Eurokinissi Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και οι θεωρίες συνωμοσίας

Η φετινή κούρσα της Super League βρίσκει νικήτρια την ΑΕΚ και έριξε στον κουβά τους «σταλεγάκηδες» συνωμοσιολόγους.

Δεν ήταν το πιο ποιοτικό πρωτάθλημα (αλήθεια ποιος έχει την απαίτηση; ) αλλά ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Έσπασαν καρδιές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήταν οι τελικοί διεκδικητές. Στις λεπτομέρειες η Ένωση κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Το ποιοτικότερο ρόστερ κατάφερε να κερδίσει το die hard σύνολο του «τριφυλλιού». Ωστόσο για να φτάσουμε μέχρι εδώ, χρειάστηκε μία Οδύσσεια. Αγωνιστική για τους παίκτες που έπαιζαν ντέρμπι κάθε τρεις μέρες και ψυχολογική για όλους τους υπόλοιπους.

Οι θεατές που παρακολούθησαν το φετινό πρωτάθλημα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Όχι στους ΑΕΚτζήδες και τους Παναθηναϊκούς αλλά στους συνωμοσιολόγους οπαδούς και τους υγιείς φιλάθλους. Κάποιοι έβλεπαν παντού στημένα ματς, «αιώνιες» συμμαχίες και αποκορύφωμα πως η ομάδα του Παναθηναϊκού είπε ψέματα για τον Covid-19. Το βράδυ της Δευτέρας πήραν την εκκωφαντική απάντησή τους και φυσικά κρύφτηκαν σε κάθε λογής λαγούμι. Τα ματς παίχτηκαν στα ίσια, ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του και η ΑΕΚ πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα που το δικαιούται 100%. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «τρύπησε το ταβάνι» του και αν ήταν υγιής ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά.

 

 

Το φετινό πρωτάθλημα αποτέλεσε την «Κόλαση» κάθε συνωμοσιολόγου και δικαστή του πληκτρολογίου. Εκείνου του άρρωστου οπαδού που κοιτάει τις αποδόσεις να ανεβοκατεβαίνουν σαν μετοχές, παίζουν με την ψυχολογία και το μυαλό του και απλώς περιμένει την επιβεβαίωση. Ο «σταλεγάκιας» έσβησε όλα τα ποστ που ήταν έτοιμος ν’ ανεβάσει στα social media και σήμερα ψάχνεται να δει τι έφταιξε. Αρνείται να δει το προφανές και ψάχνει την επόμενη θεωρία συνωμοσίας. Έχουμε εκλογές σε 10 μέρες οπότε έχει νέο παιχνίδι να παίξει.

 

 

Στα αγωνιστικά τώρα. Η ΑΕΚ έκανε την υπέρβασή της μέσα στη χρονιά. Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε μία ομάδα εκτός Ευρώπης και την οδήγησε στη Γη της Επαγγελίας. Του χρόνου θα χτίσει πάνω σε μία βάση και η διοίκηση οφείλει να τον στηρίξει ώστε η Ένωση να κάνει την υπέρβασή της στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός οφείλει να στηρίξει ακόμη περισσότερο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί 3-4 βασικούς ποδοσφαιριστές ώστε να αντέξει το σκληρό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, του χρόνου αποκλείεται να κάνει τα ίδια εγκληματικά λάθη στον σχεδιασμό και έρχεται φορτσάτος. Το πρωτάθλημα του 2024 ελπίζουμε να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Αλλά αν θέλουμε να μην είμαστε τα ανέκδοτα της Ευρώπης, τότε θα πρέπει να γίνει ποιοτικότερο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved