Πρωτομαγιά: 4 κοινότοποι προορισμοί για εσένα που έμεινες στην Αθήνα

Το πλάνο έχει ως εξής λοιπόν: Φεύγεις από την Αθήνα Δευτέρα πρωί και γυρνάς Δευτέρα βράδυ. Τώρα, όσον αφορά το θέμα της κίνησης μπορεί να γίνεται χαμός-μπορεί και όχι όμως-. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

Η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί άτυπα και την έναρξη του καλοκαιριού. Και επειδή πέφτει φέτος και Δευτέρα, αν δεν έχεις κλείσει τίποτα, αν δεν έβγαινες με τα οικονομικά σου, υπάρχουν πάντα τρόποι για να μη ξεμείνεις στην Αθήνα χωρίς να ξοδέψεις και πολλά. Το πλάνο έχει ως εξής λοιπόν: Φεύγεις από την Αθήνα Δευτέρα πρωί και γυρνάς Δευτέρα βράδυ. Τώρα, όσον αφορά το θέμα της κίνησης μπορεί να γίνεται χαμός-μπορεί και όχι όμως-. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο. Αξίζει να το προσπαθήσεις, εξάλλου στο εναλλακτικό σενάριο είναι πιθανή η βόλτα στο Μοναστηράκι.

 

sounio

 

Σούνιο
Εντάξει, ενδεχομένως να μην υπάρχει μεγαλύτερη κοινοτοπία σε πρόταση από αυτή. Ωστόσο, δεν παύει να χάνει την αξία της. Σε λιγότερο από μία ώρα θα βρίσκεσαι στο νοτιότερο σημείο της Αττικής. Πέρα από τη θάλασσα, τον ναό του Ποσειδώνα και όλα τα γνωστά που υπάρχουν στη γύρω περιοχή για να δεις, που δεν είναι και πολλά εδώ που τα λέμε, υπάρχει και ωραίο φαγητό που ίσως τελικά να είναι και πιο ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα, η θρυλική Μαρίδα 1930. Εδώ σίγουρα θα βρεις φρέσκο ψάρι.

 

Λουτράκι
Σε απόσταση μίας ώρας περίπου είναι το Λουτράκι, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το απόλυτο city break. Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να το επιλέξει κάποιος για μονοήμερη -εκτός από τον προφανή, το καζίνο, δηλαδή. Πέρα από την παραλία, είναι και τα μαγαζιά από πάνω που τον κάνουν προορισμό. Τόσο κοντά, αλλά παράλληλα τόσο μακριά από την Αθήνα. Όσο από παραθαλάσσια, όσο και από την άποψη των εμπειριών, όσο και του σκηνικού είναι ιδανικός προορισμός. Η περιοχή έχει πολλές ψαροταβέρνες, από τις κλασικές όμως είναι το Ουζερί ο Γιάννης με ιστορία σαράντα χρόνων. 

 

chalkida

 

Χαλκίδα
Δεν ξέρω αν στο άκουσμα της λέξης Χαλκίδας, μπορεί να βαρεθεί κάποιος. Ωστόσο, δεν παύει πάντα να είναι αφορμή για να φύγει κάποιος από την πρωτεύουσα. Δίπλα από την Αθήνα, αφού αν μένεις και κάπου βόρεια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φτάσεις πιο γρήγορα στην Χαλκίδα παρά στον Πειραιά. Δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις για το τι να κάνεις εδώ, αφού έτσι και αλλιώς η λίστα δεν είναι και εκτενής, αλλά σίγουρα θα μπορέσεις να πιείς καφέ βλέποντας θάλασσα και να φας και καλό φαγητό. Ο Εύριπος είναι μία καλή πρόταση για ψαροταβέρνα.

 

nafplio

 

Ναύπλιο
All time classic Ναύπλιο. Μάλλον, πως πρόκειται για την πιο γρήγορη επιλογή για ροματζάδα των Αθηναίων, αφού σε λιγότερο από δύο ώρες μπορείς να είσαι εκεί. Εντάξει, πέρα από την κοντινή χιλιομετρική απόσταση, πρόκειται για μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις. Πέρα από τους περίπατους στα σοκάκια και τη θάλασσα διαθέτει και πολλές επιλογές για έξοδο. Εντάξει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάπου να πας, ωστόσο μία εγγυημένη πρόταση για ψάρι είναι ο Μπούνος, από το 1999.

PS: Όπου και αν πας είτε στα παραπάνω είτε οπουδήποτε αλλού για φαγητό κάνε κράτηση, αλλιώς προβλέπεται δύσκολη η εύρεση φαγητού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved