή από όλες ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ρόλο ρεπόρτερ.

Την ίδια ώρα που οι «πράσινοι» περιμένουν με αγωνία να έρθει ο τελικός της Κυριακής, στον Ολυμπιακό επικρατεί η αντίστροφη κατάσταση. Και μόνο το γεγονός ότι για τρίτο σερί Final 4 δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος λειτουργεί σαφώς άσχημα για την ψυχολογία, ακόμα και αν απέναντί τους είχαν το μεγαθήριο ονόματι Ρεάλ Μαδρίτης. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το μπάσκετ των «μερένχες» ήταν πραγματικά διαστημικό, ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει με το τέλειο ημίχρονο του τελικού Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ το 2009.

Το τελικό 87-76 είναι αρκετά τιμητικό, ειδικά με βάση τη Ρεάλ του πρώτου μέρους.

 

 

Ευτυχώς που έχουμε τελικό Παναθηναϊκός - Ρεάλ και εξηγούμαστε

Και ενώ ακόμα δεν έχουμε ησυχάσει από την πρώτη μέρα των ημιτελικών, στο μυαλό μας είπαμε ένα μεγάλο «ουφ» που αποφεύχθηκε ο ελληνικός εμφύλιος στον τελικό.

Πριν βγάλετε τα συμπεράσματά σας και μας πείτε ότι έχουμε αντιολυμπιακό μένος, θα σας μιλήσουμε με μεγάλη ειλικρίνεια για τους λόγους που δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα ένας τελικός Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού. Δεν έχει να κάνει με φόβο επεισοδίων, ούτε επειδή ως Παναθηναϊκοί δεν θέλουμε Ολυμπιακούς. Άλλωστε αν έφευγε από τη μέση η Ρεάλ Μαδρίτης, τότε -στη θεωρία- θα ήταν καλύτερο για τον Παναθηναϊκό.

 

4283431

 

Η αλήθεια όμως είναι ότι και τον Ολυμπιακό να υποστηρίζαμε, πάλι το ίδιο θα ευχόμασταν για τον τελικό, και ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν θα αντεχόταν η καζούρα στον ηττημένο με τίποτα. Και από τη στιγμή που φτάνεις σε τελικό Euroleague, η καζούρα δεν θα ήταν η συνηθισμένη που ακολουθεί μετά από μια ήττα στο πρωτάθλημα ή τον τελικό κυπέλλου. Θα είναι ασήκωτη.

To Final 4 που ζήσαμε πιο έντονα

Επειδή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν είναι αμελητέες ποσότητες, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα συναντηθούν στον τελικό και τότε κάποιος θα το φάει το δούλεμα από τον μεγάλο νικητή. Μέχρι να συμβεί αυτό, ας καθίσουμε με το καθιερωμένο κάζο του καλοκαιριού και τους τελικούς της Basket League. Αυτό παλεύεται. Μια ήττα σε τελικό Euroleague από τον «αιώνιο» αντίπαλό σου, δεν παλεύεται. Με τίποτα.

 

4283196

 

Παναθηναϊκός AKTOR εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης, λοιπόν, την Κυριακή 26 Μαΐου. Ο πρώτος της σεζόν εναντίον του δεύτερου. Ένα ζευγάρι τελικών που δεν έχει γίνει ποτέ στη διοργάνωση και σίγουρα είναι από εκείνα που όλοι θα ήθελαν να δουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved