Στο Βερολίνο για το Final 4 αλλά και για πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία

Καλή η Euroleague, αλλά υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες στην πρωτεύουσα της Γερμανίας αυτές τις μέρες.

Ένας από τους λόγους που το Βερολίνο κατατάσσεται στους πιο ιδιαίτερους προορισμούς στην Ευρώπη είναι η σύγχρονη κουλτούρα του. Είναι ένα μέρος που ανθίζει η νεανικότητα και η σύγχρονη ματιά στη ζωή. Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας η ιστορία συνυφαίνεται άψογα με τη σύγχρονη κουλτούρα. Είτε είσαι λάτρης της ιστορίας, είτε λάτρης της τέχνης είτε λάτρης τoυ φαγητού, το Βερολίνο προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα κάθε ταξιδιώτη. Στα θετικά του είναι ακόμη το δίκτυο BVG -οργανισμός συγκοινωνίας Βερολίνου-  πουπεριλαμβάνει λεωφορεία, τραμ, U-Bahn (μετρό) και S-Bahn (αστικά τρένα) και βοηθά στην πλόηγηση της πόλης.

Βασικά σημεία ιστορίας προς εξερεύνηση

Ξεκίνησε την εξερεύνηση της πόλης από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, ένα εμβληματικό σύμβολο της πολυτάραχης ιστορίας και της επανένωσης του Βερολίνου. Είναι μια μνημειώδης πύλη του 18ου αιώνα που συμβολίζει την ειρήνη. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την Πύλη του Βρανδεμβούργου βρίσκεται το Ράιχσταγκ, όπου βρίσκεται και το γερμανικό κοινοβούλιο. Ο γυάλινος θόλος στην κορυφή του κτηρίου προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη.

Το Μνημείο των Δολοφονημένων Εβραίων της Ευρώπης, γνωστό και ως Μνημείο του Ολοκαυτώματος είναι ένα άλλο ορόσημο της γερμανικής πρωτεύουσας, που κλείνει μέσα του ένα κομμάτι από τα γεγονότα της σύγχρονης μαύρης ιστορίας. Από εδώ, κατευθύνσου στο Checkpoint Charlie, το διάσημο σημείο διέλευσης μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Αφιέρωσε χρόνο για την εξερεύνηση του Νησί των Μουσείων, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που φιλοξενεί πέντε παγκοσμίου φήμης μουσεία.Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το Μουσείο της Περγάμου, με την εντυπωσιακή συλλογή αρχαίων αντικειμένων, και το Μουσείο Neues, που στεγάζει τη διάσημη προτομή της Νεφερτίτης.

Ένας Έλληνας σε μία μικρή γερμανική πόλη

 

Σύγχρονη τέχνη και πράσινο στο Βερολίνο

Μπορείς να επισκεφθείς το East Side Gallery, ένα διατηρημένο τμήμα του Τείχους του Βερολίνου, στολισμένο με ζωντανές τοιχογραφίες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Αυτή η υπαίθρια γκαλερί είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση της διαίρεσης της πόλης και της επακόλουθης επανένωσης. Συνέχισε στον ποταμό Spree και στην εκλεκτική συνοικία Kreuzberg, γνωστή για τη μποέμικη ατμόσφαιρα και τις πολυπολιτισμικές επιρροές της. Εξερεύνησε την τέχνη του δρόμου, τις ανεξάρτητες μπουτίκ και την ποικιλία του φαγητού που προσφέρουν οι έθνικ κουζίνες.

Στο Ανατολικό Βερολίνο, το Friedrichshain προσφέρει ένα πανκ, εναλλακτικό σκηνικό. Συνδέεται με τη συνοικία Kreuzberg μέσω της γέφυρας Oberbaum, που περνάει πάνω από τον ποταμό και θυμίζει κάστρο, περιλαμβάνοντας τέκνο club. 

Aκόμη, μπορείς να πας μια χαλαρωτική βόλτα στο Tiergarten, το κεντρικό πάρκο του Βερολίνου. Αυτός ο καταπράσινος χώρος είναι ιδανικός για μια χαλαρή βόλτα, ένα πικνίκ ή ακόμα για κωπηλασία στις λίμνες του πάρκου. Μέσα στο Tiergarten, θα βρεις τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, έναν από τους παλαιότερους και πιο γνωστούς ζωολογικούς κήπους στον κόσμο. 

Επίσης, η Potsdamer Platz είναι σύμβολο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής αναγέννησης του Βερολίνου. Αυτή η πολυσύχναστη πλατεία είναι γεμάτη με καταστήματα, κινηματογράφους και καφέ. Ολοκλήρωσε τη βόλτα σου, πηγαίνοντας στην Alexanderplatz, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εδώ μπορείς να ψωνίσεις αναμνηστικά για να απολαύσεις παραστάσεις στο δρόμο και να θαυμάσεις το εμβληματικό Παγκόσμιο Ρολόι - Weltzeituhr-. Αξίζει να επισκεφθείς και τον Πύργο τηλεόρασης  -Fernsehturm-.

 


Κάποια βασικά μέρη για φαγητό και ποτό

Μπορείς να ολοκληρώσεις την έξοδό σου στην κεντρική συνοικία του Mitte, όπου μπορείς να απολαύσεις μια ποικιλία από επιλογές στο φαγητό. Από παραδοσιακή γερμανική κουζίνα και μπιραρίες έως διεθνή πιάτα σε μοντέρνα εστιατόρια, στο Mitte θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Το νόστιμο street food είναι μέρος της καθημερινής τους ζωής, ένα αναπόσπαστο και απολαυστικό κομμάτι της.

Πού βρίσκονται oι πραγματικοί dunes που ενέπνευσαν την ταινία Dune

 

Το «Curry 36» στη δυτική πλευρά, είναι  αγαπητό στους  ξενύχτηδες. Επίσης, το Mustafa’s Gemüse-Kebab βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το «Curry 36», επομένως σε βολεύει. Το κεμπάπ του Μουσταφά ξεχωρίζει για το καλό κρέας όσο και για τα καλοτηγανισμένα λαχανικά που μπαίνουν στη χορτοφαγική εκδοχή του. Επίσης, το Konnopke's Imbiß δενείναι μόνο η πρώτη και διασημότερη καντίνα για currywurst στην πόλη, αλλά και η καλύτερη και άρα καλή πρόταση για φαγητό.

Γενικά, το  κλασικό currywurst όπως και το döner κεμπάπ δεν έχουν χάσει ίχνος της δημοφιλίας τους.

Μπορείς να πας για δείπνο για ψητό κρέας στο Adana Grillhaus , το οποίο είναι μόνο ένα από τα πολλά νόστιμα τουρκικά εστιατόρια στο Βερολίνο. Επίσης, αν δεν θες κρέας, δοκίμασε το Con Tho ή το Miss Saigon , όπου έχει βιετναμέζικο φαγητό και πολλές επιλογές για vegan και χορτοφαγικές επιλογές. Μετά το δείπνο, μπορείς να να πας ποτό και για χορό στο Bohnengold ή στο Lido.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved