pexels Τα λάθη που κάνεις και δεν βρίσκεις δουλειά σύμφωνα με το Harvard

Διαβάζεις το άρθρο και μετά στέλνεις βιογραφικό.

Η αναζήτηση εργασίας είναι δύσκολη πίστα. Είναι περίπλοκο, είναι πολύπλοκο, υπάρχει υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και περιορισμένος αριθμός επιλογών. Πρέπει να σε καλύπτει η θέση, να σε καλύπτουν τα χρήματα και να βρεις ένα καλό κλίμα. Η απόρριψη φυσικά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά υπάρχουν και λάθη που κάνουμε και δεν καταφέρνουμε να ακούσουμε το «προσλαμβάνεσαι». Ποια είναι αυτά σύμφωνα με το Harvard;

Το βιογραφικό σας δεν είναι σωστά γραμμένο

Ένας λόγος που σε απορρίπτουν ή ακόμα καλύτερα δε σε καλούν ποτέ στην τελική συνέντευξη είναι επειδή το βιογραφικό μου δεν έχει τη σωστή γλώσσα, δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά τις δεξιότητές σου και το τι μπορεί να προσφέρεις. Είναι σημαντικό το βιογραφικό να χρησιμοποιεί γλώσσα που διευκολύνει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι δεξιότητες και η εμπειρία σου ταιριάζουν με αυτό που αναζητούν οι εταιρείες. Δεν πρέπει να είναι μεγάλο, να μην έχει ορθογραφικά λάθη και να αναφέρονται οι σημαντικές δεξιότητές σου.

 

 

Δεν είσαι καλός στο να λες ιστορίες

Για να συνδεθείς περισσότερο με το άτομο που κάνει τη συνέντευξη για δουλειά πρέπει να μεταφέρεις συναισθήματα και να τον πείσεις. Με λίγα λόγια πρέπει να μάθεις να λες ιστορίες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επισημάνεις τα πιο σημαντικά πράγματα, τις προκλήσεις και τις γνώσεις σου, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρέπει να επεκτείνεσαι πολύ και δε χρειάζεται να αφηγηθείς ολόκληρη την ιστορία της ζωής σου.

9 κοινοί μύθοι που δεν ισχύουν για τις δουλειές

Δεν γνωρίζεις την εταιρεία που θέλεις να δουλέψεις

Το να μην κάνεις κάποια ερευνητική εργασία μπορεί να είναι πολύ κακή ιδέα, καθώς αυτό οδηγεί στο να μην γνωρίζετε τι χρειάζεται από εσένα, το είδος των δεξιοτήτων που αναζητούν ή τις δυνατότητες εργασίας που υπάρχουν εκεί έξω. Το να μην γνωρίζεις τίποτα από αυτά αυξάνει τις πιθανότητες να μην είσαι ο κατάλληλος υποψήφιος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved