Έρχεται το τέλος: Μειώνονται δραματικά τα αποθέματα σε Ιρλανδέζικο ουίσκι

Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, παιδιά...

Δεν θέλουμε να σας αγχώσουμε αλλά τα νέα δεν είναι καλά.  Σύμφωνα με τους Irish Times και τον βετεράνο παραγωγό και «μεγιστάνα» του ουίσκι,  John Teeling, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης που έχει το ιρλανδικό ουίσκι, αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια. Κοινώς, ετοιμαστείτε για μεγάλες ελλείψεις.

 

 

Ειδικότερα, η ζήτηση αυξάνεται κατά 10% κάθε χρόνο σε 75 χώρες, με αποτέλεσμα ο Τeeling να έχει δημιουργήσει το Great Northern Distillery, που έχει ως στόχο να διατηρήσει το απόθεμα αυξάνοντας το σταδιακά. Επειδή όμως το malt χρειάζεται συγκεκριμένα χρόνια για να ωριμάσει, ο χρόνος τρέχει ενάντια στα αποθέματα και την ζήτηση της αγοράς που ολοένα και μεγαλώνει. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να μειωθούν τα μπουκάλια στις κάβες.

 

TD 20170922031347758

 

Την ίδια μοίρα φαίνεται να ακολουθούν και τα ιαπωνικά ουίσκι καθότι πρόσφατα η Suntory, ανακοίνωσε πως ανακαλεί κάποιες από τις καλές τις φιάλες -όπως το Hibiki 17 ετών- καθότι δεν έχει προλάβει να φτιάξει την επόμενη «σοδειά» και αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα στο απόθεμα. Ζόρικα.

Και τι να κάνουμε δηλαδή; Να πίνουμε μία γουλιά το μήνα; Ζόρικα τα πράγματα...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved