Τι κρασιά θα φέρω ως δώρο στους κολλητούς για τη γιορτή τους;

Mια λίστα από προτάσεις που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, καλέσματα σε γιορτινά τραπέζια και φιλικά σπίτια. Και, εντάξει, τα καλά μας θα τα φορέσουμε. Όμως, αλήθεια, ποιο είναι το κατάλληλο δώρο για τους κολλητούς ανήμερα της γιορτής τους; Τι καλύτερο από ένα μπουκάλι κρασί; Και ο οικοδεσπότης θα βγει από τη δύσκολη θέση να έχει (απεριόριστο) αλκοόλ και εμείς μπορούμε να «ελέγξουμε» τι θέλουμε να πιούμε (και όλοι ευχαριστημένοι θα μείνουμε).

Μην ξεχνάς πως, για κάθε φίλο ή φίλη που γιορτάζει (ναι, το γνωρίζουμε καλά πως είναι πολλοί), ένα μπουκάλι που θα προσφέρει απόλαυση είναι πάντα η πιο σωστή επιλογή. Για αυτό κι εμείς ετοιμάσαμε μια λίστα από προτάσεις που θα σε βγάλουν «ασπροπρόσωπο»:

 

1. «Αγέρι του Αιγαίου», του ΕΟΣ Σάμου. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ημίξηρο οίνο με έντονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας Λευκού μικρόρωγου Μοσχάτου. Ένα ισορροπημένο κρασί, εύκολα συνδυαζόμενο και απολαυστικό κάθε εποχή. Στη μύτη διακρίνουμε έντονα το τριαντάφυλλο και το γιασεμί, ενώ στο στόμα κυριαρχούν τα φρούτα, με γευστικές αναμνήσεις από λευκόσαρκα ροδάκινα, αρωματικά μήλα και τη διακριτική γλύκα των αχλαδιών. Σερβίρεται στους 8-10°C και πίνεται μόνο του ή συνοδεύει φρούτα, απαλά τυριά και ξηρούς καρπούς.

vvv

 

2. «Λευκός Κύκνος», της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Ο «Λευκός Κύκνος», το κρασί με το ανοιχτόχρωμο λαμπερό χρώμα, τις χρυσοκίτρινες ανταύγειες και το λεπτό, έντονο ποικιλιακό του άρωμα, ζωηρό και φρουτώδες στη γεύση θα τονίσει τις έντονες γεύσεις που κυριαρχούν στο τραπέζι που θα είσαστε καλεσμένοι. Λευκά κρέατα, μυρωδάτες λευκές σάλτσες σε κάθε τύπου ζυμαρικά, ψάρια και θαλασσινά παντρεύονται ιδανικά με το «Λευκό Κύκνο», τονίζοντας τη δροσερή, αλλά συνάμα ελαφριά οξύτητά του σε κάθε σας γουλιά. Σερβίρεται πολύ δροσερό στους 8ο -12ο C.

photo 02

 

3. «Μαύρος Κύκνος», της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Ο «Μαύρος Κύκνος» της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, με το λαμπερό ρουμπινί βαθυκόκκινο χρώμα και τις βιολετιές ανταύγειες του μαγνητίζει με τα μεστά αρώματά του και την απαλή, μα γεμάτη γεύση του. Ο ερυθρός αυτός ξηρός οίνος, είναι το ιδανικό κρασί για συνοδεία κρεατικών. Συνοδεύεται επίσης εξαιρετικά με καυτερά πιάτα, κόκκινα κρέατα, πικάντικα αλλαντικά και μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες. Σερβίρεται ελαφριά δροσερό στους 15ο  - 18οC .

photo 03

 

4. «Aegean Breeze», του ΕΟΣ Σάμου. Πρόκειται για ένα φρέσκο κρασί με έντονη προσωπικότητα, φρουτώδη χαρακτήρα και ζωντανή οξύτητα. Ελαφριά αρώματα εξωτικών φρούτων και λουλουδιών ισορροπούν ιδανικά με το μοναδικό στον κόσμο σαμιώτικο μικρόρωγο Μοσχάτο, συνθέτοντας αυτό το εξαιρετικό ξηρό αλλά «τραγανό» κρασί. Το κρασί αυτό, με το διαυγές κιτρινοπράσινο χρώμα του και τις λαμπερές πρασινωπές ανταύγειες εκπλήσσει με τη μεταλλικότητα και τη δροσιά του. Το πλούσιο σε γεύση και αρώματα Aegean Breeze - Αγέρι του Αιγαίου, σερβίρεται ιδανικά στους 8-10 °C.

photo 04

 

5. Ούζο, Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό απόσταγμα του άρχοντα της απόσταξης Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Το γνήσιο, ελληνικό ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, στο οποίο ξεχωρίζουν τα εξαίσια αρώματα μάραθου και γλυκάνισου θα ταιριάξει ιδανικά με θαλασσινούς μεζέδες και ορεκτικά.

 

 

6. Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Το εξαιρετικό απόσταγμα του άρχοντα της απόσταξης Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, τσίπουρο Μπαμπατζίμ παράγεται με την προσθήκη άγριων βοτάνων κατά τη δεύτερη απόταξή του που του προσδίδει έναν απίστευτο αρωματικό πλούτο.

photo 05

 

Ό,τι κι αν επιλέξεις, φρόντισε πάντοτε να θυμάσαι πως η απόλαυση πρέπει να… μοιράζεται. Μπορείς να δεις περισσότερες προτάσεις εδώ: www.gwc-microsite.gr/

Και καλές γιορτές και… καλά να περάσεις!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved