Οι 3+1 κορυφαίες στιγμές του Λιονέλ Μέσι και για ποιους λόγους είναι αξεπέραστες

Γράφει ο Γεράσιμος Λυμπέρης

Όταν μιλάμε για τον Μέσι, γνωρίζουμε πολύ καλά πως μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Κι όταν αναζητούμε τις «καλύτερες στιγμές του» έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δεκάδων γεγονότων που σημάδεψαν τη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του Λιονέλ Μέσι όμως, είναι το ότι είναι από εκείνους που κερδίζει το κοινό όχι μόνο για όσα κατορθώνει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά το ίδιο και εκτός – με τη γενικότερη συμπεριφορά του δηλαδή ως άνθρωπος – πρότυπο, που θαυμάζουν εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι σε κάθε άκρη της Γης.

Ας δούμε, ωστόσο, τις 3+1 στιγμές που ξεχωρίζουμε για τον Λιονέλ Μέσι και οι οποίες θα μας θυμίσουν γιατί, για ακόμα μία ποδοσφαιρική σεζόν, αυτός θα είναι που θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στα γήπεδα:

#1 Τα πέντε γκολ σε έναν αγώνα

Πέντε γκολ σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα Champions League. Ναι, ο Λιονέλ Μέσι το έχει κάνει και αυτό και ήταν ο πρώτος στην ιστορία που το πέτυχε – και μάλιστα όχι σε έναν αγώνα κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος ή κάτι αντίστοιχο, αλλά σε έναν αγώνα του υψηλότερου επιπέδου στο ποδοσφαιρικό ομαδικό στερέωμα, που δεν είναι άλλο από το Champions League. Στις 7 Μαρτίου του 2012 λοιπόν, ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το εξωπραγματικό και «έριξε πεντάρα» στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το τελικό σκορ τότε ήταν 7-1, αλλά όλοι θυμούνται το απίστευτο ρεκόρ του βραχύσωμου επιθετικού, που ήδη είχε κερδίσει τρεις φορές τη Χρυσή Μπάλα (2009, 2010, 2011).

rat1
AP Images

#2 Το ιστορικό γκολ κόντρα στη Χετάφε

Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και το πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι, στην αρχή της καριέρας του μάλιστα. Πρόκειται για το γκολ στο ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Χετάφε, για το Κόπα ντελ Ρέι, στις 18 Απριλίου 2007: Ο Μέσιπήρε στα πόδια του τη μπάλα λίγο πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Έντεκα δευτερόλεπτα μετά είχε περάσει το μισό γήπεδο, μαζί και όποιον αντίπαλο βρέθηκε στον δρόμο του και την έστειλε στα δίχτυα. Το ντελίριο που ακολούθησε ξεπέρασε τις κερκίδες του Καμπ Νου, ξεπέρασε τα όρια του ισπανικού κυπέλλου και «υποχρέωσε» τους πάντες να μιλούν για τον νεαρό Αργεντίνο που έγραφε ιστορία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο ισπανικός Τύπος, την επομένη, ονόμασε τον Μέσι «Μεσιντόνα», συγκρίνοντάς τον για πρώτη φορά με ένα από τα «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

rat2
AP Images

#3 Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ναι, ο Μέσι είναι χρυσός Ολυμπιονίκηςκαι όταν αθλητής αυτού του επιπέδου, με τα αμέτρητα τρόπαια και τις δεκάδες συλλογικές και προσωπικές διακρίσειςαγωνίζεται με το εθνόσημο σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, αξίζει τον σεβασμό όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως αθλήματος. Ο Λιονέλ Μέσι λοιπόν, οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στο Ολυμπιακό τουρνουά στο Πεκίνο το 2008, στην κατάκτηση της κορυφής. Ο ίδιος μάλιστα, κατατάσσει αυτή τη στιγμή ως μία από τις κορυφαίες της καριέρας του και έχει δηλώσει σχετικά πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί, όχι μόνο γιατί έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις ένα μετάλλιο για τη χώρα σου, αλλά και για την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα καταπληκτικό παγκόσμιο γεγονός, να ζήσεις στο Ολυμπιακό χωριό με αθλητές από τόσα πολλά διαφορετικά αθλήματα».

rat3
AP Images

#3+1 Ο άνθρωπος Λιονέλ Μέσι

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος στον πλανήτη, όποιας ηλικίας που να μην γνωρίζει τον Λιονέλ Μέσι και τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα. Αντίθετα, όμως, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλά την προσωπική του ζωή: Ο άνθρωπος Λιονέλ Μέσι είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, παντρεμένος με τον παιδικό του έρωτα, την Αντονέλα Ροκούτσο, με την οποία και έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Η προσωπική του ιστορία περιέχει πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, από μια επαρχιακή κωμόπολη της Αργεντινής από όπου ξεκίνησε για να φτάσει στη Μπαρτσελόνα όσο ήταν ακόμα παιδί.

Αυτές οι πτυχές της ζωής του που δεν είναι ευρέως γνωστές, μπορούμε να τις μάθουμε όσοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε, με τον πιο απλό τρόπο: Έχοντας πιστωτική κάρτα Mastercard® από την Εθνική Τράπεζα! Διότι, έτσι αποκτούμε αποκλειστική πρόσβαση στην ειδικά σχεδιασμένη σελίδα  που περιέχει αποκλειστικά βίντεο για τη ζωή του Λιονέλ Μέσι, ενημερωτικά άρθρα για τις κομβικές στιγμές στη ζωή του, αλλά και περιεχόμενο με ανεκτίμητες στιγμές. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες Mastercard από την Εθνική Τράπεζα για τις καθημερινές συναλλαγές μας, έως τις 13 Νοεμβρίου, διεκδικούμε διπλά εισιτήρια για αγώνα Champions League στο εξωτερικό - συμπεριλαμβανομένης της διαμονής και των αεροπορικών- αλλά και συλλεκτικά δώρα με την υπογραφή του Λίονελ Μέσι.

rat5

Απλώς και μόνο χρησιμοποιώντας τις κάρτες Mastercard της Εθνικής Τράπεζας (αν δεν έχουμε, μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα και άμεσα), αυξάνουμε τις πιθανότητες και διεκδικούμε τα παραπάνω μοναδικά δώρα από τον Ambassador της Mastercard Λιονέλ Μέσι! Ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να μπούμε με… φόρα στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν – που εκτός των άλλων, φέτος, περιλαμβάνει και Μουντιάλ;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved