Ποτέ ξανά ανανά στο πρωινό μόνο στην Pina Colada

Σε λίγο θα παραγγέλνουμε τζιν ανανά αντί για μαλιμπού.

 

Μας αρέσει ο ανανάς και τον αγαπάμε, δεν έχουμε τίποτα αρνητικό να προσάψουμε σε αυτό το ξεχωριστό και εξωτικό φρούτο. Είναι νόστιμο, πολύ νόστιμο αλλά εντάξει ας έχουμε έχουμε και όρια. Συγκεκριμένα, αυτή την φορά οι υποστηρικτές του φρούτου σκέφτηκαν ότι είναι η ιδανική προσθήκη στο κλασικό αγγλικό πρωινό και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, λογικό θα πούμε εμείς. Τα φρούτα με τα φρούτα και τα λουκάνικα με τα αυγά.

English Breakfast and pineapple (;)

Όχι ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Ωστόσο, άλλη είναι ματιά που έχει η μη κερδοσκοπική οργάνωση English Breakfast Society, η οποία είναι αφιερωμένη στην ιστορία, την κληρονομιά και την κουλτούρα του αγγλικού πρωινού και τώρα συνιστά οι ψητές τομάτες ή τα μανιτάρια που συνήθως συνοδεύουν ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, να αντικατασταθούν με ανανά. Και αυτό εγείρει ερωτήματα καθώς πολλοί θεωρούν ότι ο ανανάς δεν έχει καμία δουλειά στο αγγλικό πρωινό της Κυριακής, το οποίο περιέχει: μπέικον, αυγά (συνήθως τηγανητά, μερικές φορές ποσέ), λουκάνικα, μανιτάρια, ψητά φασόλια, τριμμένες πατάτες (hash browns), black pudding (λουκάνικο με αίμα χοίρου), ψητές ντομάτες και φέτες τοστ.

Τόσο καιρό καθαρίζαμε λάθος τον ανανά

O Guise Bule de Missenden, ιδρυτής και πρόεδρος της English Breakfast Society, είπε σχετικά: «Στα τέλη του 16ου και στις αρχές του 17ου αιώνα, ο ανανάς θεωρούνταν υψηλού κύρους πρωινό στη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν εξωτικός, ακριβός, δυσεύρετος και αποτελούσε πολύτιμο συστατικό πρωινού για τις πλούσιες αγγλικές οικογένειες, για αυτό και υπάρχουν και σε πολλές παλιές συνταγές πρωινού. Μία φέτα ψητού ανανά μπορεί να προσθέσει ποικιλία στο πιάτο του αγγλικού πρωινού. Απλά αντικαταστήστε τα μανιτάρια ή την τομάτα με μια φέτα ψητού ανανά».

 

 

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Ο άρθρογράφος του National World, David George, έγραψε ότι η English Breakfast Society «τρελάθηκε», ότι «αγγίζουν κάτι ιερό» και ότι «όλη αυτή η τάση της ανάμειξης γλυκού και αλμυρού πρέπει να πεθάνει γρήγορα». Δεν είναι η πρώτη φορά που η English Breakfast Society προκαλεί με ανάλογες τοποθετήσεις. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved