associated press Ο Φατίχ Τερίμ δεν πρέπει να γίνει το “μαύρο πρόβατο”

Η ακατανόητη απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση. Όχι τον νυν προπονητή.

Στον πλανήτη “Παναθηναϊκός” δεν ηρεμείς ποτέ. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να περάσεις όμορφες γιορτές, τότε ο Γιάννης Αλαφούζος γελάει. Γιατί εκείνος ξέρει. Σε μια ακατανόητη ποδοσφαιρικά απόφαση, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του “τριφυλλιού” και ο επόμενος που θα κάτσει στην άκρη του πάγκου είναι ο Φατίχ Τερίμ. Ο πολυνίκης και θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου είναι ο εκλεκτός της διοίκησης ώστε να επαναφέρει το τμήμα ξανά στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Να φέρει εκείνο το πολυπόθητο πρωτάθλημα που θα πρέπει να επιστρέψουμε στο 2010 για να το δούμε ξανά “βαμμένο” στα πράσινα.

 

 

Οι αντιδράσεις για την αποπομπή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν ήρεμες. Λογικότατο. Ο Σέρβος τεχνικός αποτέλεσε ένα στολίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν ο άνθρωπος που επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην κανονικότητα. Γέμισε με ελπίδες τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι είχαν γυρίσει την πλάτη από την εσωστρέφεια και στο αδιέξοδο που είχε περιέλθει εδώ και καιρό το τριφύλλι. Άναψε ξανά τη φλόγα. Έφερε πίσω τις Κυριακές. Οτιδήποτε υποσχέθηκε, το έκανε πράξη. Την πρώτη του σεζόν υποσχέθηκε πως η ομάδα θα μάθει να παίζει ξανά κανονικό ποδόσφαιρο και θα βγει στην Ευρώπη. Στόχος επετεύχθη. Τη δεύτερη χρονιά υποσχέθηκε πως θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το έχασε στο νήμα. Φέτος στόχος ήταν η κατάκτηση. Ο Παναθηναϊκός ήταν εντός στόχου, παρά την κριτική που δεχόταν η ομάδα. Δεν έχει υπάρξει πιο ακατανόητα ποδοσφαιρικά απόφαση από αυτή της απομάκρυνσης του Ιβάν. Αλλά πλέον είναι παρελθόν. Σημασία στον αθλητισμό, έχει το παρόν και το μέλλον. Και τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, ο Φατίχ Τερίμ είναι εκείνος που θα πρέπει να οδηγήσει την ομάδα στη Γη της Επαγγελίας.

 

 

Λογική η απογοήτευση αλλά ο Τερίμ δεν πρέπει να γίνει το “μαύρο πρόβατο”

Είναι δύσκολο να το χωνέψει ένας φίλος του Παναθηναϊκού αυτό που συνέβη. Υπήρχε ένα δέσιμο μεταξύ των φίλων της ομάδας και του Σέρβου προπονητή. Ένας αλληλοσεβασμός. Ένα κοινό όραμα. Ένας άνθρωπος που κατάλαβε το DNA της ομάδας και μίλησε στην καρδιά των οπαδών. Κάτι που η διοίκηση δεν τα κατάφερε ποτέ. Η επιλογή του Φατίχ Τερίμ φέρνει μαζί της δυσπιστία. Κάτι που είναι λογικό. Όχι γιατί ο Τούρκος προπονητής δεν το γνωρίζει το άθλημα αλλά δύσκολα να δεθεί μαζί του ο κόσμος της ομάδας. Υπάρχει ακόμα η καψούρα της πρώην. Ωστόσο ο Φατίχ Τερίμ δεν πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο της επιλογής της διοίκησης. Θα κριθεί αν καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα, πατώντας πάνω στις αρχές που έχει θέσει ο προκάτοχός του. 

Ο 70χρονος τεχνικός δεν πρέπει να γίνει το “μαύρο πρόβατο”. Σε περίπτωση που η ομάδα δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει εκείνους που τον επέλεξαν, μετά τον ίδιον και τέλος τους ποδοσφαιριστές. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ακόμη και ξενερωμένοι, θα πρέπει να στηρίξουν τον νέο προπονητή ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος. Στο τέλος της σεζόν θα γίνει το ταμείο και το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε περίπτωση που στραβώσει η φάση. Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε μεγάλο ρίσκο και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη επιμονή και υπομονή στον πλανήτη “Παναθηναϊκός”. 

Όπως και να ‘χει, ο Φατίχ Τερίμ έχει έρθει ως περαστικός και θα φύγει κάπως έτσι. Αν ενδιάμεσα κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα επιστρέψει στην Τουρκία με έναν ακόμη τίτλο στο παλμαρέ του. Δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved