Ο άνθρωπος των 42.195 Martini

Ο Javier de las Muelas θα μπορούσε να είναι ο αποκλειστικός bartender του James Bond.

Υπάρχουν αρκετά δεδομένα που έκαναν το Martini ένα αυθεντικά αντρικό ποτό πίσω στην δεκαετία του ’60. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ο James Bond που το έπινε χτυπημένο και όχι ανακατεμένο, αλλά πίσω στη μαγική δεκαετία όπου χωρίς γραβάτα και καπέλο δεν μπορούσες να μπεις σε μπαρ να παραγγείλεις ποτό, το Martini έγινε συνώνυμο της αρρενωπότητας και του αδιαμφισβήτητου ανδρικού στυλ.

Και ένα μπαρ στη Μαδρίτη, κρατάει αυτόν τον πήχη ψηλά.

 

dry martini bar by javier

 

Ακολουθώντας την πάλαι ποτέ παραδοσιακή συνταγή προετοιμασίας ενός Martini, το Dry Martini Madrid του ξενοδοχείου Gran Melia Fenix έχει σερβίρει αναρίθμητα ποτήρια από το 1968 – αν και  το μπαρ ξεκίνησε αρχικά από την Βαρκελώνη. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Javier de las Muelas, προσφέρει στο κοινό περισσότερες από 100 επιλογές που έχουν ως βάση το Martini, αλλά και ποικίλους τρόπους σερβιρίσματος για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαρ της Ευρώπης, πόσο μάλλον όταν έχει εντρυφήσει κατά τέτοιο τρόπο στο Martini, που εκτός από απλό κόσμο προσελκύει μία ολόκληρη νέα γενιά από κριτικούς που ψάχνουν τη γεύση της σωστής βάσης για το διάσημο ποτό.

Mέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των Martini που έχει σερβίρει ο Javier, είναι 42.195 και ολοένα και ανεβαίνει.

Javier de las Muelas DRY MARTINI 02

 

Μένει ανοιχτό 365 ημέρες τον χρόνο και αποτελεί ένα ξεχωριστό landmark για κάθε φαν της αυθεντικής γεύσης, ενός καλού dry Martini. Και όχι με περισσότερες από 2 ελιές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved