Είναι πολύ απλό να εξοικονομείς κάθε μέρα νερό και ενέργεια -και θα στο αποδείξουμε!

Αν θέλεις να πεις «ναι» σε μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι μερικές μικρές αλλαγές στο σπίτι!

Όσο καλά και αν αισθάνεσαι με τον εαυτό σου, γνωρίζεις πως πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Για παράδειγμα, ιδανικά θα ήθελες να σπαταλάς λιγότερο νερό για το πλύσιμο των πιάτων, να μην χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες για τα ψώνια σου και να μην πετάς στα σκουπίδια το φαγητό που περίσσεψε. Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι κάνεις για όλα αυτά;

Ό,τι και αν περιλαμβάνει το καθημερινό σου πρόγραμμα, σου έχω καλά νέα. Διότι αν θέλεις να πεις «ναι» σε μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι μερικές μικρές αλλαγές στο σπίτι! Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις, για να καλωσορίσεις σήμερα κιόλας, μια καινούργια, καλύτερη μέρα, η οποία θα έχει έναν θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον και θα σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου.

Οι «σύμμαχοι» που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις συνήθειές σου

Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι κάπως παράλογο να έχεις την προσδοκία ότι θα αλλάξεις συνήθειες ετών από τη μία ημέρα στην άλλη. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να επενδύσεις στους «συμμάχους», δηλαδή τα κατάλληλα προϊόντα IKEA για το σπίτι, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις συνήθειές σου, χωρίς να δυσκολευτείς.

Για παράδειγμα, ήξερες ότι χρησιμοποιώντας μία καινοτόμα μπαταρία νιπτήρα με μηχανισμό εξοικονόμησης νερού, μπορείς να περιορίζεις την άσκοπη σπατάλη νερού; Άραγε, γνώριζες ότι αντικαθιστώντας τους συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED -που καταναλώνουν έως και 85% λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικούς και διαρκούν 20 φορές περισσότερο- ή ετοιμάζοντας το πρωινό σου σε μία φορητή επαγωγική εστία αντί για το μάτι της κουζίνας, θα εξοικονομείς ενέργεια;

Picture2

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να εξοικονομείς ενέργεια, να περιορίζεις τη σπατάλη των πόρων του πλανήτη και γενικότερα, να προστατεύεις το περιβάλλον; Να αλλάξεις τις απλές μπαταρίες στις συσκευές στο σπίτι σου με επαναφορτιζόμενες, να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων για το νερό σου, ώστε να μην αγοράζεις πλαστικά, να χρησιμοποιείς καλαμάκια από μέταλλο ή μπαμπού για τα ροφήματά σου και φυσικά, να κάνεις ανακύκλωση και να σκέφτεσαι πολύ καλά το αν και το πού θα πετάξεις κάτι.

Οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που σου προτείνει η ΙΚΕΑ, για να υιοθετήσεις μία βιώσιμη ζωή στο σπίτι με τη βοήθεια των προϊόντων της και να βελτιώσεις εύκολα και οικονομικά τις καθημερινές σου συνήθειες, όπως θα διαπιστώσεις ρίχνοντας μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί.

Συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για το «σπίτι» όλων μας

Έχει σημασία να γνωρίζεις πως η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας είναι μόνο η αρχή για να αποκτήσεις έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Και σε αυτό το βιώσιμο «ταξίδι» θα σε βοηθήσει η ΙΚΕΑ, που εδώ και χρόνια συμβάλλει στη δημιουργία ενός θετικού αντίκτυπου για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, προσφέροντάς μας

Πάνω από όλα όμως, η ίδια η εταιρεία έχει φροντίσει να υιοθετήσει βιώσιμες πρακτικές, που αποσκοπούν στη σωστή χρήση των φυσικών πόρων του πλανήτη και συγχρόνως, μας παρακινούν να ακολουθήσουμε το ίδιο παράδειγμα. Να αναφέρουμε απλώς ότι η IKEA έχει ήδη καταργήσει το πλαστικό μιας χρήσης από τα προϊόντα και τα εστιατόριά της, πως διαθέτει μόνο λαμπτήρες LED, ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει διακόψει την πώληση αλκαλικών μπαταριών, τις οποίες και θα αντικαταστήσει με επαναφορτιζόμενες, καθώς και ότι δεσμεύεται πως μέχρι το 2030, όλα τα προϊόντα της θα βασίζονται σε ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά.

Picture3

Αν θέλεις, λοιπόν, να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο φιλική προς το περιβάλλον, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επισκεφθείς ένα φυσικό κατάστημα της ΙΚΕΑ ή εναλλακτικά, να περιηγηθείς στους ψηφιακούς της διαδρόμους. Εκεί θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις μικρές αλλαγές στο σπίτι σου και σταδιακά, να διαμορφώσεις έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, που θα έχει έναν μεγάλο και θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη, δηλαδή το «σπίτι» όλων μας!

#IKEAviosimotita #KalyteriZoi #ikeagreece #zoumemazi



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved