Τα αερόπλοια επιστρέφουν με τη μορφή ιπτάμενων ξενοδοχείων

Μια ιπτάμενη πολιτεία που δεν θα προσγειώνεται ποτέ και θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να μας αλλάξει τα δεδομένα στις διακοπές και τις μετακινήσεις.

Πόσες φορές έχουμε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ιπτάμενες κατασκευές να φιλοξενούν τα απομεινάρια του ανθρώπινου πολιτισμού μετά από μια μεγάλη καταστροφή που κατέστησε ακατοίκητο τον πλανήτη μας; Κάτι τέτοιο μας θυμίζει η ιδέα που έχει ο Al Ghaili, ένας 31χρονος μηχανικός και video artist με έδρα το Βερολίνο που μέσα σε ένα βίντεο ένωσε τις δύο μεγάλες του αγάπες, τη τεχνολογία και την απεικόνιση σε κινούμενη εικόνα για το πώς θα μπορούσε να είναι το μέλλον μας.

Το Sky Cruise μοιάζει με ένα παραφουσκωμένο αεροπλάνο, και έχει πολλά από τα στοιχεία σχεδίασης που είχαν τα πρώτα αερόπλοια στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Τη θέση του μεγάλου μπαλονιού έχει πάρει ένας εντελώς ωφέλιμος χώρος που μπορεί να φιλοξενεί ως και 5.000 ανθρώπους και έχει τη μορφή μιας πολιτείας κάτι ανάμεσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο και ένα οργανωμένο resort.

 

 

Στη θέση των παραδοσιακών ελίκων που έχουν τα αερόπλοια υπάρχουν 20 τουρμπίνες, αλλά το πιο εντυπωσιακό στο όραμα του νεαρού μηχανικού, είναι η πηγή ενέργειας που δεν είναι η κλασική κηροζίνη ή κάποιο άλλο ορυκτό καύσιμο. Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, το Sky Cruise είναι εφοδιασμένο με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα εισάγοντας την τεχνολογία των αεροπλανοφόρων και των υποβρυχίων με μια πηγή ενέργειας πρακτικά ανεξάντλητη χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού. Αυτό μεταφράζεται σε ένα σκάφος που δεν θα προσγειώνεται ποτέ γιατί δεν θα χρειάζεται να το κάνει μένοντας για όλο του τον επιχειρησιακό βίο στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι η επιβίβαση στο πυρηνικό αερόπλοιο θα γίνεται με άλλα αεροσκάφη που θα το προσεγγίζουν. 

Αν στην εντυπωσιακή του φιγούρα ψάχνετε το κόκπιτ και το πιλοτήριο, θα ψάχνετε  μέχρι να προσγειωθεί το Sky Cruise. Στην εποχή που ψάχνουμε την όσο το δυνατόν μικρότερη ανθρώπινη εμπλοκή σε βαρετές και επαναλαμβανόμενες εργασίες, τον ρόλο του πιλότου έχει η τεχνητή νοημοσύνη και ο χειρισμός του από το έδαφος. 

 

 

Το πότε ακριβώς, και αν φυσικά, θα δούμε το Sky Cruise στους αιθέρες είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε, είναι ότι στα στοιχεία του σχεδιασμού του βλέπουμε πάρα πολλούς από τους ήδη υπάρχοντες προβληματισμούς που υπάρχουν στις αεροπορικές μετακινήσεις. Από το πώς θα γίνουν πιο βιώσιμες, μέχρι την ανάγκη για χώρο, ειδικά στα πόδια, υπάρχουν φλέγοντα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης και σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα δούμε κάτι από το Sky Cruise στις τριήμερες αποδράσεις μας. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved