Τι γίνεται με το δεύτερο Vampire: The Masquerade - Bloodlines;

H Paradox Interactive υπόσχεται αποκαλυπτήρια το Σεπτέμβριο. Θα είναι όμως ικανοποιητικά;

Όσοι έχουν παίξει το πρώτο Vampire: The Masquerade – Bloodlines, VTMB όπως το λένε για συντομία οι φανς του, έχουν να λένε μέχρι σήμερα πώς ήταν ένα από τα πιο επιδραστικά RPG της γενιάς του. Και δικαιολογημένα. Όσοι είχαν προλάβει να γνωρίσουν το σύμπαν του World of Darkness με τους βρικόλακες στον πρώτο ρόλο και τις ιστορίες τους στον ανθρώπινο κόσμο, γνώριζαν πολύ καλά τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και την ατμόσφαιρα που έδωσε το παιχνίδι για πρώτη φορά το 2004. Τα κατάφερε μάλιστα τόσο καλά που ακόμα και εκείνοι που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τον κόσμο του World of Darkness, από εκεί δηλαδή που επηρεάστηκε το παιχνίδι, όχι μόνο το γνώρισαν αλλά έγιναν και ισόβιοι θαυμαστές του.

Από το 2004 και μετά όλοι περίμεναν μία συνέχεια. Ένα δεύτερο παιχνίδι, μια συνέχεια της ιστορίας ή και μια ολοκαίνουργια ιστορία ή τέλος πάντων κάτι πού να κρατήσει τον κόσμο σε αυτό το μακάβριο σύμπαν. Τελικά θα φτάναμε πριν από τρία χρόνια κοντά στην πηγή και δεν θα πίναμε ποτέ νερό. Η Paradox Interactive τα έσπασε με το στούντιο που έκανε την παραγωγή, η καραντίνα της πανδημίας δεν βοήθησε καθόλου τα πράγματα με τη σειρά της και το παιχνίδι προτού καλά ξεκινήσει έδειχνε να μπαίνει ξανά στο φέρετρο – κυριολεκτικά. Ωστόσο μετά από αρκετό καιρό σιωπής, η εταιρεία δηλώνει ότι το Σεπτέμβρη θα έχουμε τα πρώτα μεγάλα αποκαλυπτήρια. Και αναρωτιόμαστε. Θα δούμε κάτι μέσα στη νέα χρονιά ή σκόπιμα για να κλείσει 20 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο το 2024;

 

 

Όμως ας είμαστε ειλικρινείς. Το μεγαλύτερο άγχος είναι για το αν αυτό που θα δούμε θα είναι ικανοποιητικό. Πέρα από τις δυνάμεις και την ιστορία που στο πρώτο παιχνίδι σε κράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος, το μεγαλύτερο στοιχείο που έκανε το παιχνίδι να ξεχωρίζει ήταν το σενάριο. Το πόσο καλογραμμένο ήταν. Το γεγονός και μόνο ότι ανάλογα το clans που επέλεγες είχες και διαφορετικούς διαλόγους (σ.σ.: ποιος έχει ξεχάσει τους Malkavians;), Ήταν εφ ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που έφτιαχναν την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Ήταν σκοτεινό, με μουσική από τους Cure και τους Lacuna Coil, με goth ντύσιμο που ήταν της μόδας στις αρχές των 00s και που ακόμη και αν τα γραφικά σήμερα μοιάζουν 15 γενιές πίσω, μπορείς να ξαναπαίξεις το παιχνίδι με την ίδια ευχαρίστηση. Αυτό είναι σπάνιο για τα παλιά παιχνίδια και σημαίνει πολλά.

Σημαίνει κυρίως ότι ο πήχης είναι υψηλός και αν πραγματικά προχωρήσουμε σε αποκαλυπτήρια τον Σεπτέμβριο, χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα από ένα καλό τρέιλερ. Και αυτό είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας. Ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία όσο περιμένουμε τον επόμενο μήνα να θυμηθούμε το παιχνίδι.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που το έπαιξες;

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved