12 μεγάλα μαθήματα που μου έδωσε ο πατέρας μου για την ζωή

Για την φιλία, τις σχέσεις, την δουλειά και όλα όσα έρχονται στον δρόμο ενός άντρα.

Λένε ότι πρέπει να περάσουν χρόνια για να καταλάβεις τα διδάγματα του πατέρα σου. Πρέπει να σκοντάψεις, να πέσεις, να φας τα μούτρα σου και αφού σε κλοτσήσουν ενώ βρίσκεσαι ακόμη κάτω, να βρεις την δύναμη να σηκωθείς για να παραδεχτείς ότι «τελικά είχε δίκιο ο πατέρας μου».

Θέλουμε να γίνουμε σαν τους πατεράδες μας. Καλύτεροι από αυτούς. Να αποκτήσουμε αυτή τη σοφία που σου δίνει ζωή μέσα από μαθήματα και παθήματα, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι για τα παιδιά μας. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Να βουτήξουμε στις ατάκες του που βρήκαν τον χρόνο να μοιραστούν μαζί μας για να μας κάνουν λίγο καλύτερους. Σε ένα χρόνο μαζί τους, που ξέρουμε ότι είναι σκληρός και δεν θα κρατήσει για πολύ.

Τα παρακάτω 12 μαθήματα ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά που θα σου έλεγε ο πατέρας σου. Είναι αυτά που θέλει να πεις και στο δικό σου παιδί.

 

grt0tpt

 

Για την φιλία

«Δεν έχει σημασία αν οι φίλοι μετριούνται στα δάχτυλα ή όχι. Σημασία έχει να ξέρουν να σου προσφέρουν το χέρι τους πριν το ζητήσεις».

«Κάθε φίλος που στην ανάγκη σου απαντάει «έχω κάτι να κάνω» δεν είναι αληθινός φίλος».

 

Για τις σχέσεις

«Μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς πως δεν έχει σημασία τόσο με ποια κοιμάσαι, όσο με ποια ξυπνάς».

«Από μία σχέση δεν φεύγεις κύριος επειδή το λέει κάποιος άγραφος κανόνας. Το κάνεις επειδή έτσι τιμάς τον εαυτό σου».

 

 

Για την δουλειά

«Το να ξέρεις τι προσφέρεις σε μία εργασία, είναι το ίδιο με το να γνωρίζεις ποιος είσαι. Αλλιώς έχεις δύο διαφορετικούς ανθρώπους σε μία ίδια ζωή. Αυτό μόνο σύγχυση μπορεί να φέρει».

«Να μάθεις να ζεις από την δουλειά, όχι να ζεις για την δουλειά».

 

Man of Steel Russell Crowe image 2

 

Για την πατρότητα

«Να αντιμετωπίζεις το παιδί σου σαν σπόρο. Ό,τι και αν επιθυμείς να φυτρώσει, θα φυτρώσει αυτό που είναι ο σπόρος. Οπότε ασχολήσου με την προστασία του και όχι με την αλλαγή της ταυτότητάς του».

«Δεν θα νιώσεις ποτέ τόσο σημαντικός, όσο όταν κρατήσεις το παιδί σου στα χέρια σου. Εκεί θα πειστείς πως μπορείς να κάνεις πράγματι σπουδαία πράγματα».

 

Για τα πάθη

«Το χειρότερο με τα πάθη είναι ότι μία μέρα ξυπνάς και δεν αναγνωρίζεις ποιος είσαι. Ίσως αυτό τώρα δεν σου λέει κάτι, αλλά πονάει να χάνεις το ‘‘είναι’’ σου».

«Μην ξεγελιέσαι. Στο πάθος δεν έχεις ποτέ τον έλεγχο. Απλά είσαι πολύ ‘‘μεθυσμένος’’ για να το καταλάβεις».

 

Jor Els consciousness reveals the truth to Kal El

 

Για τις αξίες

«Αν δεν πιστεύεις στις αξίες σου, οτιδήποτε άλλο πιστεύεις ή κάνεις στη ζωή σου, απλά σταματά να έχει ουσία».

«Οι αξίες μας είμαστε εμείς και εμείς είμαστε οι αξίες μας. Αλλιώς είναι μόνο κούφια λόγια και κούφιες συμπεριφορές».©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved