Στην Ιαπωνία δεν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν το σχέδιο της Ιταλίας

Για την ώρα τουλάχιστον. Στην Σικελία, πάντως, σε πληρώνουν και σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

Οι περισσότερες χώρες σκέφτονται το μέλλον αν και ζούμε μια κατάσταση που το κάνει να φαντάζει δυστοπικό. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Θα ζήσουμε όλοι μας, αλλά θα ζήσουμε την κάθε μας στιγμή, τα ταξίδια μας, τις βόλτες μας, τις ανησυχίες μας με διαφορετικό τρόπο, που δεν θα μοιάζει με αυτόν του παρελθόντος. Η πανδημία του κορονοϊού δεν παίζει και δεν πρέπει να παίξουμε ούτε και εμείς μαζί της.

Στην Ιαπωνία είναι ακόμα ζαλισμένοι από το σοβαρό ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η οικονομική καταστροφή της χτυπάει δύο φορές την πόρτα αφού ο τουρισμός της κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα ήταν μεγάλος. Με ποιον τρόπο προσπαθεί να κερδίσει λίγο από τον χαμένο της πλούτο; Πληρώνοντας η ίδια ένα μέρος των εξόδων των εγχώριων τουριστών.

Η Σικελία σε πληρώνει για να την επισκεφτείς

Έχουν ήδη εγκριθεί 19 δισεκατομμύρια που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου αν και ίσως θα ήταν καλύτερο -για όλους μας- να ακολουθήσει τα χνάρια και το σκεπτικό της Σικελίας η οποία διατίθεται να πληρώσει για να την επισκεφτούν ξένοι τουρίστες. Ακούτε εκεί στην Ιαπωνία;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved