Έλληνες bartenders μας μυούν στα μυστικά της ultra premium vodka

Aπό τη γη της… Πολωνίας!

Λένε πως τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών και η αλήθεια είναι πως όπου και αν βρισκόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παίρνουμε τις πιο premium αποφάσεις, ειδικότερα όταν αυτές έχουν να κάνουν με τη διασκέδασή μας -και δη τα cocktails μας.

Όταν, λοιπόν, πριν από μερικές ημέρες μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε τα «μυστικά» της super premium vodka δίπλα στους επιδραστικότερους bartenders του Belvedere Collective, δεν μπορούσαμε παρά να πούμε αμέσως «φύγαμε». Η λέξη «Belvedere» και το γεγονός πως θα παρακολουθούσαμε την ομάδα των κορυφαίων bartenders εν δράσει, ήταν αρκετά για να μας οδηγήσουν στα καλύτερα events της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτά, bartenders από το group του Belvedere Collective -κορυφαίοι στο είδος τους επαγγελματίες που προτιμούν τη Belvedere - μας σέρβιραν τις μοναδικές τους δημιουργίες από Belvedere Pure και φυσικά, τις Smogóry Forest και Lake Bartężek, δηλαδή τις νέες Belvedere Single Estate Rye.

 

The Single Estate Rye Vodkas in bar with tumblers min

 

Πρόκειται δύο καινούριες, ultra premium βότκες της Belvedere οι οποίες ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα για να μας δείξουν πως η προέλευση «μετράει» και σε ό,τι έχει να κάνει με το αγαπημένο μας ποτό. Παρασκευάζονται από τη σπάνια σίκαλη Diamond Dankowskie, ένα σιτηρό με ξεχωριστή προσωπικότητα που καλλιεργείται αποκλειστικά στα μεμονωμένα κτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Πολωνίας.

 

bbbb

 

 

Όσα μάθαμε από τους κορυφαίους bartenders του Belvedere Collective

Και ναι, αν δεν είχαμε βρεθεί σε αυτά τα events και δεν είχαμε μυηθεί στη μαγεία των terroirs της πολωνικής γης, δεν θα μπορούσαμε να μοιραστούμε τώρα μαζί σου τις συνταγές για τα πιο τολμηρά και δροσιστικά cocktails.

Αν, λοιπόν, στην επόμενη έξοδο με την παρέα ή το ραντεβού με τη κοπέλα σου, θέλεις να είσαι έτοιμος να κάνεις την κατάλληλη επιλογή, τότε «τσέκαρε» τα παρακάτω. Είτε προτιμήσεις την τολμηρή και απολαυστική Belvedere Smogóry Forest είτε τη δροσερή και απαλή Belvedere Lake Bartężek, το σίγουρο είναι πως οι δημιουργίες των bartenders του Belvedere Collective θα σε καλύψουν.

 

 The Single Estate Rye Vodkas in bar min

 

Οι Xavier Μισαηλίδης, Αντρέας Δημητρόπουλος, Κώστας Χατζηαβάς και Λυκούργος Χριστοθανόπουλος ήταν τέσσερις μόνο από τους bartenders του Belvedere Collective που ανέδειξαν σίγουρα μια ξεχωριστή πλευρά της ultra premium vodka, δημιουργώντας μοναδικά cocktail. Φυσικά, μπορείς να τις απολαύσεις σκέτες με πάγο, αν θέλεις να γευτείς τον πλούσιο χαρακτήρα τους και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που η σίκαλη και τα terroirs τους δίνουν. Ωστόσο, σίγουρα αξίζει να έχεις κατά νου και μερικούς κορυφαίους συνδυασμούς.

  

 

Το BELVETINI

Για το δροσερό BELVETINI που μας ετοίμασε ο Xavier Μισαηλίδης θα χρειαστείς 60 ml Belvedere Lake Bartężek, 10 ml Lillet Rose, 1/2 bar spoon brine και για γαρνιτούρα mashed fresh beetroot, δηλαδή πουρέ από φρέσκα παντζάρια! 

 

 

2

 

 

Το NEW DRIVE

Το απίστευτο NEW DRIVE cocktail που έφτιαξε ο Αντρέας Δημητρόπουλος, περιέχει: 50ml Belvedere Lake Bartężek, 3 dashes Orange mix και για top up, Gentleman’s Soda.

 

3

 

To MULE IN WARSAW

To MULE IN WARSAW από τα χεράκια του Κώστα Χατζηαβά, περιείχε 50 ml Belvedere Vodka, 20 ml φρέσκο χυμό λάιμ, 20 ml ginger syrup 2 dash angostura bitters, top up Thomas Henry Soda και για γαρνιτούρα, ένα stick δαμάσκινο.

 

 

4

 

 

Το SMOGORY’S DIAMOND

Το τολμηρό SMOGORY’S DIAMOND, το cocktail που μας ετοίμασε ο bartender Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, περιλαμβάνει 60ml Belvedere Smogóry Forest, 10ml Bénédictine, 5ml Green Chartreuse Liqueur, 1 dash Sesame oil και για γαρνιτούρα, pansy flower.

 

5

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved