Συνταγή για ατομικά ταρτάκια λεμονιού

Μια συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη.

#tsoulotip: Η ζύμη μπορεί ναι γίνει και με το χέρι τρίβοντας το αλεύρι με το βούτυρο. Πρέπει όμως να φοράμε γάντια μιας χρήσης για να μη λιώσει το βούτυρο. Το βούτυρο πρέπει να είναι από το ψυγείο παγωμένο ώστε να βγει τέλειο το ζυμάρι. Για extra τραγανό ταρτάκι μπορείτε αφού απλώσετε τη ζύμη στα φορμάκια να την βάλετε πάλι στο ψυγείο για να παγώσει ξανά, χωρίς την γέμιση όμως.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
1 αυγό
60 γρ. ζεστό νερό
2 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
¼ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαβάστε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved