Τρεις σαλάτες για να μην πήξεις στο ντελίβερι

Κάθε μέρα σουβλάκια ρε μεγάλε;

Αν κάθε πρωί νιώθεις ενοχές που παραδόθηκες άνευ όρων στη βραδινή σου λιγούρα… πληκτρολογώντας τον αριθμό του συνοικιακού σουβλατζίδικου, διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Όσο ήμουν φοιτήτρια, ήταν αμέτρητες οι φορές που νόμιζα ότι κάθε βράδυ, δεν είχα άλλη επιλογή πέρα από «δύο πίτες, γύρο χοιρινό, απ’ όλα». Αυτές ήταν οι «μαγικές» λέξεις που χρειαζόταν να πω για να πέσω για ύπνο με το στομάχι, όχι απλά γεμάτο… αλλά έτοιμο να εκραγεί. Δεν άργησα να καταλάβω, όμως, πως η συγκεκριμένη φάση -που δυστυχώς κράτησε παραπάνω από όσο θα έπρεπε- μπορεί να γέμιζε το στομάχι μου αλλά συγχρόνως άδειαζε την τσέπη μου. Με τις κατσαρόλες ήμουν ανέκαθεν τσακωμένη, οπότε έπρεπε να βρω έναν τρόπο να σταματήσω το στομάχι μου από το ανελέητο γουργουρητό.

Παρακάτω, λοιπόν, σου έχω μία τρεις συνταγές για σαλάτες που ανακάλυψα στις πρώτες, μαγειρικές μου απόπειρες και χάρη στις οποίες μπόρεσα να διαχειριστώ την «κόλαση» της βραδινής λιγούρας.

Φακές σαλάτα

Ναι, πέρα από τις παραδοσιακές φακές της μαμάς υπάρχει και άλλος τρόπος να δοκιμάσεις το πιο… μισητό όσπριο της παιδικής μας ηλικίας. Ρίχνεις μία κούπα φακές σε ένα λίτρο νερό και τις βράζεις σε δυνατή φωτιά για πέντε λεπτά. Σουρώνεις τις φακές και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία προσθέτοντας, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνουμε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά κι όταν μαλακώσουν αρκετά, τις σουρώνουμε. Η βάση για τη σαλάτα σου είναι έτοιμη! Από εκεί και πέρα μπορείς να τις φας σκέτες με λεμόνι ή ξύδι, να τις συνδυάσεις με αγγουροντομάτα, με κόκκινες, κίτρινές και πράσινες πιπεριές.

Διαβάστε περισσότερα στο Perases.com



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved