Βρεθήκαμε στο ελληνικό intro event του Cigar Smoking World Championship

O cigar aficionado, Γιώργος Κατσιάρης, γράφει για την μεγάλη γιορτή του πούρου που έρχεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Το Cigar Smoking World Championship πλέον και στην Ελλάδα. Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2010 και ουσιαστικά αφορά αυτό που περιγράφει fair and square ο τίτλος του διαγωνισμού. Το κάπνισμα πούρου. Το αργό κάπνισμα πούρου… το πολύ αργό κάπνισμα πούρου… το πααααααρα πολύ αργό κάπνισμα πούρου.

Για να πω την αλήθεια, ο εν θέματι διαγωνισμός είναι κάτι παραπάνω από έναν διαγωνισμό αργού καπνίσματος πούρου. Είναι το τέλειο εργαλείο για να εμπνεύσει τη συμμετοχή σε κάθε λάτρη του πούρου. Μέσω του φιλικού ανταγωνισμού εραστές του πούρου από όλο τον κόσμο ενώνονται ξανά, ενώ δεδομένα είναι μια ευκαιρία δημιουργίας νέων φίλων, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για έναν κοινό τρόπο ζωής, με πούρο. Πάνω από όλα αυτά όμως, είναι μια πολύ διασκεδαστική και εξαιρετική εμπειρία.

pouro2

Το Cigar Smoking World Championship είναι γνωστό στις τάξεις των φίλων του πούρου παγκοσμίως, με εκδηλώσεις προκριματικών να πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 40 χώρες και τον Μεγάλο Τελικό να πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στο Split της Κροατίας και να συγκεντρώνει κόσμο από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται.

Οι διαγωνιζόμενοι συναγωνίζονται στο πόσο αργά μπορούν να καπνίσουν το πούρο τους, με αρκετούς περιορισμούς όμως. Η διαδικασία ξεκινά με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν το ίδιο πούρο. Η vitola του διαγωνισμού είναι πάντα Toro και για το 2022 θα είναι ένα Rocky Patel (με wrapper από το ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια Μεξικό, binder από τη θρυλική Νικαράγουα και filler blend από Νικαράγουα/Ονδούρα). Κάθε συμμετέχων λαμβάνει ένα κόφτη, ένα κουτί με δύο σπίρτα (πούρου) και έχει στη διάθεσή του ένα λεπτό για να κόψει το πούρο του και ένα λεπτό για να το  ανάψει. Τα δύο αυτά λεπτά συμπεριλαμβάνονται στον τελικό χρόνο κάθε συμμετέχοντος. Αν  δεν το ανάψει εντός λεπτού ή με τα δυο σπίρτα που είχε στη διάθεσή του, αποκλείεται από τη συνέχεια του διαγωνισμού. Το πούρο θα πρέπει να καπνίζεται μέχρι να σβήσει (ακούσια) ή μέχρι να καεί ως το band (aka ring) του διαγωνισμού. Εν το μεταξύ, χρονικές ποινές επιβάλλονται για πράγματα όπως το σπάσιμο της στάχτης, το blowing out (σε προσπάθεια να μην σβήσει το πούρο) ή το κάψιμο του band του διαγωνισμού. Ο καπνιστής που θα χρειαστεί τον περισσότερο χρόνο για να τελειώσει το πούρο του θα αναδειχθεί νικητής. Ο νικητής από κάθε εκδήλωση προκριματικών εκάστης χώρας, θα μπορεί να λάβει μέρος στο Μεγάλο Τελικό στο Split της Κροατίας, τον Σεπτέμβριο του 2022.

pouro3

Τα δώρα τον νικητών των προκριματικών αρκετά, του δε τελικού ακόμα περισσότερα… από dedicated Farm και Factory Tours στις εγκαταστάσεις του Rocky Patel, σε χρυσούς – one of a kind - St.Dupont, ρολόγια, humidors, experiences με κότερα… ελικόπτερα και άλλα όμορφα!

Στα της Ελλάδος τώρα, στον όμορφο χώρο του CHE Cocina y Barra Sudamericana, φιλοξενήθηκε το introduction event του Cigar Smoking World Championship, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα (mark the date, 01 Ιουλίου). Η αισθητική, η μουσική, το φαγητό και τα cocktails ταίριαζαν απόλυτα στο concept της βραδιάς. Oι hosts, πιστοποιημένοι διεθνείς CSWC judges κ. Αναστασία Ψωμιάδη (αρμόδια κατ’ αποκλειστικότητα για τη διεξαγωγή του CSWC στην Ελλάδα) και ο κ. Lefty Κarropoulos, Certified Cigar Sommelier, καλωσόρισαν τον κόσμο, έκαναν ένα πρώτο intro αναφορικά με τα επερχόμενα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην χώρα μας,  τη λογική του και τους κανόνες του, συνομίλησαν με όλους και φρόντισαν να διανεμηθεί σε κάθε συμμετέχοντα από ένα πούρο της εταιρείας Hiram & Solomon Cigars, ώστε να καπνιστεί επί του πρακτέου. Αξίζει να σημειωθεί πως καθότι ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την εταιρεία Rocky Patel Cigars, με ειδική άδεια στο ως άνω introduction event καθώς και σε ένα ακόμα που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα, προ των προκριματικών της 1ης Ιουλίου, τα πούρα που προσφέρθηκαν ήταν της εταιρείας Hiram & Solomon Cigars, που υποστηρίζει άοκνα τον συγκεκριμένο θεσμό και δη το νέο του ξεκίνημα στη χώρα μας.

pouro1

Τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για την ανάδειξη του εθνικού εκπροσώπου θα διοργανωθούν την 1η Ιουλίου όπως προανέφερα. Anyone can join. Stay tuned for more details. 

Ακολούθησε τον Γιώργο Κατσιάρη στο Instagram



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved