Πώς το fine drinking και το fine dining πλέον «πορεύονται» μαζί

Όλα όσα μάθαμε παρακολουθώντας το World Class Global Finals 2018.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εν έτη 2018, η γαστρονομία και το ποτό συμβαδίζουν ολοένα και περισσότερο. Ναι, το fine dining συναντά και συμπορεύεται πλέον με το fine drinking και αυτό σημαίνει πως σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε όλο και πιο συχνά ξεχωριστούς και σίγουρα περισσότερο ποιοτικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Αυτός είναι ο λόγος που φέτος, παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το World Class Global Finals 2018, τον κορυφαίο διαγωνισμό του bartending στον οποίο έλαβαν μέρος τα μεγαλύτερα «αστέρια» της διεθνούς bartending σκηνής. Έπειτα από έξι μήνες εκατοντάδων δοκιμασιών, ο Αυστραλός Orlando Marzo στέφθηκε νικητής της διοργάνωσης που φέτος γιόρτασε τα 10 της χρόνια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων μοναδικά aperitifs και digestifs που μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας μοναδικής γαστρονομικής εμπειρίας. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας ως βάση το κορυφαίο ρούμι Zacapa Solera 23.

Αρκεί απλώς να σημειώσουμε πως το Twilight Zacapa aperitif το οποίο ετοίμασε ο Orlando στη δοκιμασία με τίτλο Before and After, κατάφερε σίγουρα να «κλέψει» τις εντυπώσεις, με αρκετούς από τους κριτές να κάνουν λόγο για μια από τις καλύτερες προτάσεις που έχουν δοκιμάσει!

 

ss

Ο Αυστραλός Orlando Marzo στη δοκιμασία Before and After

 

Μπορεί όμως ένα ποτό να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία της γαστρονομίας;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν όλο και πιο συχνά ότι τα ποτά συμπληρώνουν και παράλληλα ενισχύουν μια γαστρονομική εμπειρία, αναζητώντας συνεχώς νέους και περισσότερο ποιοτικούς συνδυασμούς.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι φέτος η κορυφαία εταιρεία αλκοολούχων ποτών Diageo δημιούργησε ένα πρωτοποριακό ρόλο στον τομέα των premium brands, στα οποία περιλαμβάνεται και το ρούμι Zacapa! Πρόκειται για τη θέση του Global Gastronomer, ενός ρόλου που αποτελεί μια πραγματική καινοτομία στον κλάδο των ποτών. Ο κάτοχος της συγκεκριμένης θέσης θα πρεσβεύει πλέον την Diageo στο χώρο της γαστρονομίας, έχοντας - μεταξύ άλλων - ως σκοπό να δημιουργεί ακόμη πιο στενές και ουσιώδεις σχέσεις μεταξύ του κόσμου της γαστρονομίας και των premium brands -αν δεν το γνωρίζεις, να σε ενημερώσουμε πως εκτός από το ρούμι Zacapa, περιλαμβάνουν τα Johnnie Walker Blue Label whiskies, τα single malt whiskies Cardhu και Talisker, το Bulleit bourbon, το Tanqueray No. TEN, την Ketel One Vodka και τη Don Julio tequila. Η νέα αυτή συνεργασία αποτελεί δέσμευση της εταιρείας ως προς τη γαστρονομική σκηνή μιας και η αρχή έγινε νωρίτερα μέσα στον χρόνο, με την ανακοίνωση συνεργασίας με τα διεθνώς αναγνωρισμένα γαστρονομικά φεστιβάλ Taste που προσφέρουν ευφάνταστες γευστικές εμπειρίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ποιος είναι ο πρώτος Diageo Reserve Global Gastronomer;

Βραβευμένος chef και επιχειρηματίας o Ιρλανδός Mark Moriarty, έγινε ευρέως γνωστός το 2015, όταν κατέκτησε τον τίτλο World Young Chef of the Year του San Pellegrino. Η λαμπρή καριέρα του περιλαμβάνει στάσεις σε μερικά από τα πιο δημοφιλή γαστρονομικά «hotspots» του κόσμου, όπως το Μιλάνο, η Άλτα Μπαντία, η Μελβούρνη το Παρίσι και η Σιγκαπούρη.

Με την ιδιότητα του Global Gastronomer, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του παγκοσμίου τελικού του World Class! Εκεί, έχοντας δίπλα του τη Lorena Vásquez, την κορυφαία Master Blender του εξαιρετικού ρούμι Zacapa, ενθουσίασε τους πάντες με το ταλέντο του, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το πώς το μοναδικό χαρακτηριστικό προφίλ του Zacapa,  αναδεικνύεται άψογα σε διάφορες περιστάσεις κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

3

Ο Mark Moriarty

 

Δημιουργίες που «εκτοξεύουν» την εμπειρία της γεύσης

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι τα νέα για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα. Η γαστρονομική σκηνή γίνεται πλέον πιο «πλούσια», με δημιουργίες που «εκτοξεύουν» τη γεύση και αλλάζουν -προς το καλύτερο φυσικά- όλα όσα γνωρίζαμε για το fine dining και το fine drinking.

Όπως, άλλωστε, ο ίδιος ο Mark Moriarty μας αποκάλυψε  «το να είσαι o πρώτος Diageo Reserve Global Gastronomer είναι μια φανταστική ευκαιρία» και το σίγουρο είναι πως μέσα από τη γαστρονομία μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τελικά μια εκπληκτική γευστική εμπειρία για τους καταναλωτές, ενθαρρύνοντάς τους πλέον να απολαύσουν ένα κοκτέιλ μαζί με το φαγητό τους.

Σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζει ο Mark!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved