4 ψαγμένα και γευστικά ρούμια για την κάβα σου

Δώσε στο κοκτέιλ σου την καλή πρώτη ύλη που του αξίζει.

Μην μασάτε ρε ‘σεις. Το καλοκαίρι δεν τελειώνει από τον Αύγουστο. Μέχρι και τον Σεπτέμβρη μια χαρά ζεστούλα θα έχουμε και μια χαρά σε καλοκαιρινό mood θα είμαστε. Αν πιούμε και κανένα ποτάκι παραπάνω ακόμα καλύτερα. Αν είναι και ρούμι, ίσως να φανταστείς πως είσαι και σε κανένα νησάκι.

Όμως ακόμη και αν τα πίνεις στην αυλή σου κάνε το με τα σωστά υλικά. Ακολουθούν 4 γευστικότατα ρούμια για όσους το αγαπούν.

 

Appleton Estate Reserve Blend

AppletonEstate 1534355354

Ένα πολυμορφικό γευστικά ρούμι που παντρεύει το άρωμα και την γεύση των ώριμων φρούτων και τις νότες μπαχαρικών. Για την ακρίβεια, η μυρωδιά του και η ιδιαίτερη γεύση του θα φέρουν στο ποτήρι σου όλη την μεγαλοπρέπεια της Τζαμάικα. Αξίζει και με το παραπάνω.

 

Diplomatico

rum diplomatico reserva exclusiva

Αν δεν ήταν το πολυποίκλο κλίμα που δίνει στα ζαχαροκάλαμα την κατάλληλη ανάπτυξη, ίσως το Diplomatico να μην ήταν μία από τις πιο διάσημες ετικέτες στον κόσμο. «Παιδί» του Don Juancho Nieto Melendez, γεννήθηκε στους πρόποδες των Άνδεων και ξεχωρίζει μέχρι σήμερα για τους τρεις ξεχωριστούς τρόπους απόσταξης που χρησιμοποιεί για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είτε ψάχνεις την ελαφριά του έκδοση που οφείλεται στην απόσταξη σε συνεχόμενες στήλες είτε ένα μεσαίο σώμα χάρη στα batch kettle, το αποτέλεσμα είναι μονίμως εκπληκτικό.

 

Real McCoy 12 Years Old

RealMcCoy 1534355455

Αν και όχι τόσο βαρύ όσο το Appleton, το καμάρι των Μπαρμπάντος με την τροπική γήρανση και την βοήθεια της τανινής που συγκεντρώνεται από μία σειρά από καρπούς, του δίνει την ευχάριστη ξεχωριστή γεύση που το κάνει ιδανικό για παρασκευή κοκτέιλ. Οι λάτρεις του μπέρμπον σίγουρα θα το προτιμήσουν.

 

Rhum Nelson Blanc

RhumNeissonBlan 1534355642

Αν αποφασίσεις να το εντάξεις στην κάβα σου, θα είναι ξεκάθαρα μία από τις καλύτερες ετικέτες της λίστας. Γεννημένο στη Μαρτινίκα φέρνει όλη την γεύση και την ξενοιασιά της Καραϊβικής. Σε ένα mix που παντρεύει τον φρέσκο χυμό του ζαχαροκάλαμου με προσεγμένες νότες από αρώματα λουλουδιών, το Nelson Blanc είναι η καλύτερη παρέα για τα Ti’Punch σου και τα daiquiri.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved