Οι Άγιοι Θεόδωροι δεν είναι απλά ένα πέρασμα

Σε λιγότερο από μία ώρα, σε περιμένουν βραβευμένες ακτές, καλό φαγητό και ποιοτική διασκέδαση.

Το γοργό αγχωτικό βάδην, ο καύσωνας που μοιάζει με μια δυσβάσταχτη και ανελέητη καθημερινή δοκιμασία, οι γεμάτοι δρόμοι το πρωί και τα άδεια από ενέργεια περιφερόμενα σώματα το βράδυ, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της καλοκαιρινής Αθήνας που από την χρόνια συμπίεση, εκτοξεύτηκαν στο πάνω μέρος του θόλου της και ολοκλήρωσαν τον μύθο της. Το αποτέλεσμα ύστερα από την εκτυφλωτική αυτή έκρηξη στον όχι έναστρο ουρανό της, μας επιβεβαίωσε εκείνο που βασάνιζε το νου μας επί χρόνια. Η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν αντέχει και δεν αντέχεται το καλοκαίρι.

Για το λόγο αυτό, κάθε διαφυγή από την καυτή της άσφαλτο, μεταφράζεται ως μια προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας, να του δώσουμε τη δυνατότητα να περάσει όμορφα και όπως του αρμόζει. Σε πενήντα λεπτά, αυτή η ουτοπική σκέψη, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Σε πενήντα λεπτά, ο καθένας μπορεί να βρεθεί στις βραβευμένες ακτές των Αγίων Θεοδώρων, οργανωμένες και μη και να κάνει επιτέλους αυτή τη λυτρωτική βουτιά στην θάλασσα που τόσο χρειάζεται. Αν δεν θες να οδηγήσεις, υπάρχει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος που θα κάνει το μικρό σου ταξίδι ακόμα πιο ευχάριστο.

 

33363579 10215932356207631 3319497300144816128 o

 

Από την παιδική μου ηλικία, αναρωτιόμουν τι είναι αυτό που κάνει ένα άτομο να επισκέπτεται τους Αγίους Θεοδώρους. Έχοντας μεγαλώσει στην περιοχή, έχοντας περάσει σχεδόν όλα τα καλοκαίρια μου στους δρόμους της, κατέληξα πως είναι ο πλουραλισμός. Έχεις πολλές επιλογές τόσο για να διασκεδάσεις, όσο και χαλαρώσεις. Αυτό είναι το δέλεαρ που στη συνέχεια εξελίσσεται σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο, κάτι που «αναγκάζει» κάποιον να επισκέπτεται πιο τακτικά τους Αγίους Θεοδώρους. Εκτός από τη φυσική ομορφιά του τόπου, τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τις πολλές καλοκαιρινές επιχειρήσεις που βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση, αυτό που προσφέρει η πόλη, είναι η άμεση και το σημαντικότερο, ποιοτική απόδραση από την Αθήνα.

 

61610514 2243420699069450 7088981338958594048 n

 

Το μείζον ζήτημα αλλά και η ανησυχία που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος στο μυαλό κάθε οικογενειάρχη, είναι τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψει και αν αυτά είναι αρκετά για να πραγματοποιήσει τις διακοπές του. Στους Αγίους Θεοδώρους, οι φυσιολογικές τιμές, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων που μπορεί να κάνει μια οικογένεια, κάνει την περιοχή φιλόξενη από όλες τις απόψεις. Τα οικονομικής φύσεως ζητήματα, υποβαθμίζονται και έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αν και ο κόσμος τους καλοκαιρινούς μήνες κρίνεται πολύς, υπάρχουν σημεία που παρά τη γενικότερη κίνηση, μοιάζουν με ησυχαστήρια. Η γνωστή ως «Τσόπα», είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα. Τα Πευκάκια, από την άλλη, συνδυάζουν και τα δύο με εξαιρετικό τρόπο.

 

68269395 2326553070929728 5727506706473156608 n

 

Όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση, υπάρχουν mainstream αλλά και πιο εναλλακτικές επιλογές. Ο πλουραλισμός στον οποίο αναφέρθηκα νωρίτερα, ισχύει και για τον κόσμο που κατακλύζει τον πεζόδρομο, ο οποίος πεζόδρομος, επί της ευκαιρίας, ενώνεται πλέον με μια ξύλινη πλατφόρμα η οποία οδηγεί στα Πευκάκια, ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον που τραβά –δικαιολογημένα- τα βλέμματα των τουριστών.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις αιχμάλωτος της Αθήνας ή οποιασδήποτε άλλης πόλης, σχεδίασε τη δική σου εντυπωσιακή απόδραση. Ο δρόμος, εύκολος και σύντομος, οδηγεί στους Αγίους Θεοδώρους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved