KAFEA TERRA: Στην καρδιά της κουλτούρας του καφέ  Μια ιστορία πάθους, ποιότητας και καινοτομίας

Για πάνω από 35 χρόνια η KAFEA TERRA, κορυφαία Ελληνική Εταιρεία καφέ, δημιουργεί με πάθος μια κληρονομιά που ξεπερνά τα εγχώρια σύνορα στον κλάδο του καφέ espresso.

Αποτελεί μια αμιγώς ελληνική βιομηχανική εταιρεία στον τομέα επεξεργασίας και εμπορίας καφέ. Σήμερα, η KAFEA TERRA έχει εξελιχθεί σε ένα σύμβολο ποιότητας και καινοτομίας.

  • Με αφετηρία το 1988, ως αποκλειστικός διανομέας του καφέ illy, συστήνει τον espresso στην ελληνική αγορά και αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο του καφέ με την διάδοση της συνταγής Freddo.
  • Το 2002 η Εταιρεία αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την μεταγενέστερη εξέλιξή της, αναπτύσσοντας μία υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης καφέ στη βιομηχανική ζώνη της Παιανίας, φέρνοντας στην αγορά τον δικό της καφέ Dimello, με διανομή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Σήμερα, αποτελεί κορυφαία Ελληνική Εταιρεία καφέ με πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής ποιότητας και υπηρεσίες που συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο καφέ.

Η KAFEA TERRA ακολουθεί αυστηρά ποιοτικά πρότυπα και διεθνώς πιστοποιημένα standards με σκοπό την επίτευξη αριστείας σε κάθε της δράση. Οι πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της, το πάντα καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της που δεν σταματά να ερευνά για τις καλύτερες ποικιλίες καφέ, το πάθος και η αφοσίωση αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις για το ακατάπαυστο ταξίδι της επιτυχίας.

Στην KAFEA TERRA η δημιουργία του καφέ είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι αριστείας

Με σκοπό να αναπτύσσεται ως μία υπεύθυνη και πρωτοποριακή βιομηχανική επιχείρηση, η KAFEA TERRA έκανε το βήμα για την παραγωγή του πρώτου ελληνικού espresso, του Dimello. Σήμερα ο συγκεκριμένος καφές ταξιδεύει σε περισσότερες από 17 χώρες, ως πρεσβευτής της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής. Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Αγγλία, η Πολωνία, η Νότια Αφρική, το Μπαχρέιν, η Γερμανία, η Τουρκία, η Ιορδανία και αρκετές ακόμη, αποτελούν κάποιους από τους εξαγωγικούς προορισμούς.

Αξίες που διέπουν την Εταιρική κουλτούρα

Η ανάπτυξη κουλτούρας ηθικής & επαγγελματισμού διαχέεται σ ’όλους τους κρίκους της αλυσίδας της Εταιρείας. Με σεβασμό και αφιέρωση, διατηρείται με συνέπεια η δέσμευση για τη δημιουργία αξίας για όλους. To κοινό μας πάθος που μοιραζόμαστε και με τους εργαζόμενους της εταιρείας για την εξαιρετική ποιότητα καφέ, διαμορφώνει τις καθημερινές τους προσπάθειες και λειτουργεί ως πηγή προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

 

Καινοτομία και βιωσιμότητα

Η δέσμευση της KAFEA TERRA στην καινοτομία συμβαδίζει με μια βαθιά αίσθηση ευθύνης προς το ίδιο το περιβάλλον, εκεί απ’ όπου ξεκινούν όλα. Η KAFEA TERRA βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των βιώσιμων πρακτικών, διασφαλίζοντας ότι κάθε φλιτζάνι που παρασκευάζεται αποτελεί απόδειξη ηθικής προμήθειας και περιβαλλοντικής συνείδησης. Πιστοποιημένη από την Rainforest Alliance, η εταιρεία αγκαλιάζει μια κυκλική προσέγγιση στην παραγωγή καφέ σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και κατανάλωσης του προϊόντος.

Πράσινος καφές: Ο κόκκος απ’ όπου ξεκινούν όλα

Στους βασικούς πυλώνες της KAFEA TERRA, αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγεται και η αναζήτηση των καλύτερων ποικιλιών πράσινου καφέ, με στόχο την δημιουργία χαρμανιών υψηλής ποιότητας για κάθε γευστικό προφίλ και τύπο κατανάλωσης. Ωστόσο, το ταξίδι του πράσινου καφέ μέχρι την εκχύλιση στο φλιτζάνι είναι μια μακριά και σχολαστική διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, σε επίπεδο καλλιέργειας και επεξεργασίας του πράσινου καφέ στις χώρες όπου φύεται, η KAFEA TERRA αναλαμβάνει:

  • Αναζήτηση και διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας κάθε σοδειάς από κάθε διαφορετική χώρα παραγωγής.
  • Διασφάλιση σταθερών και μακροχρόνιων συνεργασιών με τους καφεκαλλιεργητές, πάνω στις οποίες χτίζονται τα θεμέλια για την ποιότητα της πρώτης ύλης.
  • Υποστήριξη τοπικών κοινωνιών και ανάπτυξη αλληλεγγύης μέσα από τις συνεργασίες και ανταποδοτικά προγράμματα και projects.
  • Διασφάλιση πρακτικών παραγωγής που προωθούν την βιωσιμότητα του τοπικού οικοσυστήματος.
  • Διασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς μεταφοράς της πρώτης ύλης καφέ από τις χώρες παραγωγής έως τις αποθήκες της εταιρείας και διατήρηση τους σε βέλτιστές συνθήκες.

Σε επίπεδο ανάπτυξης του τομέα προμήθειας του πράσινου καφέ εντός της εταιρείας πραγματοποιείται:  

  • Στελέχωση ειδικού τμήματος από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό στην αναζήτηση, αξιολόγηση και αγορά πράσινου καφέ.
  • Διαρκής εκπαίδευση και ανάπτυξη με εξειδίκευση στην γευσιγνωσία και αξιολόγηση του καφέ (Q Grader, SCA Coffee Diploma, Quality Control seminars, Calibrations, etc).
  • Έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, συνταγών, γευστικών συνδυασμών αλλά παράλληλα και τεχνολογικών εφαρμογών που ελέγχουν και διασφαλίζουν ποιοτικά την πρώτη ύλη του καφέ.  
  • Διασφάλιση υψηλού ποιοτικού και γευστικού επιπέδου και απόλυτης σταθερότητας σε κάθε τελικό προϊόν σε βάθος χρόνου.
  • Προώθηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας/ διαχείριση πόρων.

Ανθρώπινο δυναμικό: Η ομάδα που κάνει τη διαφορά

Οι άνθρωποί της KAFΕA TERRA είναι ευθυγραμμισμένοι σε μία εταιρική κουλτούρα που διέπεται από σεβασμό και ενισχύει γόνιμους δεσμούς μέσα από τους οποίους μοιράζονται την αγάπη, το πάθος και το μεράκι για άριστο καφέ. Η KAFEA TERRA έχει πιστοποιηθεί για 2 συνεχή χρόνια ως Great Place to Work για τη διατήρηση ενός ασφαλούς και ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Η Εταιρεία στοχεύει στην υποστήριξη και ενθάρρυνση των εργαζομένων, προσφέροντας ένα αξιοκρατικό και συλλογικό περιβάλλον, που ενδυναμώνει την έμπνευση και την επίτευξη προσωπικών και επαγγελματικών στόχων.

Επενδύει σε νέες τεχνολογίες: έρευνα και επαγγελματική κατάρτιση για συνεχή βελτίωση με απώτερο στόχο να αποτελεί ελκυστικό εργοδότη και να προάγει την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων της.

Τα brands της KAFEA TERRA

 

  1. illy

Ο illy είναι η πιο αναγνωρίσιμη μάρκα καφέ παγκοσμίως. Παράγεται από την illycaffè, μια ιταλική οικογενειακή επιχείρηση, με έδρα την Τεργέστη της Ιταλίας και αφετηρία το 1933. Το μοναδικό χαρμάνι illy προέρχεται από 9 από τις καλύτερες ποικιλίες 100% Arabica από το κορυφαίο 1% των ποικιλιών Arabica που καλλιεργούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η μάρκα φημίζεται για την σταθερότητα στη γεύση. Η illycaffè έχει γίνει πρότυπο για τον καφέ espresso χάρη σε τρεις σημαντικές πρωτοπορίες, εκ των οποίων η μία είναι η ηθική και η βιωσιμότητα που αποτελούν μέρος του DNA της illycaffè.

Επεκτείνοντας την εταιρική φιλοσοφία η illycaffe αναλαμβάνει δράσεις για να επηρεάσει το μοντέλο καλλιέργειας στις χώρες παραγωγής καφέ προς το μοντέλο αναγεννητικής Γεωργίας σαν εγγύηση για το μέλλον. Μια από αυτές τις ενέργειες είναι και η πιστοποίηση Regenagri που έλαβε η εταιρεία σε επίπεδο προϊόντος με στόχο να λανσάρει τον πρώτο παραγόμενο καφέ με την προσέγγιση της αναγεννητικής γεωργίας τον Μάρτιο του 2024. Η προέλευση του θα είναι από τη Βραζιλία και την περιοχή Cerrado Mineiro και θα διατίθεται σε μορφή αλεσμένου και σπυρί.

Η μάρκα illy έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του υψηλά ποιοτικού espresso. Σήμερα, διατίθεται σε όλες τις μορφές συσκευασίας και τύπους καφέ, που προορίζονται σε επαγγελματίες και τελικούς καταναλωτές.

  1. Dimello

Ο Dimello, ένα 100% Ελληνικό brand, αποτελεί την παραγωγική αιχμή του Ομίλου και ξεχώρισε από το προϊόντικό χαρτοφυλάκιο της KAFEA TERRA, αναδείχθηκε σε σύμβολο αριστείας, προσφέροντας ένα φάσμα εμπειριών καφέ, από μοναδικές απολαυστικές γεύσεις μέχρι επιδέξια επεξεργασμένα χαρμάνια. Σήμερα, διατίθεται σε όλες τις μορφές και τύπους συσκευασίας, για όλους τους τομείς αγοράς (Ηo.Re.Ca, Retail, Office) με διανομή στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα, όπου παράγεται ο καφές Dimello είναι σχεδιασμένη ώστε να διασφαλίζει τα πιο υψηλά επίπεδα ποιότητας, υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και να προσφέρει τις προϋποθέσεις για μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Η συνεχής αναβάθμιση και ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, επιτρέπουν στην Εταιρεία να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο στόχο που έχει θέσει που συνοψίζεται στη φράση «αριστεία στο φλιτζάνι».

Με σεβασμό στους καλλιεργητές επιλέγονται οι καλύτερες ποικιλίες πράσινου καφέ από χώρες παραγωγής που αναδεικνύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του χαρμανιού, όπως Βραζιλία, Αιθιοπία, Ινδία, Γουατεμάλα, Κολομβία και Νικαράγουα, επιτυγχάνοντας τον απόλυτο έλεγχο των παραμέτρων που οδηγούν στην τελειότητα: κατάλληλες κλιματικές συνθήκες, εποχικότητα, σοδειές και σταθερότητα στην ποιότητα.

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες περνούν μέσα από τα «μαγικά» χέρια της άριστα εκπαιδευμένης ομάδας των Dimello Specialists, αυστηρά προσηλωμένη στη συνεχή ανάπτυξη της ποιότητάς του. Με την εμπειρία, την αγάπη, το πάθος τους επιμελούνται όλα τα στάδια της επιλογής, της επεξεργασίας, του καβουρδίσματος και την τελική συσκευασία, εξασφαλίζοντας ότι ο καφές Dimello παραδίδεται πάντα φρέσκος στον τελικό καταναλωτή.

Από την αρχή της ύπαρξης του, o Dimello αφιερώνεται πεισματικά στην αναζήτηση του brand excellence, επενδύοντας αξία στην επιλογή πράσινου καφέ, στις σχέσεις με τους καφεκαλλιεργητές, στη συνεχή αναβάθμιση των βιομηχανικών υποδομών, στους τομείς R&D & Blending, προκειμένου κάθε κόκκος να μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία καφέ σε κάθε φλιτζάνι.

  1. Dimello,THREE CONTINENTS

Μια exclusive & premium σειρά χαρμανιών από τον Dimello, τα χαρμάνια του Dimello,THREE CONTINENTS αποτελούνται από κόκκους 100% Arabica, φέρνουν την πιστοποίηση της ΜΚΟ Rainforest Alliance και μας ταξιδεύουν σε τρεις διαφορετικές ηπείρους: Λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τα αρώματα και το ξεχωριστό χαρακτήρα κάθε μιας από τις τρεις ηπείρους.

Με την υπογραφή The Specialty Quest, τα νέα χαρμάνια δημιουργήθηκαν με πυξίδα την αγάπη για τον καλό καφέ με σεβασμό στο περιβάλλον, το μικροκλίμα και το ιδιότυπο οικοσύστημα της κάθε ηπείρου.

Το χαρμάνι Americas φέρει γεύσεις και αρώματα από κόκκινα, κίτρινα και πυρηνόκαρπα φρούτα της Λατινικής Αμερικής, σοκολάτα και γλυκούς, ήπιους ξηρούς καρπούς. Πρόκειται για ένα blend μέτριας οξύτητας, ιδανικό για μοναδικούς espresso κάθε προτίμησης. Το χαρμάνι Asia μεταφέρει την ιστορία της Ασίας μέσα από τη μαύρη σοκολάτα και τα αρώματα καπνού και μπαχαρικών. Ιδανικό για δυνατούς espresso και ροφήματα με γάλα, είναι ένα blend χωρίς οξύτητα με μεγάλη ένταση. Τέλος, το χαρμάνι Africa με άρωμα από γιασεμί, πορτοκάλι και λεβάντα, κιτρικά φρούτα, ανανά και φράουλα, είναι ένα blend σχετικά έντονης οξύτητας, ιδανικό για τολμηρούς espresso και καφέ φίλτρου.

  1. AREA 51

Το project AREA 51 Artisan Coffee Roasters ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2016 μέσα από την επιθυμία της εταιρείας να συστηθεί στο κοινό των Specialty Coffee Shops.

Με πηγή έμπνευσης την περιοχή 51, στην έρημο της Νεβάδας, όπου βρίσκεται η πιο αυστηρά φυλασσόμενη στρατιωτική βάση αεροπορίας των Η.Π.Α., και με στόχο πάντα την παροχή ανώτερης ποιότητας specialty καφέ, δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της KAFEA TERRA στην Παιανία, η δική της “απόρρητη” βάση ερευνών και πειραμάτων γύρω από τον καφέ, το Lab AREA 51. Στη βάση αυτή η ομάδα του AREA 51, η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, αφοσιωμένους στη συνεχή έρευνα και εξέλιξη του project:

  • Επενδύει καθημερινά στην ανάπτυξη της γνώσης και της τεχνογνωσίας της, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον παραγωγής του AREA
  • Αναζητά σε κάθε μεριά του πλανήτη καφέδες αποκλειστικά specialty grade (μοναδικής ποιότητας, με υψηλά σκορ βαθμολογίας σύμφωνα με το Coffee Quality Institute), τρέχουσας σοδειάς, μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης, μικρής (microlot) ή πολύ μικρής (nanolot) παραγωγής,.
  • Προσεγγίζει την κάθε προέλευση με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύονται τα μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά που η κάθε περιοχή προσφέρει.
  • Δίνει μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια και επιλέγει πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες της δημιουργώντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον καφέ.

Σε μία αγορά που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, το micro coffee project AREA 51 επικεντρώνεται στην τεράστια αγάπη που έχει η ομάδα του για τον καφέ, την επιστημονική προσέγγιση σε όλα τα στάδια παραγωγής του, τη βαθιά εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Όλα αυτά περιβάλλονται από την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών εκπαίδευσης & τεχνικής υποστήριξης που προσφέρει η εταιρία KAFEA TERRA και φθάνουν στον καταναλωτή ολοκληρωμένα μέσα από ένα γευστικό φλιτζάνι καφέ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved