Γιατί πρέπει να έχεις μία συγκεκριμένη σπεσιαλιτέ (για ώρα ανάγκης);

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Ξεκάθαρα.

Θρίαμβος παιχταρά μου! Ποιος το περίμενε ένα μήνα πριν πως το Κατερινάκι, έπειτα από τόσα «άκυρα» θα ακολουθούσε την υπόλοιπη παρέα στο σπίτι σου με αφορμή την ονομαστική σου γιορτή. Μετά από στενό μαρκάρισμα, στρατηγικό texting και ένα κομβικό τηλεφώνημα, το Κατερινάκι, το καστανό αντικείμενο του πόθου σου, αποφάσισε ως διά μαγείας να σου ευχηθεί από κοντά για την γιορτή σου.

 

God bless Άλφα Weiss & «The Eaters»

Αν ισχύει αυτό που λένε πως, «ο έρωτας περνάει από το στομάχι», τα πράγματα μάλλον είναι κάπως δυσοίωνα για σένα και το μέλλον αυτής της σχέσης, αλλά όσο υπάρχουν οι… θεόσταλτοι «The Eaters», υπάρχει ελπίδα. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Βρισκόμουν στην ίδια απελπιστική θέση με εσένα. Σκέφτηκα να πάρω τη μάνα μου, αλλά δεν είχα το κουράγιο να έρθω αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις της: «Τι έπαθες παιδάκι μου και θέλεις να μπλέξεις με τις κατσαρόλες; Να σου στείλω κανένα τάπερ με το ΚΤΕΛ;», οπότε απευθύνθηκα στην καλή μου φίλη που ποτέ δεν με πρόδωσε, την Google. «Σκάλιζα», ιδρωμένος, μες τον απόλυτο πανικό, κάθε κρυφή γωνία του διαδικτύου να βρω μία αρκετά καλή συνταγή. Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ως άλλος από μηχανής θεός, ως θαύμα επουράνιο, το βίντεο των «The Eaters». Πατάω το play. Ο ομοιοπαθής «Christos_kavouras», όπως έγραφε το προφίλ στο Instagram, ήθελε να μαγειρέψει για την κοπέλα του και το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν βραστό αυγό. Εντάξει, υπάρχουν και χειρότερα σκέφτηκα. Η τετραμελής ομάδα των «The Eaters», τον βοήθησε να δημιουργήσει την ανάλογη σπεσιαλιτέ, που δεν είναι άλλη από το «Brinner». Έτσι, χάρη σε αυτούς, δεν σώθηκε μόνο η υπόληψη του «christos» αλλά και η δική μου. Το πιάτο ήταν τόσο πετυχημένο που έμειναν όλοι -και το κορίτσι- με το στόμα ανοιχτό ενώ, η παρέα μου θεώρησε ότι κάποιο «κακό» με βρήκε, για να μαγείρεψα εγώ αυτό τον γαστρονομικό πειρασμό.

eaters33

 

Μην τo φας… ξεροσφύρι

Ειλικρινά φίλε μου, το Brinner, συνοδευμένο από δύο παγωμένα ποτήρια ΑΛΦΑ Weiss είναι ο συνδυασμός που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε όλους. Η σταρένια ελληνική μπύρα, με την ισορροπημένη πικράδα και το γεμάτο φρουτώδες άρωμά της, αναδεικνύει κάθε συστατικό και αναβαθμίζει τη γευστική εμπειρία κάνοντας το απολαυστικό… απολαυστικότερο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η πρώτη επιλογή όσων ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό.

sd

 

Τι ξεχωρίζει μία αυθεντική σπεσιαλιτέ;

Φυσικά αναρωτιέσαι πώς γίνεται δύο λουκάνικά και λίγο τυρί να εντυπωσιάσουν τον οποιονδήποτε. Κι όμως φίλε μου! Αν η απλότητα ενός καπνιστού λουκάνικου, εμπλουτιστεί με την παραδοσιακή εσάνς ενός ελληνικού mix τυριών και τις γευστικές κοσμοπολίτικες «πινελιές» των καραμελωμένων κρεμμυδιών, θα συνθέσουν την πιο γκουρμεδιάρικη σπεσιαλιτέ. Μην σκέφτεσαι σαν παίχτης Γ’ Εθνικής, σαν εκείνους που αγχώνονται να βρουν μία πολύπλοκη συνταγή (πχ. «Μεθυσμένη πάπια με κορδέλες πατάτας, lime και δεντρολίβανο») για της οποίας το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουροι. Μία τέτοια επιτηδευμένη συνταγή, προδίδει επιδειξιμανία, υπερπροσπάθεια άρα και ανασφάλεια. Ένα πραγματικά «ψαγμένο» πιάτο δεν ήταν ποτέ δύσκολο και μόνο για λίγους.

65ghj

 

Το ηθικό δίδαγμα

Που πάει να πει: Δεν πας να θαμπώσεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες, σερβίροντάς ένα κακομαγειρεμένο ψέμα, αλλά με την ιδέα που κρύβεται πίσω από το πιάτο. Δηλαδή, πόσο πρακτικός, φιλόξενος και περιποιητικός μπορείς να γίνεις για όσους αγαπάς. Μόλις καθίσει στον καναπέ και της προσφέρεις μία παγωμένη Weiss, μη «διαφημίσεις» τη σπεσιαλιτέ σου, ακόμη και αν πήραν φωτιά τα τηγάνια και τα… παντζάκια σου μέχρι να την καταφέρεις. Πες απλά: «Ετοίμασα κάτι λουκάνικα γιατί σκέφτηκα πως μπορεί να πεινάτε. Να σας βάλω λίγο να τσιμπήσετε μαζί με την μπύρα;» Μην ξεχνάς πως στην Ελλάδα, το φαγητό είναι ένας τρόπος να δείξουμε στους δικούς μας ανθρώπους πόσο πολύ νοιαζόμαστε για αυτούς. Το Κατερινάκι θα το λάβει το μήνυμα.

Έτσι θα «παίξεις» μπάλα

Το «δύο σε ένα», «Brinner», που είναι ουσιαστικά «breakfast» και «dinner» μαζί, χρειάζεται τα εξής υλικά:

  • Μία «χούφτα» baby σπανάκι
  • Φέτες ψωμιού με προζύμι (όσα και οι μερίδες που θα ετοιμάσεις)
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
  • 100ml γάλα πλήρες
  • 300gr φέτα θρυμματισμένη
  • αυγά (όσα και οι μερίδες που θα ετοιμάσεις)

Βάζεις νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνεις το θρύμμα από φέτα, το γάλα και ανακατεύεις καλά. Ετοιμάζεις το πιάτο σου βάζοντας μία φέτα ψωμιού και από πάνω λίγο baby σπανάκι. Όταν το νερό έχει βράσει, δημιουργείς ένα στροβιλισμό με μία κουτάλα και ρίχνεις μέσα στο στροβιλισμό του νερού το αυγό. Το αφήνεις να «γίνει» 3 με 4 λεπτά. Το βγάζεις με μία τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείς πάνω από το baby σπανάκι. Γαρνίρεις τη σπεσιαλιτέ σου με τη σως από γάλα και φέτα και τέλος πασπαλίζεις με πάπρικα.

sd80nmjk

 

Τώρα που ξέρεις σε τι χρειάζεται και ποια είναι η σπεσιαλιτέ που θα σε… ξελασπώνει σε κάθε έκτακτη ανάγκη, όπως η αναπάντεχη επίσκεψη της Κατερίνας, μη διστάσεις να ανεβάσεις λίγο ακόμη τον πήχη. Το Brinner των «The Eaters» & της Άλφα Weiss ήταν μόνο η αρχή για νέες γευστικές αναζητήσεις. Άσε τη φαντασία σου να «οργιάσει» στην κουζίνα και «κάν’ το αλλιώς», σερβίροντας το πιάτο για το οποίο αξίζει να νιώθεις «περήφανος», με μία ΑΛΦΑ Weiss!

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved