Κολοκυθάκια τηγανητά με παρμεζάνα

Κι άσε τις τηγανητές πατάτες για αύριο.

Έφτασε η στιγμή που θες να συνδυάσεις την ωραία σου μπριζόλα με τηγανητές πατάτες. Κοιτάς στο ψυγείο, κοιτάς στα ντουλάπια, πατάτες γιοκ. Μην τρελαίνεσαι. Υπάρχει λύση. 

Υλικά

2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

zuchinni1

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνεις σε μεγάλο τηγάνι το φυτικό λάδι (ηλιέλαιο) σε μέτρια φωτιά.
2. Θρυμματίζεις στο multi φρυγανιές σε μεγαλύτερους κόκκους για πιο κρουστό και τραγανό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά αν δεν θέλεις να κάνεις αυτή τη διαδικασία μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τριμμένη φρυγανιά του εμπορίου.
3. Σε μεγάλο μπολ βάζεις την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα και ανακατεύεις. Σε δεύτερο μπολ το αλεύρι και σε ένα τρίτο τα αυγά χτυπημένα.
4. Κόβεις τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα βουτάς ένα ένα πρώτα στο αλεύρι, και μετά στα χτυπημένα αυγά, να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας. Πιέζεις ελαφρά τα τρίμματα φρυγανιάς στο αυγό για να κολλήσουν όσο καλύτερα γίνεται.
5. Ρίχνεις τμηματικά, λίγα κάθε φορά στο ζεστό λάδι και τηγανίζεις για 2-3 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι αποκτήσουν τραγανή κρούστα εξωτερικά. Τα βγάζεις από τη φωτιά και τα τοποθετείς σε πιατέλα στρωμμ΄πενη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρεις αμέσως ζεστά.

Tip: Μην αλατίσεις τα κολοκυθάκια επειδή η παρμεζάνα είναι αλμυρή. Αν όμως τα θέλεις πιο αλμυρά και πικάντικα αλατισέ τα αμέσως μόλις τα κόψεις σε φετούλες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved