Μπριζόλες χοιρινές σε στυλ Milanese

Το αλεύρι (στο πανάρισμα) θα κάνει για μία ακόμη φορά τα μαγικά του.

Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με υλικά που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα. Σαν κι αυτή που θα καλέσεις καλή ώρα σήμερα το μεσημέρι για να τους προσφέρεις το χορταστικό αυτό δημιούργημα. Καλή όρεξη! 

Υλικά (Για 6 άτομα)

6 μικρές χοιρινές μπριζόλες ή χοιρινά παϊδάκια
Αλεύρι
2 μεγάλα αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζ. γαλέτα
80 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο τυρί

chicken milanese breaded chicken cu 11

Εκτέλεση

1.Βάζεις αλεύρι, αβγά, και τη γαλέτα σε ξεχωριστά πιάτα
2. Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες, τις αλευρώνεις και τις τινάζεις για να φύγει το περιττό πιπέρι. Τις βουτάς στα αβγά και μετά τις περνάς από τη γαλέτα
3. Χρησιμοποιείς δύο τηγάνια για το μαγείρεμα
4. Ζεσταίνεις 2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζεις μέσα τις μπριζόλες προσεκτικά ώστε να μην ακουμπάνε η μία την άλλη
5. Τις μαγειρεύεις για περίπου 4 λεπτά
6. Τις αναποδογυρίζεις με μια σπάτουλα, προσθέτεις λίγο βούτυρο, αν χρειάζεται, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία και μαγειρεύεις για άλλα 3-4 λεπτά.
7. Με μια τρυπητή κουτάλα τις αφαιρείς και τις τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας.
8. Σερβίρεις γαρνίροντας με τέταρτα λεμονιού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved