Πέντε γρήγοροι προορισμοί εντός και εκτός Αθήνας για την 28η Οκτωβρίου

 

Προτείνουμε περιοχή και ταβέρνα.

Μπορεί φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να μην πέφτει Παρασκευή ή Δευτέρα ή γενικά οποιαδήποτε άλλη εργάσιμη ημέρα, ωστόσο πέρα από τη σημασία του εορτάσμου αποτελεί και πάλι μία καλή ευκαιρία για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Σάββατο πρωί, λοιπόν, και ξεκινάμε από την Αθήνα για να πάμε κάπου εδώ γύρω, σε κοντινές αποστάσεις που να συνδυάζουν τοπίο και φαγητό. Καλή στιγμή να δούμε και λίγο βουνό ή θάλασσα και να φάμε, να φάμε καλά. Έτσι κατέληξα στην παρακάτω λίστα και μην ξεχνάς, όπου και να πας, να έχεις πάρει πριν να κάνεις κράτηση για να ξέρεις ότι θα φας στα σίγουρα.

 

 

Σούνιο

 Διαχρονικά ο αγαπημένος σύντομος προορισμός των Αθηναίων και ιδανική ευκαιρία για να πας κοντά στη θάλασσα και να αλλάξεις τον αέρα σου. Ο ναός του Ποσειδώνα, θα δεις πως συνέχιζει να στέκει εκεί επιβλητικά, όμως και πάλι θα σου αρέσει. Για φαγητό μπορείς να πας στην ταβέρνα «Θεόδωρος και Ελένη» που έχουν φήμη σε όλη την Αττική. Μπορεί η ταβέρνα να μην βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα, αλλά είναι πολύ κοντά στις παραλίες των Λεγραινών. Θα φας βρεις καλά θαλασσινά, μύδια, γαρίδες πανέ, σαλάτες με χόρτα εποχής και μπαλίτσες φέτας. Φυσικά, θα βρεις και φρέσκα ψάρια. 

 

Βόλτα στη Βάρκιζα

Είναι μία καλή ευκαιρία να πάρεις τον χρόνο σου και να πας νότια στην πρωτεύουσα να σε χτυπήσει θαλασσινό αεράκι. Μπορείς να πας μια βόλτα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης ή να πας και στις παραλίες της Βάρκιζας για να πιεις καφέ. Για εδώ θα σου προτείνω κάτι σε κοντινή απόσταση που αζίζει να πας. Δεν θα μπροούσε να λείψει από τη συγκεκριμένη λίστα και ίσως από καμία λίστα, αφού από το 1983 μέχρι σήμερα, η ταβέρνα «Τα Βλάχικα» αποτελεί σημείο αναφοράς στην κρεατοφαγία.Το ζεστό περιβάλλον και η παραδοσιακή κουζίνα σε συνδυασμό με την εμπειρία ετών και το μεράκι, θα σε κάνει να απολαύσεις εδέσματα άριστης ποιότητας και εκλεκτής γεύσης. 

 

 

Λίμνη Μπελέτσι

Ένας από τους ωραιότερους προορισμούς εντός Αττικής που θα σε κάνει να ξεφύγεις από την πόλη. Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας. Βρίσκεται μόλις 40 λετπά από την Αθήνα, άρα μιλάμε για πολύ μικρή απόσταση και μία πολύ καλή ευκαιρία να πας να δεις από κοντά αυτόν τον ξεχωριστό προορισμό. Όσον αφορά το φαγητό, από τη λίμνη σε περίπου 3 χιλιόμερα θα βρεις «Το Στέκι της Χρύσας» με τα εξαιρετικά παϊδάκια. Θα βρεις επίσης μαγειρευτά φαγητά σπιτικά και καλομαγειρεμένα σε καλές τιμές.

Φενεός

Πάμε λίγο εκτός Αττικής, όχι και πολύ μακριά. Μιλάω για τον Φενεό που κουβαλά μεγάλη ιστορία και παράλληλα αποτελεί προορισμό για μια κοντινή εκδρομή από την πρωτεύουσα. Αποτελεί ένα από τα τοπία με τεράστια φυσική ομορφιά και από την Αθήνα θα είσαι εκεί σε 2 ώρες. Όσο για το φαγητό, υπάρχουν αρκετές καλές επιλογές, μία από αυτές είναι η ταβέρνα «Καπρής» που ανάμεσα στα άλλα φτιάχνει παραδοσιακά πιάτα με όσπρια της περιοχής, κόκορα με μακαρόνια, δεν συζητάμε για γουρουνόπουλο, αλλά μπορείς να βρεις και κυνήγι. 

Ξέρουμε πού θα πας στην επόμενη μονοήμερη που θα κανονίσεις

Ξυλόκαστρο 

Είναι ένας από τους προορισμούς που μου αρέσουν πάρα πολύ και είναι και εύκολο να φτάσεις. Πρόκειται  για παραθαλάσσια κωμόπολή του νομού Κορινθίας και είσαι εκεί σε 1,5 ώρα από την Αθήνα. Πέρα από το ότι είναι παραθαλάσσιο μπορείς να πας για περπάτημα στο δάσος του Πευκιά. Εσύ επιλέγεις. Όσο για το φαγητό, έχεις και εδώ πολλές επιλογές, εξαρτάται από την όρεξή σου. Για παράδειγμα, αν θέλεις φρέσκο ψάρι μπορείς να πας στην οικογενειακή ψαροταβέρνα Πατούρας. Θα βρεις φρέσκο ψάρι, νόστιμα χορτά και ωραίες σαλάτες. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved