Μεξικάνικο φαγητό στο σπίτι; Ένας mini οδηγός για αρχάριους

Ξεκινάμε με τα βασικά και διοργανώνουμε tacos nights. 

Στην Ελλάδα το ιταλικό και το μεξικάνικο είναι από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες τις αγαπάμε πολύ. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ξεκινάμε να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο σε κουζίνα η η μεξικάνικη κουζίνα είναι μέσα σε αυτές γεμάτη από πικάντικες γεύσεις, τα αρώματα από μυρωδικά και τα φρέσκα υλικά. Αν θέλεις κι εσύ να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις στο σπίτι, δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας μάγειρας. Με λίγα απλά υλικά και κάποιες βασικές οδηγίες, μπορείς να δημιουργήσεις πεντανόστιμα μεξικάνικα πιάτα που θα εντυπωσιάσουν.

Πώς το μεξικάνικο εστιατόριο έγινε ο βωμός του τέλειου ραντεβού

Δημιουργήσαμε έναν μικρό οδηγό για αρχάριους για να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις μεξικάνικο και το πάμε step by step.Πριν ξεκινήσεις, είναι καλό να έχεις μερικά βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά στο μεξικάνικο φαγητό

Τορτίγιες (από καλαμπόκι ή αλεύρι)

Φασόλια (μαύρα ή κόκκινα)

Ρύζι

Ντομάτες

Αβοκάντο

Κρεμμύδι

Σκόρδo

Πιπεριές (καυτερές και γλυκές)

Κόλιανδρο φρέσκο

Λάιμ

Καρυκεύματα: κύμινο, πάπρικα, ρίγανη, τσίλι σε σκόνη

Η μεξικάνικη συνταγή που απογειώνει τις πατάτες με αβγά

Εύκολες Ιδέες για την αρχή

1. Tacos

Από τα πιο απλά και γρήγορα πιάτα. Ψήνεις κοτόπουλο ή μοσχάρι σε τηγάνι με αλάτι, πιπέρι, κύμινο και πάπρικα. Ζεσταίνεις τις τορτίγιες και τις γεμίζεις με το κρέας, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα, κόλιανδρο και λίγο χυμό λάιμ.

 

 

2. Quesadillas

Παίρνεις μια τορτίγια, προσθέτεις τριμμένο τυρί (όπως τσένταρ ή μοτσαρέλα), κομματάκια από μαγειρεμένο κοτόπουλο ή λαχανικά και σκεπάζεις με άλλη μία τορτίγια. Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι τορτίγιες.

3. Μεξικάνικο Ρύζι

Σοτάρεις σε κατσαρόλα λίγο ρύζι με κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτεις ντομάτα ψιλοκομμένη ή σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο και ζωμό κοτόπουλου. Το αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί.

Tips:

Μην φοβηθείς τα καρυκεύματα. Η μεξικάνικη κουζίνα στηρίζεται σε αρωματικά και καυτερά υλικά. προσαρμόζεις την ένταση στα γούστα σου.

Φρόντισε να έχεις φρέσκα υλικά. Οι ντομάτες, το λάιμ και τα μυρωδικά κάνουν τη διαφορά.

Συνόδευσε το φαγητό με σάλτσες όπως γκουακαμόλε (από ώριμο αβοκάντο, λάιμ, κρεμμύδι και κόλιανδρο) ή σάλτσα ντομάτας με τσίλι.

 

 

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved