ΙΝΤΙΜΕ Είμαστε έτοιμοι για το πιο επικό Final 4;

Η λέξη σασπένς κυριάρχησε στα Playoff της Euroleague

Δεν έχει να κάνει μόνο το γεγονός ότι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο Final 4 της Euroleague (ένας παραπάνω λόγος δηλαδή να το παρακολουθήσεις) είναι και ο τρόπος με τον οποίο προκρίθηκαν αυτές στην τελική φάση της Ευρωλίγκας.

Αν εξαιρέσει κανείς τον «περίπατο» της Ρεάλ σε βάρος της Μπασκόνια (3-0), τα υπόλοιπα τρία ζευγάρια μας κράτησαν το ενδιαφέρον για τρεις ολόκληρες βδομάδες, καθώς όλα κρίθηκαν σε πέμπτο παιχνίδι. Ένας πραγματικός μαραθώνιος αγωνίας με break στο break, και για δύο εξ αυτών, ξανά break.

 

 

Αφήνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός συζήτησης, τα άλλα τρία ζευγάρια έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μας στείλουν στον ψυχίατρο, ξεκινώντας με break από την πρώτη αγωνιστική (διπλά των Μακάμπι, Ολυμπιακού και Φενερμπαχτσέ σε βάρος των Παναθηναϊκού AKTOR, Μπαρτσελόνα και Μονακό) για να αναστραφεί η κατάσταση τελικά με τις «πληγωμένες» ομάδες να απαντούν με δικά τους break στα Game 3 ή Game 4 για να παίξουν στην έδρα τους την πρόκριση στο Final 4.

Μόνο ο Παναθηναϊκός όμως πέρασε.

Το σασπένς επικράτησε

Μια μέρα πριν ο Παναθηναϊκός έκλεισε εισιτήριο για την ιστορική του επιστροφή στο Final 4, το βράδυ της Τετάρτης όμως δεν ήταν απλώς η νύχτα του break αλλά του σασπένς.

Ο Ολυμπιακός ήταν ολόκληρο παιχνίδι πίσω στο σκορ από την Μπαρτσελόνα, αλλά τον έβλεπες ότι παραμόνευε, σαν τον Μοχάμεντ Αλί που δέχεται τα χτυπήματα του Φόρμαν μέχρι να κάνει την τελική του αντεπίθεση, και με ένα ξέσπασμα στο τέλος, έφυγε με 63-59 μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

 

 

Λίγη ώρα νωρίτερα, όμως, στο ματς της βραδιάς η Φενερμπαχτσέ έδειξε στους πάντες πως όσο υπάρχει πλάνο και καρδιά πίσω από την προσπάθεια γίνονται τα πάντα.

Ο Καλάθης τα είχε «σπάσει» από το τρίποντο, οι αντίπαλοι τον άφηναν επιδεικτικά μόνο, αλλά με δύο τεράστια τρίποντα στο φινάλε ήταν αυτός που -μαζί με τις άμυνες του Παπαγιάννη- απάντησε στα σκυλίσια τρίποντα των Οκόμπο και Τζέιμς.

 

 

Δεν χωράει αμφιβολία, ότι τα Euroleague Playoffs ήταν το καλύτερο ζέσταμα πριν το Final 4. Και με βάση όλα αυτά που είδαμε, έχουμε κάθε δικαίωμα να περιμένουμε πολλά. Όλοι λένε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σε ένα μόνο παιχνίδι όλα είναι πιθανά. 

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός AKTOR - Φενερμπαχτσέ. 

*Ας ελπίσουμε και οι διαιτησίες να είναι αντάξιες γιατί μέχρι τώρα κάνουν διακοπές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved