Κάνε το twist στη μαγειρική και θα σε καμαρώσουν όλοι!

Ήρθε η ώρα να αποτινάξεις από πάνω σου τον τίτλο «ο Βασιλιάς του delivery».

Ποιος το περίμενε φίλε μου πως ένας «βασιλιάς» του delivery, όπως εσύ, με λίγη προσπάθεια και πολλή φαντασία θα μετατρεπόταν στον master της κουζίνας που είσαι σήμερα; Φεύγοντας από το πατρικό σου πριν λίγα χρόνια, σου δόθηκε η ευκαιρία να βασιστείς στις εύκολες συνταγές που έμαθες από τη μαμά σου και να «ξεδιπλώσεις» με το καιρό το μεγάλο κρυφό ταλέντο σου στη μαγειρική. Ωστόσο, τώρα που έχεις κατακτήσει το πρώτο level, καιρός να περάσεις στο επόμενο. Στο λέω γιατί, ειλικρινά φίλε μου, δεν υπάρχει μεγαλύτερο fail από το να έρχονται οι γονείς σου στην Αθήνα μετά από ένα εξάμηνο και να βλέπουν στο τραπέζι τις ίδιες ακριβώς συνταγές που έφαγαν και την προηγούμενη φορά. A, και την προ-προηγούμενη.

 

Ομάδα Έκτακτων Αναγκών: Άλφα Weiss & «The Eaters»

Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μου είχε «σύρει» η μάνα μου στην τελευταία της επίσκεψη στην πρωτεύουσα, αν δεν είχα δει προλάβει να «πέσω» πάνω στο βίντεο των «The Eaters». Η τετραμελής παρέα ενός μάγειρα, ενός food stylist, ενός sommelier και ενός… ψιλό άκυρου τύπου, είναι η ομάδα έκτακτης ανάγκης που σώζει κάθε επείγον περιστατικό στην κουζίνα. Συγκεκριμένα, στο βίντεο που παρακολούθησα, η «giorgia_nikoletou», σύμφωνα με το Instagram, περίμενε τους γονείς της από τη Λάρισα και δεν ήθελε να τους σερβίρει -πάλι- μακαρόνια με σάλτσα. Με τη βοήθεια όλων, η φτωχική ορφανή μακαρονάδα της Γεωργίας μετατράπηκε σε ένα λαχταριστό spaghetti burger! Αν ήμουν η μάνα της Γεωργίας, μετά από αυτό θα έσκιζα τα «πτυχία» μου.

 

erta2

 

«Ψήθηκες» για spaghetti burger;

Πώς θα το κάνεις; Παρακάτω σου έχουμε τη συνταγή των «The Eaters» κατά γράμμα.

Σιγουρέψου όμως πρώτα πως έχεις τα όλα τα υλικά που χρειάζεται στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου:

  • Κέτσαπ
  • 3 αυγά
  • φύλλα σαλάτας
  • 150gr μοσχαρίσιο κύμα σπάλα
  • 100gr μακαρόνια

Αρχικά βάλε τα μακαρόνια να βράζουν. Συνέχισε σπάζοντας τα αυγά σε ένα μπολ, ρίξε αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά. Όταν τα μακαρόνια έχουν πάρει βράση σούρωσέ τα. Πιάνοντας λίγα με την λαβίδα μαγειρικής, τα τοποθετείς στο μπολ με τα αυγά. Στη συνέχεια ζεσταίνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, και βάζεις στη μέση του τηγανιού ένα μεταλλικό τσέρκι το οποίο γεμίσεις με ζυμαρικά μέχρι τη μέση. Τηγανίζεις τα ζυμαρικά και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μέχρι να σου τελειώσουν τα μακαρόνια. Στον κιμά τώρα! Πλάθεις τον κιμά σε μπιφτέκια και ψήνεις την κάθε τους πλευρά για 3 με 4’. Τα ζυμαρικά θα τα χρησιμοποιήσεις σαν ψωμί στο burger σου, θα βάλεις λίγη κέτσαπ, λίγα φύλλα σαλάτας και το μπιφτέκι από πάνω. Κλείνεις με την αντίστοιχη σειρά, κέτσαπ πάνω στο μπιφτέκι και τέλος «ψωμί» ζυμαρικών.

Για να «ανεβάσεις» κι άλλο το πιάτο

Με άλλα λόγια φίλε μου, κάνε στην άκρη τα συνηθισμένα, ή όπως λένε και οι «The Eaters»: Κάν’ το αλλιώς! Τόλμησε να δημιούργησε τους συνδυασμούς που θα προκαλέσουν εκρήξεις ακόμη και στους πιο απαιτητικούς και «γευσιγνώστες» ουρανίσκους. Η ΑΛΦΑ Weiss θα βρίσκεται πάντα στο τραπέζι -και στην καρδιά μας- να κάνει το απολαυστικό… απολαυστικότερο, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μακριά κάθε ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Τώρα που ξέρεις ποιο θα είναι το κυρίως πιάτο, παρακάτω ακολουθούν μερικές αναπάντεχες «παντρειές» υλικών, για τα πιο ανατρεπτικά ορεκτικά που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

 

fd2

Κάτι… απλό για αρχή

Πώς θα σου φαινόταν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι να σερβίρεις το τυρί με αχλάδι; Ή καλύτερα το αχλάδι με τυρί; Μην σε παραξενεύει η ιδέα. Η gouda συγκεκριμένα, είναι το κατάλληλο ημίσκληρο τυρί που με την ήπια γεύση του θα αναδείξει τη γλυκύτητα του αχλαδιού. Για ακόμη πιο ιδιαίτερα αποτελέσματα προτίμησε «μπλε» τυριά όπως ένα πικάντικο, κρεμώδες roquefort. «Σκάψε» με ένα μαχαίρι το εσωτερικό του αχλαδιού και «κρύψε» εκεί το τυρί. Μην πεις τίποτα, άσε τους γευστικούς κάλυκες των καλεσμένων να ανακαλύψουν τον ευχάριστο συνδυασμό. Επιπλέον μπορείς να αντικαταστήσεις και το αχλάδι με ανανά.

gf6789

 

Για τους λάτρεις του μπέικον

Αν το μπέικον είναι ένα υλικό που προσπαθείς να «στριμώξεις» σε κάθε σου συνταγή, εμείς ξέρουμε ποιο είναι το «ταίρι» που του λείπει και με αυτό θα απογειωθεί ακόμη περισσότερο η γεύση του. Μπορεί και μόνο στο άκουσμα να προκαλέσει αντιδράσεις, όμως η μπανάνα είναι το στοιχείο που θα «ενισχύσει» το αγαπημένο σου αλλαντικό. Πριν τολμήσεις να τα ενώσεις σε κάποιο ριζότο -που είναι ένα γενναίο πρώτο βήμα, δοκίμασε να φτιάξεις rolls. Κόψε χοντρά κομμάτια μπανάνας και «φόρεσε» γύρω τους τραγανιστές λωρίδες από καλοψημένο μπέικον. Θα είναι το πιο… twisting ορεκτικό στο τραπέζι.

Extra tip: Γιατί δεν βάζεις λίγη μαγιονέζα πάνω στο μπέικον πριν αρχίσεις να το ρολάρεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved