Eurokinissi Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και τώρα ξεκινάει το party

Αυτό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης ήταν σαν ντεζαβού. Ο Παναθηναϊκός AKTOR επιστρέφει για να κατακτήσει ξανά το Βερολίνο.

Το χθεσινό βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ θύμιζε κάτι από τα παλιά. Σαν ντεζαβού. Από εκείνο το βολέ του Μπατίστ το 2012 όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Game 5 κόντρα στην Μακάμπι. Μόνο που τώρα το βολέ το έριξε ο Λεσόρ, στον πάγκο αντί για τον Ομπράντοβιτς βρισκόταν ο Αταμάν και στο παρκέ αντί για τους Διαμαντίδη - Σάρας, οι Σλούκας - Ναν. Ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι και πάλι εδώ. 

Επέστρεψε με τον δικό του αυτοκρατορικό τρόπο. Κυριαρχικός, γεμάτος αυτοπεποίθηση και υγεία. Ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης έχει πραγματοποιήσει το επικότερο comeback στην ιστορία της Euroleague. Ποτέ ξανά ομάδα δεν έκανε αυτό το ταξίδι από την 17η θέση σε Final 4 και μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες. Όλο αυτό είναι έργο της διοίκησης που επένδυσε χρήμα και έδωσε τα κλειδιά στον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης την τελευταία 5ετία. Διότι αυτό είναι ο Εργκίν Αταμάν. Πληθωρικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση είναι ο άνθρωπος που χρειαζόταν το “τριφύλλι” για να δώσει το παρών στο μεγάλο ραντεβού και να βρεθεί δύο νίκες μακριά από την κορυφή της Ευρώπης.

 

 

Στις 21 Νοεμβρίου του 2023, ο Τούρκος κόουτς είχε κάνει την πρόβλεψη της χρονιάς. «Πολύ σύντομα θα έχουμε sold out σε όλα τα ματς. Να κλείσουν οι φίλαθλοι μας τα εισιτήρια για τα επόμενα ματς, για τα play-offs και ίσως για Final Four. Θα παλέψουμε για τον τίτλο της Euroleague». Χλευάστηκε αλλά ίσως τελικά ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες να γνωρίζει λίγο περισσότερο μπασκετάκι από όλους μας. Το σύνολο που έχει δημιουργήσει έχει ξεκάθαρα την ταυτότητά του. Ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι πληθωρικός και βγάζει αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα αποπνέει υγεία, κάτι που αποτελεί έργο της διοίκησης που πίστεψε στο όραμα. 

 

 

Το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ ζήσαμε ένα ντεζαβού από το μακρινό 2012. Το άγχος στις κερκίδες, οι σφιγμένες γροθιές σε κάθε άμυνα και η ανακούφιση όταν ο Κέντρικ Ναν έβαλε την τρίποντη υπογραφή του για το 81-69, ήταν αυτό το συναίσθημα που οι μεγαλύτεροι το έχουμε ζήσει ξανά. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Ευρώπης. Ήρθε για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και να φύγει. Ίσως να καταφέρει το πρώτο αλλά το δεύτερο δε θα συμβεί, τουλάχιστον σύντομα. Θα μείνει εδώ και μαζί με τον Κώστα Σλούκα έχουν βάλει τις βάσεις ώστε ο Παναθηναϊκός να ράψει το 7ο, το 8ο, το… 10ο. Αυτή η δυάδα σμπαραλιάζει κάθε αντίπαλη άμυνα και όσο είναι υγιείς, οι φίλοι της ομάδας μπορούν να ονειρεύονται.

 

 

Το μέλλον για τους “πράσινους” είναι λαμπρό. Το Βερολίνο είναι μόνο η αρχή. Στην πόλη που σήκωσε το 5ο ευρωπαϊκό, ο Παναθηναϊκός AKTOR επιστρέφει για να μάθει αν μπορεί να αποδειχθεί ξανά γούρικη. Και κανείς δε θέλει να τον βρει απέναντί του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved