Ο Άλεξ Φίνος, από τα Χανιά της Κρήτης, είναι ο φετινός Έλληνας elit Master

Λαμπερά πρόσωπα και εκλεκτοί προσκεκλημένοι έδωσαν το «παρών» στο party της ανάδειξης του νικητή στο ELIT MASTERS ATHENS 2023.

 

Στον 25ο όροφο του Πύργου Απόλλωνα, στο ολοκαίνουριο Deos, πραγματοποιήθηκε ο φετινός διαγωνισμός δημιουργικότητας, της ultra premium vodka elit.

Δώδεκα κορυφαίες & κορυφαίοι bartenders, απ’ όλη τη χώρα, διεκδίκησαν τον τίτλο του Έλληνα elit™ Master 2023. Με γνώμονα την αισθητική, την τεχνική παρασκευής, την ανάδειξη πλούσιας γεύσης, την καινοτομία και φυσικά τη βιωσιμότητα, οι διαγωνιζόμενοι, παρουσίασαν τη φιλοσοφία πίσω από την έμπνευση του δικού τους, ιδανικού, elit™ Freeze Martini.

Τις δημιουργίες αξιολόγησε η τετραμελής, έμπειρη, κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Ανδρέα Ματθίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων, Wine & Spirit Education Development Consultant της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, τη Γεωργία Γεωργακοπούλου, Head Bar Manager του The Clumsies, τον Λάμπρο Λιόνα, Bar Manager του Deos και τον Κίμωνα Φραγκάκη, εκδότη του Andro.gr

 

14

Ο κριτής Κίμωνας Φραγκάκης, εκδότη του Andro.gr & Φώτης Τσιμέλας

 

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Άλεξ Φίνος, από το «Puerto», στα Χανιά της Κρήτης, ο οποίος δημιούργησε, για τις ανάγκες του διαγωνισμού, ένα ξεχωριστό cocktail με πηγή έμπνευσης την ίδια την elit vodka και τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη.

Στο «Pure», το cocktail που έδωσε στον Άλεξ Φίνο το εισιτήριο για το διεθνή τελικό, πρωταγωνιστεί η διαύγεια και η μοναδικότητα της ultra premium vodka. Ανάμεσα στα βασικά του συστατικά ήταν και κρασί από την Σαντορίνη, ένα μέρος οπού τα αμπέλια είναι εκατοντάδων ετών και δεν έχουν προσβληθεί ποτέ από φυλλοξήρα. Η σπιρτάδα της Σαντορίνης, η μεταλλικότητα, το τραγανό στοιχείο αλλά και τα εσπεριδοειδή ταιριάζουν απόλυτα με τη crisry, grassy και πικάντικη αίσθηση της elit. Παράλληλα, κρίταμο, ένα βότανο που πραγματικά το βρίσκει κανείς πάνω στη θάλασσα, γίνεται εμβάπτιση σε λικερ lychee. περγαμόντο και passion fruit από την Κρήτη, συνθέτοντας τα bitters, ενώ φρέσκος αρακάς τουρσί, με την αλμύρα και την τραγανή γεύση του, συνοδεύει, αυτό το martini, σαν άλλη ελιά. Τέλος, ο νέος elit Master χρησιμοποίησε την τεχνική παρασκευής του stirring δημιουργώντας ένα παγωμένο, ισορροπημένο και φυσικά γευστικό αποτέλεσμα.

 

1

Έλενα Χριστοπούλου, Δημήτρης Ανδρέου, Group Brand Manager, Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, η Γαία Μερκούρη & ο Βασίλης Κολοτούρος, Brand Manager, Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

 

Μετά την ανακοίνωση του νικητή ακολούθησε cocktail party με φόντο την υπέροχη θέα και φυσικά elit vodka cocktails.

O Έλληνας «elit™ Master 2023», θα συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί στην χώρα μας, το επερχόμενο Νοέμβριο, στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση https://elitmasters.com/.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved