Η Suntory γιορτάζει τα 100 της χρόνια με ένα σπάνιο Hibiki 21 ετών

Το ιαπωνικό whisky στα καλύτερά του. 

Κάτι ξέρουν οι φανς του ουίσκι όταν μιλάνε για Suntory time και δεν είναι και περίεργο όταν το τελευταίο έχει συνδεθεί άμεσα με το ιαπωνικό single malt. Οκ, εδώ που τα λέμε, ίσως και να φταίει ότι εκτός του ότι η εταιρεία βγάζει καταπληκτικά αποστάγματα, υπάρχουν celebrities όπως ο Jack Nicholson και ο Keanu Reeves που είναι μέχρι σήμερα ισόβιοι φανς.

 

 

Η Suntory λοιπόν που πρόσφατα γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργία της, έχει ένα σπάνιο Hibiki 21 ετών με τιμή, όχι ιδιαίτερα εύκολη. Το Hibiki, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1989, περιγράφεται από την Suntory ως ένα «αρμονικό μείγμα από διάφορα malt και grain, από τα αποστακτήρια Yamazaki, Hakushu και Chita της Suntory», καθένα από τα οποία προσδίδει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά στο τελικό (και πάλι, πολυπόθητο) προϊόν.

Η σπάνια ιαπωνική Mizunara βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της κυκλοφορίας (το ξύλο του βαρελιού), ενώ οι νότες της Suntory με το πλούσιο χρυσό χρώμα και το λουλουδένιο προφίλ, συμπληρώνονται από αγάρξυλο και καρυκευμένο σανταλόξυλο. Μια τέτοια προσπάθεια συνοδεύεται από μια απαιτούμενη τιμή:

Διατίθεται για  5.000 δολάρια σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές, στους 43% αλκοολικούς βαθμούς.  ©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved