Τσέκαρε εδώ τι σκαρφίστηκαν οι Δανοί για να δροσίσουν τα κορμιά τους

Άλλοι στην Ελαφόνησο κι άλλοι σε τεχνητές πισίνες. Ότι μπορεί ο καθένας...

Όταν τα λέει ο Άδωνις και ο Λιακόπουλος, είναι γραφικοί... Είμαστε η πιο όμορφη και η πιο ευλογημένη χώρα στον κόσμο. Με τις παραλιάρες μας, με τον ήλιο μας, με τα όλα μας και οι ξένοι μάς ζηλεύουν και θέλουν το κακό μας. 

Οι Δανοί που απολαμβάνουν ηλιαχτίδες με το σταγονόμετρο, εννοείται πως ανήκουν στην κατηγορία των ανάδελφων που μας κοιτάζουν με μισό μάτι. Με τρεις ώρες ηλιοφάνεια το χρόνο, ψιλολογικό να καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που οι Βίκινγκς δεν δέησαν να εκστρατεύσουν ποτέ προς τα πολύ νότια. 

Ωστόσο, δεν λένε να το βάλουν κάτω. Προηγμένος και πολυμήχανος λαός, τη βρήκε την άκρη του. Έφτιαξαν, λέει, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης Άαρχους -ναι, ναι, εκείνη η γνωστή από το Κυριακάτικο κουπόνι που σε έχει ρίξει στον κουβά πάμπολλες φορές- ένα συγκρότημα από πισίνες που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 650 άτομα. Όσα, δηλαδή, μπορείς να πετύχεις Κυριακή πρωί σε 10 τετραγωνικά μέτρα της παραλίας του Αλίμου, δηλαδής. 

Δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group (BIG), φιλοδοξεί -πέρα από την ψυχαγωγία των λουόμενων- να προσθέσει το λιθαράκι του στην ανασυγκρότηση του αστικού τοπίου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Δανίας. Το ωραίο σκηνικό, συμπληρώνεται από μπαράκια, μαγαζιά, θέατρα, restaurants και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής και στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ μπορείς να ρίξεις μια πιο εξονυχιστική ματιά. 

 




©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved