4 εύκολες μαρινάδες κοτόπουλου για το επόμενο BBQ στο σπίτι

Κοτόπουλο στο BBQ; Tips και μαρινάδες για το πιο κολασμένο αποτέλεσμα. 

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για BBQ, αλλά αυτό το ξέρεις, ήδη. Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις είναι ότι το κοτόπουλο μπάρμπεκιου είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. Το κοτόπουλο στο BBQ είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμο και αυτό που χρειάζεσαι είναι και τρεις μαρινάδες για να το απογειώσεις. Προετοιμάσου με τα παρακάτω tips για το ψήσιμο στη σχάρα:

Μαρινάδα με σκόρδο και βότανα

Αυτή η μαρινάδα για κοτόπουλο είναι ιδανική για όσους βιάζονται. Το σκόρδο και τα μυρωδικά δίνουν στο κοτόπουλο μια υπέροχη γεύση που θα λατρέψουν όλοι.

Υλικά:

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
τέσσερις σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε μαζί το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ρίξε το μείγμα σε μια μεγάλη σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο. Πρόσθεσε τα στήθη κοτόπουλου και τα φύλλα μαϊντανού. Κλείσε το σακουλάκι, κοίταξε αν έχει πάει το μείγμα ομοιόμορφα στο κοτόπουλο και το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή όλη τη νύχτα.

Προθέρμανε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά -λάδωσε ελαφρά τις σχάρες και τοποθετήσε το κοτόπουλο πάνω τους. Ψήσε στη σχάρα, γυρίζοντάς το περιστασιακά μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 12-18 λεπτά ανάλογα με το πάχος.

6 tips για να φτιάξεις το πιο ζουμερό κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο

 


Μαρινάδα με λεμόνι και δεντρολίβανο

Οι καλύτερες μαρινάδες για κοτόπουλο είναι συχνά οι πιο απλές. Αυτή η μαρινάδα με λεμόνι και δεντρολίβανο είναι εύκολη στην παρασκευή της και έχει υπέροχη γεύση. Ο λαμπερός χυμός λεμονιού συνδυάζεται τέλεια με το δεντρολίβανο με βότανα, ενώ το σκόρδο προσθέτει μια πινελιά αλμυρής γεύσης.

Υλικά:

χυμός ενός λεμονιού
δύο σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
μία κουταλιά της σούπας φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Ανακατέψε όλα τα υλικά σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο. Μαρινάρεις το κοτόπουλο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το μαγείρεμα. Ψήσε το στη σχάρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά.

 

Πικάντικη μαρινάδα BBQ

Αυτή η μαρινάδα είναι ιδανική για κοτόπουλο. Ο συνδυασμός των μπαχαρικών με την πικάντικη σάλτσα BBQ σίγουρα θα την κάνει επιτυχημένη στο επόμενο BBQ που θα διοργανώσεις.

Υλικά:

¼ φλιτζάνι κέτσαπ
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μηλόξιδο
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:

Ρίξε όλα τα υλικά σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο που ξανακλείνει και πρόσθεσε το κοτόπουλο. Μαρινάρεις και αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, έως και δώδεκα ώρες. Ψήσε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά.

Μαρινάδα Βαλσάμικου

Αυτή η μαρινάδα είναι ιδανική για κοτόπουλο που θέλεις στο μπάρμπεκιου. Είναι απλή στην παρασκευή της και έχει υπέροχη γεύση. Αυτή η συνταγή είναι πεντανόστιμη και θα δώσει στο κοτόπουλο σου υπέροχη γεύση.

Υλικά:

½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Ανακατεύεις μαζί το βαλσάμικο ξίδι, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη σε ένα μπολ -αλατοπιπερώνεις κατά βούληση. Βάζεις το κοτόπουλο σου σε μια μεγάλη σακούλα ή δοχείο που ξανακλείνει, περιχύνεις το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και βάζες στο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (κατά προτίμηση περισσότερο).

Όταν είσαι έτοιμος για μαγειρική τα βγάζεις από το ψυγείο και ψήνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.

Πώς θα μαγειρέψεις ιδανικά το κάθε κομμάτι από το κοτόπουλο

 

 

Συμβουλές για ψήσιμο κοτόπουλου στη σχάρα

Όσον αφορά το ψήσιμο κοτόπουλου στη σχάρα, δεν υπάρχει τίποτα σαν τη γεύση του καπνιστού, καμένου κρέατος. Ωστόσο, η επίτευξη αυτής της τέλειας γεύσης μπορεί να είναι λίγο δύσκολη - ειδικά αν είσαι αρχάριος στο μπάρμπεκιου.

Όσον, αφορά το σωστό κομμάτι κρέατος, τα πιο χοντρά κομμάτια ταιριάζουν καλύτερα στη σχάρα, καθώς δεν στεγνώνουν ούτε σκληραίνουν όταν ψήνονται σε φλόγα. Τα στήθη και τα μπούτια είναι ιδανικές επιλογές για ψήσιμο στη σχάρα.

Μαρινάρεις το κοτόπουλο σου εκ των προτέρων. Και να θυμάσαι μια καλή μαρινάδα θα προσθέσει γεύση και θα κάνει πιο ζουμερό το ψητό κοτόπουλο χωρίς να χρειάζεται χρόνος.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ενότητα του Ratpack «BBQ MONTH» η οποία ανανεώνεται συνεχώς, κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα: 

nicholas peloso BMGZM7g1lBA unsplash



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved