Μουντιάλ: Γιόρτασε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου σαν πραγματικός φίλαθλος

Και πιες ένα ποτήρι κρασί στην υγειά των νικητών.

Το Μουντιάλ είναι η απόλυτη γιορτή του ποδοσφαίρου που δεν χάνεις καμία χρονιά. Τη «γιορτάζεις» σαν αυθεντικός ποδοσφαιρόφιλος και την έχεις συνδυάσει με το σπίτι, τους κολλητούς και το αλκοόλ. Επειδή όμως οι ημιτελικοί τελείωσαν και μπήκαμε στην τελική ευθεία για τους τελικούς (μικρό και μεγάλο τελικό), πρέπει να δώσεις λίγη περισσότερη βάση στη δική σου «σπιτική» διοργάνωση. Μην αγχώνεσαι, κάναμε μία μικρή έρευνα για να σε βοηθήσουμε να οργανώσεις την ιδανική ατμόσφαιρα και να παρακολουθήσεις τα πιο κρίσιμα ματσάκια λίγο πιο άνετα και ποιοτικά.

Εδώ μιλάμε για μία σοβαρή διοργάνωση που αξίζει και την αντίστοιχη πολυτέλεια. Για αυτό και το κρασί σίγουρα θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα συνοδεύει κάθε παρέα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Και επειδή η μεγαλοπρεπής τελετή, θέλει και αντίστοιχους εορτασμούς δοκίμασε να το ταιριάξεις με τις σωστές γεύσεις. Η Εθνική μας και η Ιταλία έχουν αποκλειστεί, οπότε ξέχνα πίτσες και σουβλάκια… Τι μπορείς να δοκιμάσεις εναλλακτικά;

 

Αν είσαι φανατικός οπαδός της Γαλλίας

Αν υποστηρίζεις φανατικά τη Γαλλία, τότε στήριξε και την κουλτούρα της. Προτίμησε να κεράσεις τους «Γάλλους υποστηρικτές» ένα φίνο ψάρι, αντίστοιχο της γαλλικής κουλτούρας. Ενδεικτικά, μπορείς να επιλέξεις μια σφυρίδα με ψητά λαχανικά ή ένα μυλοκόπι στα κάρβουνα με τη συνοδεία χόρτων. Συνδύασε το πιάτο με Μοσχοφίλερο από τη σειρά Ποικιλιακά Λουλούδια - Flowers της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, που ταιριάζει απόλυτα με ψάρια και θαλασσινά, χάρη στη φρουτώδη γεύση του.

mosx

Συνταγή:

Ανακάτεψε σε ένα μπολ 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, 1 1/2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και 1 σκελίδα σκόρδο.

Ζέστανε ένα σχαροτήγανο ή μια ψηστιέρα και λάδωσέ τη με το μείγμα. Ψήσε τα λαχανικά (κρεμμύδια, καρότα, κολοκυθάκια, πιπεριές) για 12 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα πολλές φορές.

Τα αποσύρεις σε ένα πιάτο και το καλύπτεις ελαφρά για να κρατηθούν ζεστά.

Καθάρισε τη σχάρα και άπλωσε ξανά μείγμα.

Το ίδιο μείγμα άπλωσε και στα τέσσερα φιλέτα σφυρίδας. Έπειτα ψήστα για 10 λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να κρατούν την υγρασία τους στο κέντρο.

Έτοιμα για σερβίρισμα, με ελαιόλαδο, σαλάτα και φέτες λεμονιού.

 

fai

 

 

Αν θες να το σηκώσει η Κροατία

Το κρέας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κροατική κουζίνα. Μπριζόλα του Ζάγκρεμπ, σνίτσελ, λουκάνικα και ψητό αρνί είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που μπορείς να ετοιμάσεις για να πάρεις δύναμη και να στηρίξεις ακόμα πιο έντονα την Κροατία. Ετοίμασε λοιπόν την ψησταριά, τον φούρνο ή το τηγάνι και μεγαλούργησε. Φυσικά, μην ξεχάσεις το Αγιωργίτικο από την σειρά Ποικιλιακά Λουλούδια - Flowers της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Μίλα για το λαμπερό βαθυκόκκινο χρώμα του, το πλούσιο άρωμά του και την απαλή γεύση του και μάθε μπαλίτσα στους αντιπάλους σου. Ταιριάζει με κόκκινα κρεατικά, κυνήγι, αλλαντικά και πικάντικα τυριά, καθώς και μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες.

fa2

Συνταγή:

Αλατοπιπέρωσε καλά 4 χοιρινά σνίτσελ. Για το πανάρισμα: Βάλε σε ένα πιάτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά και σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά. Πέρασε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τίναξέ τα ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Τα βυθίζεις ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάς για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό. Τέλος, τα πανάρεις στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.

Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο. Βάζεις ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζεις για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζεις με προσοχή και τα τηγανίζεις και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Ακούμπησε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Για τον πουρέ: Βράσε όσες πατάτες επιθυμείς και αφού τις καθαρίσεις πρόσθεσε αλάτι και βούτυρο. Έτοιμα!

 

fa3

 

 

Για να γλυκαθούν οι ηττημένοι

Αν αισθάνεσαι έτοιμος να παρηγορήσεις και τους ηττημένους αυτού του Μουντιάλ, τότε ετοίμασε γλυκές βάφλες, προσθέτοντας τα υλικά που προτιμούν οι φίλοι σου, από σοκολάτα μέχρι μέλι. Συνδύασέ τες με Samos Vin Doux της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων που αποτελεί το ιδανικό «κλείσιμο» για ένα γεύμα ή δείπνο.

 

fa4

 

Το καλύτερο; Μπορεί να αποτελέσει μία καταπληκτική βάση για παρασκευή ξεχωριστών Cocktails σε απεριόριστους συνδυασμούς. Επιπλέον, ως ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10ο C. Τα γλυκά που συνοδεύει καλύτερα είναι τα ελαφρά και ανοιχτόχρωμα όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων αλλά και τα έντονα κρεμώδη. Σε κάθε περίπτωση, οι βάφλες μαζί με το Vin Doux, θα αποτελέσουν το γλυκό και ποτό του χαμένου του τελικού για να γλυκαθεί, παρά την ήττα!

fa5

 

Γίνε pro όχι μόνο στην μπάλα αλλά και στο φαγητό, για να απογειώσεις κάθε συγκέντρωση με τους κολλητούς και να φωνάζετε συνθήματα λίγο πιο δυνατά. Απόλαυσε το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός, σαν σωστός φίλαθλος και δώστου την αξία που του ταιριάζει. Φέτος, κάνε κάτι παραπάνω και ζήσε ακόμα πιο έντονα τη μεγάλη γιορτή. Και αν δεν είσαι οικοδεσπότης αλλά καλεσμένος, μην πας με άδεια χέρια. Ένα μπουκάλι κρασί της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων είναι ιδανικό δώρο για να πανηγυρίσεις με την παρέα σου.

Εμπορική διανομή:  Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, Τηλ.: 2299022231.

https://www.gwc-microsite.gr/

fa7



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved