Ούζο Πλωμαρίου: Ο τρόπος να γιορτάζεις καθημερινά όπως το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία γενική παραδοχή: Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου το αγαπάς, επειδή το μοιράζεσαι με τους αγαπημένους σου, δηλαδή με τα φιλαράκια σου. 

Ωστόσο, έχεις αναρωτηθεί τι κάνει μία παρέα να απολαμβάνει τα τριήμερά της; Για να βρεις την απάντηση, απλώς ανακάλεσε ένα από τα αγαπημένα σου τριήμερα, στο οποίο πρωταγωνιστείς εσύ και οι φίλοι σου.

Πιθανότατα, καθόσασταν αναπαυτικά γύρω από δύο ενωμένα τραπέζια με μπλε τραπεζομάντηλο, τσιμπολογούσατε με όρεξη λαχταριστούς μεζέδες αλλά και σκορδαλιά με μπακαλιάρο -που μέρες όπως η 25η Μαρτίου έχουν την τιμητική τους- και συζητούσατε ασταμάτητα για ταξίδια, σχέσεις, επαγγελματικά, πολιτική. Για μία στιγμή, τα χαμόγελά σας συναντήθηκαν: Ήταν εκείνη η στιγμή, που σηκώσατε τα μακρόστενα ποτήρια σας, ξεκινώντας τη «μάχη» του τσουγκρίσματος.

Αλήθεια, πόσο ιερή είναι η στιγμή που μία παρέα σηκώνει τα ποτήρια της, ανταλλάσσοντας ευχές για τις καλύτερες ημέρες; Τι είναι αυτό που κάνει αξέχαστη μία τέτοια στιγμή; Το γεγονός πως σου υπενθυμίζει ότι κάθε ημέρα σου μπορεί να είναι γιορτή, απλά δίνοντάς της τη γεύση του αγαπημένου σου Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που αποτελεί τον «πρωταγωνιστή» σε κάθε αξέχαστη ανάμνησή σου.

Ξεκινώντας να λες «ναι» στις μικρές απολαύσεις

Πράγματι, αν το καλοσκεφτείς, δεν υπάρχει κάποιο άλλο απόσταγμα πέρα από το αγαπημένο σου ούζο, το οποίο να έχει πρωταγωνιστήσει σε κάθε σου στιγμή, σε κάθε σου τριήμερο με τους κολλητούς σου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι, μόλις τσουγκρίσεις και το γευτείς, έρχεσαι πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους. Ανοίγεσαι, χαλαρώνεις και απολαμβάνεις τις συζητήσεις με τους κολλητούς σου, τα σοβαρά και τα αστείο σας και την ευκολόπιοτη γεύση του ούζου που σου δίνει χαρά.

Αλήθεια όμως, δεν πιστεύεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις ένα «τριήμερο 25ης Μαρτίου» ακόμα και τις Δευτέρες στην αυλή του σπιτιού σου; Δεν χρειάζεσαι πολλά, μόνο οργάνωση και Ούζο Πλωμαρίου στο τραπέζι. Άλλωστε, αν «εκπαιδεύσεις» σωστά τη σκέψη σου, μπορείς να κάνεις εικόνα όσα πρόκειται να απολαύσεις σε μία απλή μάζωξη με την παρέα, χωρίς «πρέπει» και κανόνες, λέγοντας απλά «ναι» στις μικρές απολαύσεις της ζωής και αυτό, είναι το κίνητρό σου για να την οργανώσεις.

 

oyzo1

 

Η τελετουργία του ούζου που δημιουργεί τις αναμνήσεις σου εδώ και 130 χρόνια

Ναι, μπορεί να μην χωράνε κανόνες στα τριήμερα με τους κολλητούς σου, ωστόσο η «τελετουργία» του ούζου αποτελεί εξαίρεση, αφού σε κάνει να απολαμβάνεις κάθε γευστική εμπειρία με την παρέα σου. Πρώτα ούζο, έπειτα νερό και μετά πάγο σε μακρόστενο ποτήρι και είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις νέες ανεξίτηλες αναμνήσεις κάθε φορά, πλάι στη θάλασσα, στην ταβέρνα ή στην αυλή σου. Βλέπεις, το ούζο δεν έχει εποχή ούτε διεύθυνση, παρά μόνο τη γεύση που σου φέρνει στο μυαλό τις αγαπημένες σου αναμνήσεις, εδώ και 130 χρόνια περίπου.

Αυτός, ακριβώς, είναι και ο λόγος που πρέπει να γιορτάσεις, λοιπόν. Φέτος, από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο θα έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις τον τοίχο αναμνήσεων παρέα με Πλωμάρι με τις δικές σου εικόνες και ίσως, να είσαι ανάμεσα στους 130 τυχερούς που θα κερδίσουν μία συλλεκτική φιάλη και τη φωτογραφία της ανάμνησής τους σε σκίτσο. Το σκίτσο αυτό, μάλιστα, θα συμπεριληφθεί στο Wall of Memories, που θα τοποθετηθεί στο Μουσείο «Ο Κόσμος του Ούζου», στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης και θα γίνει μέρος της ιστορίας του Ούζου Πλωμαρίου! Αν δεν είναι αυτός ο τρόπος για να αρχίσεις να λες «ναι» στις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητάς σου, τότε ποιος είναι;

 

oyzo2

 

Αν θέλεις, λοιπόν, να απολαμβάνεις κάθε ημέρα σου, χωρίς να χάνεις στιγμή, αρκεί να την περνάς με αυτούς που αγαπάς και να μοιράζεσαι μαζί τους την ίδια απόλαυση. Έτσι κι αλλιώς, ξέρεις καλά πως ένα ή δύο τραπέζια, ξύλινες καρέκλες ώστε να χωράτε όλοι, καθώς και το αγαπημένο σου Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου που φέτος κλείνει 130 χρόνια, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργείς «τριήμερα 25ης Μαρτίου» κάθε εποχή, τα οποία θα αναπολείς με νοσταλγία και χαρά στο μέλλον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved