Το reunion της θρυλικής εθνικής του Euro 2004 μας έκανε να νιώσουμε και πάλι παιδιά

19 χρόνια μετά, με λιγότερα μαλλιά, και περισσότερα άσπρα, οι ημίθεοι του Ρεχάγκελ συγκινούν ακόμα.

Για τους περισσότερους από εμάς δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα από εκείνο το ζεστό βράδυ του 2004 όταν ο Άγγελος Χαριστέας πάγωνε ξαφνικά το Ντα Λουζ και τους Πορτογάλους οικοδεσπότες που έβλεπαν στο πρόσωπο των παικτών της εθνικής τη δική τους Νέμεση, λίγες ημέρες μετά από την εξίσου παγωμένη πρεμιέρα του τουρνουά. Όταν είδαμε όμως τη φωτογραφία από το reunion, προσγειωθήκαμε απότομα στην πραγματικότητα των 19 ετών που έχουν περάσει από τότε. 

 

 

Σαν ημίθεοι που είναι, το reunion της εθνικής που κατέκτησε το Euro του 2004 πριν από 19 χρόνια στην Πορτογαλία, δεν θα μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού, παρά μόνο κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης. Τη στιγμή απαθανάτισε ο Αντώνης Νικοπολίδης ανεβάζοντας στο προσωπικό του Instagram την ομαδική φωτό στην οποία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Καφές, Χαλκιάς, Κατσουράνης, Τσιάρτας, Καραγκούνης, Νικολαΐδης,Παπαδόπουλος, Λάκης, Φύσσας, Μπασινάς, Γκούμας, Νικοπολίδης και Σεϊταρίδης. Στη μέση φυσικά το βαρύτιμο τρόπαιο που σήκωσε στον 7ο ουρανό ένα ολόκληρο έθνος που έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο τι πάει να πει έκπληξη στον αθλητισμό.

 

 

Σε κάποιους ο χρόνος συμπεριφέρθηκε καλύτερα και μοιάζουν έτοιμοι να διεκδικήσουν ακόμα και το ίδιο κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι. Κάποιοι άλλοι πάλι είναι εντελώς αγνώριστοι, αλλά η αύρα του πρωταθλητή Ευρώπης δεν έχει ξεθωριάσει ούτε στο ελάχιστο. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved