Intime «Μην υποτιμάτε τα σέντερ φορ μου»

Σε μία χώρα που η απαξίωση είναι εθνικό σπορ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τα «παιδιά» του συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν όμορφο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στο πρώτο ημίχρονο και έφερε την κανονικότητα στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος και πλήρωσε τα λάθη του, η ΑΕΚ έκανε ένα τεράστιο διπλό απέναντι στην -ίσως- πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τη Βιγιαρεάλ. Οι βαθμοί μπήκαν στο ελληνικό σακούλι και η ποδοσφαιρική ζωή συνεχίζεται.

Κέρδισε με τον δικό του τρόπο

Η νίκη του «τριφυλλιού» απέναντι στο «κίτρινο υποβρύχιο» δεν ήταν απλώς μία νίκη. Δεν είχε κάτι το «ηρωικό». Δεν αφήσαν την ψυχή και τα συκώτια τους οι παίκτες στο γήπεδο. Έκαναν αυτό που έχουν μάθει από την πρώτη μέρα που συνεργάζονται με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τήρησαν το πλάνο του κόουτς και έφτασαν σε μία «παναθηναϊκή» νίκη. Τι σημαίνει «παναθηναϊκή» νίκη; Μία νίκη με τον δικό τους τρόπο. Το «τριφύλλι» κέρδισε με το δικό του καθολικό ποδόσφαιρο. Ούτε κατενάτσιο, ούτε γιόμες. Εξαιρετικό passing game, οι γραμμές κοντά, υπομονή και ηρεμία. Εξουδετέρωσε τους Ισπανούς και τους έφερε στα δικά του μέτρα. Με εξαίρεση μία υπέροχη αντεπίθεση στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκε ποτέ. Στο δεύτερο ημίχρονο, δε, αν οι Παλάσιος, Κώτσιρας, Βιλένα, Αϊτόρ ήταν πιο εύστοχοι, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου. Αυτό που έζησε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο, θα μπορούσε να το είχε αισθανθεί και η Βιγιαρεάλ.

Να πέσει το βίντεο με τα highlights

 

 

Οι σέντερ φορ καθάρισαν την μπουγάδα

Τι ακούμε τόσο καιρό; Ότι ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά δεν έχει το ρόστερ των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ. Τι βλέπουμε στην πραγματικότητα; Κάτι τελείως διαφορετικό που διαψεύδει τους επικριτές. Το «πού θα πας με Σπόραρ – Ιωαννίδη» φοριέται πολύ τον τελευταίο καιρό. Η Βιγιαρεάλ ένιωσε στο πετσί της μέχρι «πού θα πάει» ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν. Δε νιώθει το παλικάρι. Τρομερή επαφή με την μπάλα, τεχνική κατάρτιση, ασταμάτητο τρέξιμο και πρέσινγκ, «ξύλο» με τα αντίπαλα στόπερ και το «κερασάκι στην τούρτα» το υπέροχο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βιγιαρεάλ. «Σκάψτο αγόρι μου» που θα έλεγε και ο Βασίλης Σκουντής.

 

 

Από την άλλη πλευρά, ο Αντράζ Σπόραρ. Ο Σλοβενός έχει ακούσει τα πάντα. Έδωσε δικαιώματα με τις ανεπανάληπτες ευκαιρίες αλλά συμβαίνει και στα καλύτερα σέντερ φορ. Θέλεις να θυμηθώ πόσα αντίστοιχες ευκαιρίες με εκείνη στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπράγκα έχει χάσει και ο Κριστόφ Βαζέχα; Προφανώς δεν συγκρίνουμε τον τρελοΠολωνό με τον Σπόραρ αλλά κάπου «φρένο» με την απαξίωση. Το γκολ που σημειώνει κόντρα στη Βιγιαρεάλ είναι σεντερφορίσιο τέρμα. Παίρνει όλη τη φάση πάνω του και εκτελεί. 2-0 και σχόλασε ο γάμος.

 

 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος με τις επιλογές του. Θα ζήσει και θα πεθάνει με αυτές. Δε θα απαξιώσει ποτέ κάποια από τα «παιδιά» του. Γνωρίζει την ψυχολογία του αθλητή, ξέρει το άθλημα καλύτερα από τις 10.000.000 ψυχές που αναπνέουν σε αυτόν τον τόπο και έχει κάνει τον Παναθηναϊκό από «κομπάρσο» σε «πρωταγωνιστή».

 

 

 

Και πίστεψέ με, όσο και να προσπαθούν να υποτιμήσουν τη δουλειά που έχει γίνει και το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει το «τριφύλλι», βαθιά μέσα τους κανείς δε θέλει να τον αντιμετωπίσει.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved