Πώς παρασκευάζεται το αγαπημένο σου ποτό και δύο προτάσεις για να αναδειχθείς σε… master

Είτε πρόκειται για μια έξοδο με την παρέα, είτε για ένα ραντεβού με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, το σίγουρο είναι πως θέλεις να δείχνεις και να αισθάνεσαι expert και… master σε ό,τι αφορά στο «μενού» της βραδιάς και ειδικότερα, στο αγαπημένο σου ποτό.

Διότι δεν μπορείς να παραγγέλνεις τη νέα σου αγαπημένη βότκα και να μιλάς στους φίλους για το πόσο ποιοτικά ανώτερη είναι… δίχως να γνωρίζεις πώς παρασκευάζεται, από πού προέρχεται, τι σίκαλη περιέχει, ποιοι είναι οι καλλιεργητές της και σε ποιο terroir ανήκει!

Αν αγχώθηκες διαβάζοντας και μόνο τα παραπάνω, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις τη «μελέτη» σου, ξεκινώντας από το «κεφάλαιο» terroir. Διότι αυτή ακριβώς η λέξη «κρύβει» τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να αναδειχθείς στον ειδικό που πάντα ήθελες να είσαι. Δε χρειάζεται να είσαι ο ενοχλητικός τύπος που ξέρει τα πάντα και έχει άποψη για όλα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάσεις στα σωστά σημεία για να είσαι πάντα «διαβασμένος» σε ό,τι έχει να κάνει με τις αγαπημένες σου γεύσεις. Ρίξε, λοιπόν, «μια ματιά» σε όλα όσα έχουμε να μοιραστούμε μαζί σου και δε θα χάσεις.

 

Από… μύτη και ουρανίσκο πώς τα πηγαίνεις; 

Ξέρεις ότι οι νέες Belvedere Single Estate Rye Vodkas (Smogóry Forest και Lake Bartężek) αποτελούν δύο από τις πλέον κορυφαίες επιλογές που μπορείς να κάνεις, τόσο σε ποιοτικό όσο και σε γευστικό επίπεδο. Πώς, όμως, θα διαλέξεις την κατάλληλη και τι θα απαντήσεις αν κάποιος σου ζητήσει να του εξηγήσεις γιατί την επέλεξες ή σε ρωτήσει για τη… μύτη, τον ουρανίσκο και την επίγευσή της;

Τώρα που οι δύο νέες γευστικές βότκες σίκαλης του αγαπημένου σου brand ήρθαν στην Ελλάδα, σίγουρα αξίζει να γνωρίζεις τα παρακάτω τρία απλά αλλά βασικά σημεία που θα σε κάνουν «αυθεντία». Εμείς τις «γνωρίσαμε» από κοντά και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για αυτές.

1. Η σημασία της σίκαλης: Τόσο η Belvedere Smogóry Forest όσο και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζονται αποκλειστικά από τη Diamond Dankowskie, μια σπάνια σίκαλη με ξεχωριστή προσωπικότητα που καλλιεργείται αποκλειστικά σε μεμονωμένα κτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Πολωνίας.

2. Το terroir: Και από τη σίκαλη περνάμε στο terroir, δηλαδή τον τόπο στον οποίο καλλιεργείται η Diamond Dankowskie. Το στοιχείο στο οποίο αξίζει να εστιάσεις είναι το ότι παρά το γεγονός πως οι δύο νέες αγαπημένες μας βότκες χρησιμοποιούν την ίδια σίκαλη και την ίδια μαγιά, μέχρι να φτάσουν στα ποτήρια μας, έχουν διαφορετική γεύση! Βλέπεις, η προέλευση της σίκαλης επηρεάζει τη γεύση του ποτού. Αυτό σημαίνει πως το κλίμα, το έδαφος, η τοπογραφία και οι καλλιεργητές -δηλαδή όλα όσα αποτελούν ένα πραγματικό «terroir» - δίνουν σε κάθε βότκα διαφορετική προσωπικότητα και ξεχωριστά γευστικά προφίλ.

Για παράδειγμα, η Belvedere Smogóry Forest είναι τολμηρή και απολαυστική και θα σου φέρει στο νου εικόνες και αισθήσεις του πυκνού δάσους. Γιατί; Διότι εκεί βρίσκεται το Smogóry Forest, το χωριό στο οποίο καλλιεργείται η σίκαλη που περιέχει. Στα «εξτρά» -που καλό είναι να γνωρίζεις αν θέλεις να δείχνεις πολύ «διαβασμένος»-περιλαμβάνεται το ότι η μύτη της έχει έντονα αρώματα θαλασσινού αέρα, φρυγανισμένου ψωμιού σίκαλης και καραμέλας.

Όσον αφορά στη Belvedere Lake Bartężek, είναι δροσερή και απαλή, όπως οι χιλιάδες παγωμένες λίμνες που υπάρχουν κοντά στο δικό της terroir. Στη μύτη φρέσκια και αρωματική, με νότες φρεσκοκομμένης σίκαλης, γρασιδιού και ίχνους αμυγδάλου (ναι, καλά διαβάζεις), το σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα προϊόν απόσταξης από ένα μοναδικό terroir.

dddd min

 


Και δύο προτάσεις για να αναδειχθείς σε…
master

Αφού έγινες expert στα terroirs και τη σίκαλη, ήρθε η ώρα να γίνεις… master, μαθαίνοντας δύο προτάσεις που θα πάνε τις… bartending γνώσεις και ικανότητές σου σε άλλο επίπεδο.

Είτε επισκεφτείς το αγαπημένο σου στέκι, είτε οργανώσεις μια μικρή ή μεγάλη συγκέντρωση στο σπίτι, το σίγουρο είναι πως οι δύο παρακάτω γευστικοί συνδυασμοί θα σου δώσουν εκείνη την «έξτρα» εμπειρία που χρειάζεσαι για να καταπλήξεις και να γοητεύσεις. Διότι μπορεί οι δύο νέες Belvedere Single Estate Rye Vodkas να αναδεικνύουν τον μοναδικό τους χαρακτήρα όταν καταναλώνονται σκέτες με πάγο -και δη σε ποτήρι τύπου tumbler - ωστόσο, καλό είναι να ξέρεις να τις σερβίρεις με παραπάνω από έναν τρόπους, ανάλογα πάντα με τη διάθεση και το γούστο σου.

 

Πρόταση 1η:  Αν προτιμάς ένα τολμηρό κοκτέιλ με ζωηρό χαρακτήρα, δοκίμασε να ετοιμάσεις το «Remember the Grain». Θα χρειαστείς απλώς 50ml Belvedere Smogóry Forest, 10ml γλυκό βερμούτ, 5ml Αψέντι, 2 dash bitters σοκολάτας και μια φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα. Θα ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά και θα σερβίρεις με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. Εύκολη και «δυνατή» συνταγή που θα ενθουσιάσει την παρέα. 

ssssss

 

 

Πρόταση 2η: Σε περίπτωση, βέβαια, που προτιμάς ένα πιο δροσερό και απαλό κοκτέιλ, τότε προτείνουμε να «τσεκάρεις» το «Diamond Rye Back». Για να το απολαύσεις, θα χρειαστείς 50ml Belvedere Lake Bartężek, 10ml Crème de Pêche, 10ml Amontillado Sherry, 5ml Green Chartreuse και μια φέτα γκρέιπφρουτ για το γαρνίρισμα. Σερβίρεται παγωμένο και είναι ότι πρέπει για μια χαλαρή βραδιά.

gggg

 

 

Είτε προτιμήσεις να απολαύσεις τις Smogóry Forest και Lake Bartężek σκέτες με πάγο, είτε θελήσεις να τις δοκιμάσεις σε κοκτέιλ, το σίγουρο είναι ότι αν μάθεις όσα χρειάζονται για τα μοναδικά terroirs τους, θα γίνεις ο ειδικός της παρέας - ακόμη και αν δεν «το έχεις» με τη μύτη και τον ουρανίσκο! 
 

ffffff


Κάνε, λοιπόν, τη «μελέτη» σου και «μυήσου» στον κόσμο των πολωνικών terroirs.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved